A BitMEX tőzsde megerősíti pénzmosás ellenes és megfigyelési előírásait

-

A BitMEX szerint egy új technológia szűri ki a kártékony felhasználókat.
A BitMEX-nek – a világ egyik legnagyobb kriptotőzsdéjének – most szigorítania kell pénzmosás ellenes intézkedéseiken, miután az USA bűnügyi eljárást indított a tőzsde ellen.

A BitMEX november 12-én üzleti megállapodást kötött az Eventus Systems szoftver- és szabályozási megfelelési céggel, hogy javítsanak a tőzsde pénzmosás kiszűrését célzó eljárásain.
A bejelentés alapján az Eventus Validus technológiáját beépítik a BitMEX jelenlegi kereskedésmegfigyelő és pénzmosásellenes tevékenységeibe, hogy „biztonságos kereskedési környezetet nyújtsanak a felhasználók számára.”
Ezáltal sokkal hatékonyabb módon szűrhetik ki a kártékony felhasználókat, és jobban figyelhetik az illegális kereskedelmi tevékenységeket.
Malcolm Wright, a BitMEX frissen felvett szabályozási tisztje elmondta, hogy az Eventus kiválasztása kiemelt eleme annak, hogy a cég még jobban megfeleljen a különböző előírásoknak:

„Azért választottuk az Eventust, hogy tovább folytassuk az olyan kezdeményezéseinket, mint a Felhasználói Hitelesítési Program.”

A BitMEX legújabb lépése további reakció arra, hogy az Amerikai Határidős Árutőzsde Felügyelet (CFTC) bűnügyi eljárást indított a tőzsde ellen.
Október elsején a CFTC bejegyzés nélküli kereskedelmi platform üzemeltetése és pénzmosás ellenes előírások megszegése miatt indított eljárást a BitMEX ellen.

A CFTC kifogásai mellett az Igazságügyi Minisztérium is eljárást indított az ügyfél-azonosítási, valamint pénzmosásellenes törvények megszegéséért, valamint a banki titkokat érintő törvény megszegéséért.
A BitMEX igazgatói tagadják a vádakat. és minden a megszokottak szerint folytatódik, de a tőzsde felvett egy új igazgatót, hogy szigorúbban kövessék a szabályozásokat, emellett új ügyfél-azonosítási programot indított.
Akik nem teljesítik az új ügyfél-azonosítást, december 4-e után nem tudnak majd kiutalni a tőzsdéről.

Olvastad már? Cardano: a bankoknak inkább ada tokent kellene tartaniuk, bitcoin helyett

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


 

Legfrissebb bejegyzéseink

A milliárdos Telegram-alapító 7 millió dollárt birtokol Notcoinban, ígéretet tett, hogy 100x-ig megtartja

Pavel Durov, a Telegram alapítója nagylelkű adományt kapott a Notcoin nevű Telegram-alapú kattintós játék több mint félmillió játékosától. Ezek a játékosok a játékban lévő érméik egy...

A legjobb altcoin trade-ek a közelgő fellendüléshez

Vendégbejegyzés A kriptopiac egyértelműen erőteljes fellendülés jeleit mutatja, a 2024 eddig bika képet fest. A befektetők és a rajongók egyaránt kíváncsian várják, hogy mely altcoinok vezethetik...

Akash Network (AKT) árfolyam elemzés 05.18.

Prémium Akash Network (AKT) Az Osmosis láncon indított Akash Network 2018 márciusában jelent meg először a kriptopiacon. Ez az AI-projekt a felhőalapú számítástechnika, a felhőszolgáltatások és a...

A Solana (SOL) május végéig elérheti a 200 dollárt

A Solana natív tokenje (SOL) egyre nagyobb teret hódít a kriptopénzpiacon, ma 174 dollárt ért el az árfolyama, ami az elmúlt több mint egy hónap...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!