Kína válasza a bitcoinra csődbe viheti a több milliárd dollár értékű makaói kaszinókat

-

Kína már régóta hadilábon áll a bitcoinnal, annak ellenére, hogy a digitális fizetéseket és pénzügyeket nagyban támogatja.
Még egy saját digitális valuta fejlesztését is megkezdték, hogy megelőzzék a bitcoin elterjedését – ez 2015-ben indulás közeli állapotban volt.

Azonban megfigyelők szerint a digitális jüan több gondot is okozhat az egyik legjövedelmezőbb Kínai tartomány számára. Veszélybe kerülhet Makaó több milliárd dollárt érő szerencsejáték-szektora.

Véget érhet a szerencse?

A Bloomberg kedden megírta, hogy Makaó egyes kaszinóinak milliárdos üzemeltetői kevesebb befektetést terveznek, vagy akár teljes mértékben el is hagyják a piacot.
Makaó bevétele több mint 27 milliárd dollárt esett a járvány miatt. A kínai provincia 1999-ig egészen egy portugál gyarmat volt és teljesen más szabályozások, valuták és jogszabályok vannak érvényben, mint Kínában. Jövedelme nagy része turizmusból és kaszinókból származik, melyek most veszélybe kerültek.
És mitől tartanak? Üzemeltetők szerint a kormányhoz köthető nyomon követhető valuta veszélyt jelenthet a kínai üzletemberek és látogatók számára, akik azért jönnek ide, hogy elmeneküljenek Kína szigorú szerencsejáték-törvényei elől.
Egyesek szerint Makaó szerencsejátékokat szabályozó szervezete, a Gaming Inspection and Coordination Bureau máris megkezdte a tárgyalásokat arról, hogy a digitális jüannal is vásárolni lehessen zsetonokat, melyeket korábban hongkongi dollárért lehetett vásárolni.
Azonban a törvényhozó szerdán azt írta, hogy ez „nem igaz.” Mindeközben az üzemeltetők azt állítják, hogy továbbra is csak a kezdeti tárgyalásoknál tartanak és még semmi nem biztos.

Van remény

Peking sokkal nagyobb átláthatóságot kaphat a készpénzáramlásról, ha Makaó kaszinói közvetítőként működnek, mivel közismert tény, hogy a pénzmosás itt elterjedt jelenség.
Zhou Jinquan, Makaó Szerencsejátékért és Turizmusért Felelős Központjának egyetemi docense a következőt mondta:

„A digitális jüan bevezetése jelentős mértékben visszavenne VIP és általános ügyfélkörünkből. Ez megsértené ügyfeleink jogait és korlátozhatja, hogy mennyi pénzzel tudnak játszani.”

Azonban nincs minden veszve Makaó számára. Egyes megfigyelők szerint ez a lépés még vonzóbbá teheti a várost a középosztálybeli kínai turisták és családok számára, amely hosszú távon kedvező lehet a számukra, végső soron pedig akár a szerencsejátékoktól is eltávolodhatnak.
Vagy csak áttérnek a bitcoinra.

Olvastad már? Peter Schiff szerint ez lehet a „dollár leggyengébb éve” és ez kedvezhet az aranynak és a bitcoinnak

Forrás: cryptoslate.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH) és más kriptodevizák a közel-keleti feszültség növekedésével elvéreznek

A kriptopénzek piaca hatalmas mértékű reakciót jegyzett a közel-keleti feszültségek eszkalálódására. A Bitcoin (BTC), a néhány perc alatt értékének közel 8%-át veszítette el, miközben más...

ONDO (ONDO) árfolyam elemzés 04.13.

Prémium ONDO (ONDO) Az ONDO (ONDO) függetlenítette magát a szélesebb kriptopiactól, mivel a napi grafikonja zöld maradt, míg mások elvéreztek. Tény, hogy az ONDO-nak sikerült az altcoinok királyát,...

A CYBRO előértékesítése: A Dogecoin, Shiba Inu és Dogwifhat befektetői mellett, lovagolja meg a hype-ot, és szerezz profitot!

Vendégbejegyzés A kriptopiacon zajlik a legújabb előértékesítési lehetőség, látszólag olyan nagy nevek nyomdokaiba lépve, mint a Dogecoin és a Shiba Inu. Egy új játékos lép a...

Dogecoin long vagy short? Íme, hol állnak a kereskedők a DOGE 13%-os esése után

A piac elemzése során kiderült, hogy a kereskedők a Dogecoin (DOGE) legutóbbi küzdelmei ellenére is pozitívan álltak a Dogecoin hozamához. A DOGE korábban úgy tűnt,...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!