Minden befektetési bankárnak értenie kellene a bitcoinhoz

-

Eric Voorhees, a Shapeshift váltó ügyvezetője úgy véli, azok a befektetési bankároknak, akik jelenleg ignorálják a bitcoint, mint eszközosztályt, komolyabban kellene venniük, hogy abbahagyják, amit csinálnak.
Voorhees így tulajdonképpen egy metaforikus vonalat húzott a pénzszektor képzeletbeli homokjára, hogy eddig el lehetett tekinteni a bitcointól, de az újabban tapasztalható elképesztő hozamok után már mindenkinek el kell kezdeni foglalkozni a témával.

Voorhees azután tweetelt, hogy a Messari társalapítója, Dan McArdle számokkal támasztott alá, a BTC gyakorlatilag minden más eszközosztályt állva hagyott az elmúlt évtizedben, drámaian túlteljesítve azokat.
Az arany 32%-os profitot hozott, az SP500 index megháromszorozta a befektetők pénzét, a bitcoin 7,8 millió százalékot emelkedett a tíz év alatt.
Ezt a 10 évet megvizsgálva pedig láthatjuk, hogy magasan felülteljesít minden más lehetséges befektetést.

„Megbocsátható, ha valaki nyolc évvel ezelőtt nem foglalkozott a dologgal, mert nem értette a hátterét. De most minden eszközkezelő, befektetési bankár, aki továbbra is ignorálja a bitcoint, el kell, hogy gondolkodjon azon, hogy abbahagyja a szakmát.”

Forrás: CaseBitcoin

Nem Voorhees az egyetlen, aki szerint a bitcoinnak ideje lenne bekerülnie a hagyományos pénzügyi körökbe is.
Az elmúlt hetekben több, mint fél tucat prominens pénzember tett hasonlóan támogató kijelentéseket, nyilvánosan.
A Genesis kereskedőcég ügyvezetője, Michael Moro például egy erős jóslattal azt állítja, hogy jövő év végéig akár 250 nyilvános részvénytársaság is beléphet a bitcoin-befektetők táborába.
Danny Masters, a korábbi JP Morgan kereskedő nyilatkozott a CNBC részére, hogy lassan „a karrierjét kockáztatja az, aki nem tart bitcoint a portfóliójában”.

Szintén ezen a héten a BlackRock, az iparág egyik legnagyobbjának számító befektetési cég egyik vezetője, Larry Fink beszélt arról, hogy a BTC sikere akár magára az USA dollárra is komolyan visszahathat, és idővel lehetséges, hogy az arany helyét is átveszi.
Ez a vélemény egybeesik a Gold Bullion International társalapítójának, Dan Tapiero-nak a nézetével, aki úgy gondolja, csak idő kérdése, hogy a bitcoin mikor lesz hat számjegyű árfolyamon.
Ellenvélemény is van természetesen, az aranyrajongó Peter Schiff a többi nagyágyú szavát ignorálja, és egyáltalán nem változtat a meggyőződésén a bitcoinnal kapcsolatban.

Olvastad már? Nem könnyű kielégíteni az intézmények Bitcoin éhségét

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


 

Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH) és más kriptodevizák a közel-keleti feszültség növekedésével elvéreznek

A kriptopénzek piaca hatalmas mértékű reakciót jegyzett a közel-keleti feszültségek eszkalálódására. A Bitcoin (BTC), a néhány perc alatt értékének közel 8%-át veszítette el, miközben más...

ONDO (ONDO) árfolyam elemzés 04.13.

Prémium ONDO (ONDO) Az ONDO (ONDO) függetlenítette magát a szélesebb kriptopiactól, mivel a napi grafikonja zöld maradt, míg mások elvéreztek. Tény, hogy az ONDO-nak sikerült az altcoinok királyát,...

A CYBRO előértékesítése: A Dogecoin, Shiba Inu és Dogwifhat befektetői mellett, lovagolja meg a hype-ot, és szerezz profitot!

Vendégbejegyzés A kriptopiacon zajlik a legújabb előértékesítési lehetőség, látszólag olyan nagy nevek nyomdokaiba lépve, mint a Dogecoin és a Shiba Inu. Egy új játékos lép a...

Dogecoin long vagy short? Íme, hol állnak a kereskedők a DOGE 13%-os esése után

A piac elemzése során kiderült, hogy a kereskedők a Dogecoin (DOGE) legutóbbi küzdelmei ellenére is pozitívan álltak a Dogecoin hozamához. A DOGE korábban úgy tűnt,...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!