A Bank of England vezetője szerint a „bankoknak alkalmazkodniuk kell a kriptopénzekhez”

-

Jon Cunliffe, Anglia központi bankjának egyik vezetője elmondta, hogy a bankoknak igazodniuk kell a digitális eszközök által elhozott változásokhoz.
A blokklánc és a digitális eszközök segítségével mindenki a saját bankja lehet, amely veszélyt jelent a jelenlegi bankrendszerre.

Azonban Jon Cunliffe, a Bank of England igazgatóhelyettese szerint a bankok nem foglalkoznak azzal, hogy relevánsak maradjanak.

„Nem az a munkánk, hogy megvédjük a bankok üzleti modelljét. A bankoknak alkalmazkodniuk kell. A munkánk az, hogy ha megváltozik a bankok üzleti modellje, akkor kezelni tudjuk ennek pénzügyi és makrogazdasági következményeit.”

Cunliffe elmondta, miszerint nem az a Bank of England feladata, hogy a jelenlegi bankrendszer továbbra is világvezető maradjon.
A központi bankok által kiadott digitális valuták (CBDC-k) veszélyt jelentenek a kereskedelmi bankokra, ugyanis kiiktatná őket mint közvetítő.
A kriptopénzek lehetővé teszik, hogy valaki maga kezelje pénzügyeit, amely szintén kihívást jelent a bankok számára, annak ellenére, hogy továbbra is fiat belépési pontként működnének.
Jelenleg Kína vezeti a CBDC-versenyt, akik már próbálkoznak is a digitális jüannal. A CBDC-k hatalmas következményekkel járhatnak.

„Gyorsan kell cselekedniük, mielőtt a politika is rájön arra, hogy olyan fejlesztések vannak a privát szférán belül, melyek nem férnek bele a törvénykezésekbe.”

Cunliffe ezzel arra utalt, hogy a világ kormányainak kiemelten fontosnak kell tartania a különböző új pénzügyi eszközök által elhozott változásokat.

Annak ellenére, hogy több vezető ország is verseng az CBDC-ranglistán betöltött első helyezésért, az Egyesült Államok pénzügyi szabályozói – az oroszokkal egyetemben – úgy gondolják, hogy nem kell elsőnek befutni.

Olvastad már? 4 ok amiért veszélyes hullámvasút lehet a bitcoin 16.000 dolláros áttöréséből

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

A Morgan Stanley megemeli a Bitcoin ETF-ek tétjét

A Morgan Stanley nemzetközi befektetési bank több alapnak is lehetővé akarja tenni, hogy felfedezzék a Bitcoin ETF-eket. A Morgan Stanley amerikai multinacionális befektetési bank benyújtotta az...

Miért szabott ki Oroszország tilalmat a kriptovalutákra?

2024. szeptember 1-jétől Oroszország szigorú korlátozásokat vezet be a kriptovaluták forgalomba hozatalára. A korlátozás azonban kizárja a joghatósága alatt kibocsátott eszközöket. Anatolij Akszakov lépésének célja, hogy...

Solana (SOL) technikai elemzés 04.29.

Prémium Solana (SOL) A Solana (SOL) árfolyama az elmúlt napban esett, ami további eséstől való félelmet keltett. Ugyanakkor volt esély a trendfordulóra. Ha ez bekövetkezik, akkor a befektetők...

A legjobb mém érmék, amelyek készen állnak a májusi kitörésre

Vendégbejegyzés Miközben a 2024-es bikafutás egyre nagyobb lendületet vesz, a megfizethető mém érmék élénk érdeklődést váltanak ki a befektetőkből, akik a következő nagy nyereséget keresik. Ez a...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!