Nem könnyű kielégíteni az intézmények Bitcoin éhségét

-

A 20.000 dolláron található értékesítési fal jelentős értékeltolódást eredményezhet a bálnáktól az intézmények felé – derült ki a legfrissebb adatokból.

Úgy néz ki, a bitcoinbálnák egyre több eladási ügyletet bonyolítanak el az intézményekkel, ahogy a jelenlegi árfolyam és a 20.000 dollár között sáv egyre szűkül.

Több forrásból származó adatok is arra utalnak, hogy miközben sok bitcoin tért vissza a tőzsdékhez ezen a héten, a nagy volumenű befektetők nagyobb keresletet generálnak, mint amennyit a jelenlegi kínálat ki tudna elégíteni.

Tőzsdei beáramlások és Grayscale-felvásárlások

A Coin98 láncelemző szolgáltatás statisztikái megerősítették, hogy a Grayscale befektetési óriás kétszer annyi bitcoint vásárolt, mint amennyit a bányászok novemberben kibányásztak.

Miközben a Sqaure-rel és a PayPallal együtt a többi nagyvállalatnak is egyre több és több BTC-részvényre van szüksége, a Grayscale olyan készlet-kiegyensúlyozatlanságot okoz, amelynek az árnövekedés az egyetlen logikus kimenetele.

Ez a forgatókönyv decemberben tovább folytatódik, hiszen a Grayscale nemrég mindössze 24 óra alatt 7000 bitcoint vásárolt föl, az általuk kezelt bitcoinvagyon pedig december 4-én már 10,5 milliárd dollár fölött járt.

Ezzel párhuzamosan, a bitcoin ezen a héten eddigi rekordárfolyamát is megdöntötte, majd megcélozta a 20.000 dollárt, amit aztán a heves eladási nyomás miatt nem sikerült elérnie.

A BTC/USD árfolyam ezt követően 18.100

Forrás: Bybt

dollárig csökkent, most pedig a 19.000 dolláros szint körül mozgolódik. Bár további tesztelések vannak kilátóban, a mostani eladási dinamika mégis szokatlan.

A 20.000 dolláros eladási fal továbbra is erősnek számít, a hosszú távon hodlolók és bálnák pedig megbízható vásárlókra leltek a Grayscale és más társaságok formájában.

Az arra utaló bizonyítékok száma, hogy egyre több bálna árasztotta el a tőzsdéket ezen a héten, valahogy egybeesett a 20.000 dollár áttörésének megkísérlésével.

Ha az eladások jelenleg is alacsonyan tartják az árfolyamot, a BTC-nek meg kell találnia az útját a bálnák felől a Grayscale és annak ügyfeleinek erős kezei felé.

CNBC: A gazdagok a bitcoin felé kacsingatnak

Erre a jelenségre még a mainstream média is felfigyelt.

„Azon fiókok száma, amelyek több mint egymillió dollárnyi bitcoint vásároltak, majd kiutalták azt a tőzsdékről, az egekbe szökött”számolt be róla a CNBC csütörtökön.

„Ez most 180%-kal több, mint 2017-ben volt. Az elemzők szerint ez azt jelzi, hogy a vagyonos befektetők feltöltik bitcoinkészleteiket, majd offline tárolják azokat, hogy kicsit nagyobb biztonságban tudhassák őket.”

Ugyanakkor az összes olyan bitcointárca száma, amely jelenleg „profitban van”, új rekordot döntött pénteken a Glassnode legutóbbi adatai szerint.

Forrás: Glassnode

A Wall Streeten eközben csütörtökön olyan hírek jelentek meg, melyek szerint az S&P Dow Jones Indices 2021 januárjában bitcoin és több száz altcoin árfolyamát magában foglaló új kriptopénzindexet hozna létre.

Olvastad már? Csatlakozz most akciósan és tanulj hatékonyan a Cryptofalka kereskedő csoportjában

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


 


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Solana – Long vagy short? A SOL kereskedők álláspontja

A Solana alapítvány legutóbbi frissítése szerint a Solana devnet sikeresen újraindult és újraindította a normál működést. A fejlesztői környezet április 19-én a hajnali órákban ment tönkre....

72 embert tartóztatnak le a JPEX-botrány kapcsán

A hongkongi rendőrség 29,37 millió dollár értékű, a JPEX-hez kapcsolódó pénzeszközöket fagyasztott be a városállam állítólagos legnagyobb csalásában. A hongkongi hatóságok több mint 70 személyt tartóztattak...

A Bitcoin negyedik feleződése immár befejeződött

Ime, mit jelenthet a most befejezett felezés a bányászok és a befektetők számára. A Bitcoin negyedik feleződése, a kriptopénzek világában négyévente bekövetkező, nagy várakozással kísért esemény...

A szakértők szerint ezek a rejtett kripto drágakővek hamarosan berobbannak

Vendégbejegyzés A kriptopiac bővelkedik lehetőségekben, mivel 2024-ben új szakaszba lép. A szakértők néhány kiválasztott kriptovalutára összpontosítottak, amelyek jelentős növekedésre vannak kilátásban. Ebben a cikkben mélyrehatóan elemezzük ezeket...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!