Másfél millió dollárnyit kapnak a sencseni lakosok a kínai CBDC-ből

-

A technológiai csomópontnak számító kínai Sencsen városa a tervek szerint 1,5 millió dollárnyit kap majd a kínai digitális jüanból a projekt tesztfázisának keretén belül.
A kínai Sencsen városa csütörtökön jelentette be, miszerint több mint 10 millió jüant (1,5 millió dollár) osztana szét lakosai között a nemzeti digitális valuta szélesebb pilot programjának keretén belül. A hírről a helyi CGTN hírportál számolt be.

A lépés segíthet fokozni az emberek fogyasztását, valamint letesztelheti a lakosság igényét a kínai digitális valutára, ha úgy tetszik CBDC-re.
A tesztet a sencseni Louho kerület finanszírozza, amely 50.000 fogadó félnek fogja eljuttatni a pénzt egy lottórendszeren keresztül – derült ki a jelentésből.
Ezeket aztán 3389 kereskedőnél használhatják fel, amelyek között éttermek, szupermarketek, benzinkutak, metróállomások, áruházak, valamint általános üzletek is szerepelnek.
A fogadók a helyi bankok által fejlesztett tárcáik segítségével hasznosíthatják majd fel a kapott pénzt. A fejlesztők között természetesen ott szerepel a Kínai Jegybank, az ország központi bankja is.

„Csak le kell tölteni az alkalmazást, eddig négyet fejlesztett már ki négy nagy kereskedelmi bank”

– jegyezte meg Mo Li, a HashKeyHub kriptotárcaalkalmazás marketingvezetője.
Egy hasonló pilotot korábban már a Guandong-Hong Kong-Macao Greater Bay Areában is folytattak, amely területnek Sencsen is a része.

Kisebb tesztek már korábban is voltak

Mindezközben az olyan kínai vállalkozások, mint a helyi DiDi autómegosztó óriás is kipróbálta a CBDC-t taxifizetések esetében júliusban. A nagy volumenű, a társadalom nagy részét érintő teszteknek azonban a sencseni az egyik első példája.

Fontos azonban megjegyeznünk, hogy ha CBDC-kről hallunk, ne mossuk azt össze a kriptopénzekkel. Ez előbbinél ugyanis a magánélet védelmének kérdése egyáltalán nem adódik annyira egyértelműen, mint egyes kriptopénz esetében.
Ha pedig kínai CBDC-ről hallunk, majdhogynem biztosak lehetünk abban, hogy a dollárfüggőség csökkentésén túl az is jól fog jönni a kormánynak, ha lakosai minden egyes pénzügyi tranzakcióját visszakövetheti majd.
(Forrás: Decrypt.co)

Olvastad már? Megállíthatatlanul dübörög a hazai INLOCK közösségi kölcsönplatform

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


 

Legfrissebb bejegyzéseink

Binance coin (BNB) technikai elemzés 04.27.

Prémium Binance coin (BNB) A Binance coin (BNB) a múlt héten ígéretes bikarallyt mutatott be, mivel árfolyama több mint 8%-kal emelkedett. Ezalatt egy bikamintázat alakult ki a coin...

Az ETFSwap (ETFS) előértékesítése csaknem elfogyott 750.000 dollár után, miért érdemes most beszállni!

Vendégbejegyzés A legmodernebb decentralizált pénzügyi (DeFi) platform, az ETFSwap (ETFS) sikerrel megalapozta pozícióját, mint a kriptovilág következő nagy projektje. A hatalmas erőforrásaival és előnyeivel ez az Ethereum-alapú,...

Kutya, MI és még kolbász is: A WienerAI egy 3in1 mém érme 1000X-es esélyekkel

A részben kutya, részben AI, részben kolbász WienerAI (WAI) érme ICO-ja még csak nemrég indult el, de már slágernek számít, és a gyűjtése is nagy...

Az OpenSea NFT eladásai – Ezért van áprilisban egy újabb mélypont

Az OpenSea vezető non-fungible token (NFT) piactér áprilisban rekordot döntött az NFT havi értékesítési volumenének csökkenésével zárja az áprilist. Az Rchen8 által készített Dune Analytics dashboard...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!