Ethereum-gyilkos lehet a Polkadot, de egy elemző nem ért egyet ezzel

-

Elemzők szerint a Polkadot komoly kihívója lehet a kriptoszektornak.
Július és szeptember között nagyot robbant a decentralizált pénzügyi szektor, így egyre nagyobb a kereslet a magas kapacitású okosszerződés-protokollok iránt.

Ezzel meg is indultak a találgatások, hogy hosszú távon melyik blokklánc hálózat veheti fel a versenyt az Ethereummal szemben.

Hogy versenyezhet a Polkadot az Ethereummal?

A Polkadot és a Cosmos mindig is ígéretes jelölt volt, mivel jelentősen hasonlítanak az Ethereumhoz.
A Polkadot nagyon sokban hasonlít az ETH 2.0 terveihez. Mindkettő elosztott blokklánchálózatokkal próbálkozna, amely hatékonyabbá tenné a tranzakciók hitelesítését.
Ashwath Balakrishnan, a Delphi Digital elemzője elmondta, hogy az ETH 2.0 alatt a második legnagyobb kriptopénzt „64 részre” osztanák. Ezek a shardnak nevezett darabok a Beacon Chain-en keresztül csatlakoznának egymáshoz.
A sharding nevű rendszer elméleti szinten optimalizálni tudja, hogy a hálózat miképpen dolgozza fel az információkat. Egyetlen egységes közösség helyett egy kinevezett közösség vagy hitelsítő dolgozná fel a shardok adatait.
Balakrishnan kiemelte, hogy a Polkadot Relay Chain hasonló elképzelést valósít meg, mint a Beacon Chain:

„A Polkadot Relay Chain hasonló, mint a Beacon Chain, a Substrate segítségével építenék meg a blokklánchoz szükséges infrastruktúrát, hogy gördülékenyen csatlakozzanak a Polkadothoz. Ezek a független blokkláncok a „parachain, vagyis párhuzamos láncok” nevet kapták.

Az Ethereum és a Polkadot is a blokklánc szétosztásával oldaná meg a skálázás kérdését, így ebben a tekintetben sok a hasonlóság. Azonban infrastruktúra és technológia alapján a két protokoll hosszú távon közvetlen vetélytársakká válhat.
Balakrishnan azonban valamennyire kételkedik a Polkadot sikerében. Annak ellenére, hogy a technológia nagyon vonzó, a protokoll továbbra is gyerekcipőben jár, emellett pedig hamarosan megjelenik az ETH 2.0

A Polkadot számára az ETH 2.0 lehet a legnagyobb akadály.

Az ETH 2.0 fő hálózata decemberben várható, amikor az ETH2-beutalások elérik az 524.288 ETH határt.
Ha elindul az ETH 2.0, akkor döntéshelyzetbe kerülhetnek a fejlesztők. Maradhatnak az Ethereumon és az ETH 2.0 hálózatán, vagy átállnak egy teljesen új protokollra, mint a Polkadot.

„A Polkadot dizájnja nagyon elegáns és nagyon jól megoldották a skálázás kérdését. Azonban továbbra is fennállnak kérdések. A Polkadot láncirányítása egyelőre nem bizonyított, és fiatal. A Decred és a Tezos már egy ideje próbálkozik a láncon történő kormányzással, és nem jártak akkora sikerrel, mint azt támogatói gondolták. Emellett a Polkadot alkalmazási szinten lényegében ugyanazt nyújtja, mint az Ethereum. Ha az Ethereum sikeresen megoldja a skálázódást második szintekkel és az ETH 2.0-val, akkor kérdéses, hogy a fejlesztőknek megéri-e váltani a Polkadot hálózatára.

A defi- és okosszerződés-rendszerek növekedéséhez azonban hozzájárulhat, ha vetélytársat kap az Ethereum.
A Polkadot 3,78 milliárd dolláros összértéke alapján jelenleg a 9. legnagyobb kriptopénz, az elmúlt 24 óra során 396,67 millió dolláros forgalommal.

Olvastad már? Értéktárolónak jó a bitcoin – állítja a Nobel-emlékdíjas közgazdász

Forrás: cryptoslate.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


 

Legfrissebb bejegyzéseink

Az XRP befektetői hangulat a Ripple-SEC ítélet előtt romlik el

A május 3-i emelkedéssel ellentétben a Ripple (XRP) Weighted Sentiment (súlyozott hangulat) visszaesett. A megjelenési időben észrevettük, hogy a mérőszám 1,16-ról 0,64-re esett. Miközben az érték...

A legjobb 5 trendi kripto, amelyet azonnal meg kell vásárolni

Vendégbejegyzés A kriptopénzek iránti megugró érdeklődés dinamikus befektetési környezetet eredményezett. A 2024-es bikafutás folyamatban van, a piaci mozgásokból tőkét kovácsolni kívánó befektetők számára létfontosságú lehet annak...

A Grayscale kifogyott az eladó bitcoinból, fellélegezhet a piac?

A Grayscale Investments GBTC alapja az első pozitív beáramlási napját könyvelte el, miután a Bitcoin ETF-ek bevezetése óta több mint 17,5 milliárd dollárnyi kriptopénzt dobtak...

Bitcoin (BTC) árfolyam elemzés 05.05.

Prémium Bitcoin (BTC) A Bitcoin (BTC) újabb bikarallyra spekuláltak a befektetők, mivel az árfolyam május 3-án felfelé ívelő lendületet vett. A növekedés azonban visszaesett, mivel a kriptók királyának...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!