Már megint egy sor védjegykérelemmel zaklatja a Ripple az amerikai hivatalnokokat

-

XRP-alapú termékeket fejleszt a Ripple, miközben egyre több védjegybejegyzési kérelemmel árasztja el az illetékes amerikai hivatalt.

Az elmúlt hónap során a vállalat négy védjegykérelmet nyújtott be az Amerikai Szabadalmi és Védjegy Hivatalnál (USPTO) – derült ki az USPTO weboldalán elérhető nyilvános adatokból.

A legutóbbi kérvényt augusztus 19-én juttatták el a hivatalba. Ennek célja, hogy karitatív alapítványok különféle szolgáltatásait támogassa, beleértve az adománygyűjtő tevékenységeket és a tőkefejlesztést – mondta a vállalat.
Augusztus 11-én a Ripple egy 3 védjegykérelmet tartalmazó csomaggal kopogott az USPTO ajtaján, ezekkel a bejegyezni kívánt nevekkel: Ripple Impact, Ripple X és Ripplex.
A beadványok leírásai szerint mind a három védjegy valamilyen elektronikus fizetési szolgáltatást és fiat valutában értendő pénzügyi ajándékot takar:

„A védjegy bejegyzése elektronikus fizetési szolgáltatásokkal kapcsolatos, nevezetesen: pénzügyi szolgáltatások utalások és fiat és virtuális valutában értendő pénzügyi ajándékok fogadása és elosztása számítógépes hálózaton keresztül; és fiat valuták és virtuális valuták váltása számítógépes hálózaton keresztül. […]”

A cikk írásakor a nyilvánosan hozzáférhető adatok szerint mind a 4 védjegy jelenleg az USPTO ellenőrzésére vár.

Korábban ebben az évben a Ripple szintén egy sor védjegykérelmet nyújtott be vezető fizetési termékére, az On-Demand Liquidityre, vagyis ODL-re. A nyilvános feljegyzések szerint az igénylést az ügynökség azóta elfogadta.
A Ripple USPTO-hoz eljuttatott védjegykérelmei szintén magukba foglalnak egy „PayID”-nek nevezett entitást. A fizetési cég két folyamodványt is benyújtott ezen védjegyre hivatkozva, még 2020 júniusában.
A szabadalom neve nemrég egy ausztrál banki konzorcium által kezdeményezett jogi eljárás tárgyát képezte.
A Ripple-t jelenleg szellemi tulajdon megsértésével vádolják amiatt, mert Ausztrália bankközi fizetési hálózata, a „Pay ID” rendszer nevét sikerült „ellopniuk”.

Olvastad már? Létrejött a Kriptoworld saját Discord-csatornája

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Újabb kódhibát találtak egy defi protokollban, de most negyedmillió dolláros jutalom járt érte

Egy kiberbiztonsági szakértőt 250.000 dolláros jutalmat kapott egy olyan defi sérülékenység felderítéséért, amelynek révén a hackerek a múltban milliókat lophattak el a különböző kriptovaluta protokollokból. Manipulálható...

Polkadot (DOT) technikai elemzés 05.02.

Prémium Polkadot (DOT) A legjobban teljesítők között a Polkadot ígéretes fellendülési lehetőséget mutat, mivel leküzdi a kínálati hullámot. A Polkadot (DOT) árfolyama a bikás fordulat lehetőségével lassan lendületet...

Lengyelországban terjeszkedik a Dél-afrikai VALR tőzsde

A VALR, Dél-Afrika legnagyobb kriptotőzsdéje hamarosan Lengyelországban is kínálni fogja kriptovaluta szolgáltatásait, és aktívan keresi a lehetőségeket más joghatóságokban is szerte a világon. A Reutersnek adott...

Vége a Bitcoin 7 hónapos „eufóriájának”?

A Bitcoin (BTC) Net Unrealized Profit & Loss (NUPL) mérőszáma azt mutatja, hogy a coin piaca továbbra is az eufória fázisában van, a befektetők körében...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!