Grayscale: úgy festenek a bitcoinpiacok „mint a 2016-ban, a történelmi bika piac előtt”

-

A Grayscale szerint egyre inkább a hodlerek uralják a bitcoinpiacokat a rövid távú spekulánsok helyett, így a kereslet növekedik a kínálthoz képest.
A Grayscale Investments kriptovagyonkezelő legújabb cikke szerint a bitcoin jelenlegi piaci struktúrája „sokban hasonlít a 2016-os év elejéhez, mielőtt megkezdődött a történelmi bikapiac.”

A Grayscale szerint az infláció növekedésével jelentősen megemelkedhet a bitcoin iránti kereslet, mivel egyre nagyobb szükség van egy ritka pénzügyi árucikkre.
A cikk szerint több mutató alapján is növekedik a kereslet a kriptopénzek iránt, egyre több a hosszú távú tulajdonos a rövid távú spekulánsokkal szemben, mindeközben pedig még soha nem volt ilyen kevés bitcoin a tőzsdéken.
Mindemellett a naponta aktív címek száma a 2017-es csúcs óta nem volt ilyen magas.
A cikk szerint az USA egyre lazább pénzügypolitikája és az aranystandard elhagyása ismétlődő, adósságalapú lufikat eredményez, melyeket agresszív mennyiségi lazítás követ.
 
A Grayscale szerint az USA gazdasága egyre jobban a mennyiségi lazításra (pénznyomtatásra) alapoz, hogy fennmaradjon, és a történelem azt mutatja, hogy ezt a függőséget nehéz elhagyni.
Az S&P értéke három hónap alatt 20%-ot esett, amikor a Fed bejelentette, hogy megfordítják a 2018-as pénzügyi terjeszkedést.
Annak ellenére, hogy az amerikai dollár „strukturálisan erős maradt a többi valutához képest”, a cikk szerint a befektetők tartanak az inflációtól a „hihetetlen mértékű gazdaságtámogatások közepette”, ezért próbálják védeni magukat az egyre növekvő pénzkészletekkel szemben, így a bitcoin vonzó befektetést jelenthet.
A Grayscale Paul Tudor Jones vagyonkezelő pontrendszere alapján mérte fel a bitcoint a készpénz, arany és egyéb pénzügyi eszközökkel szemben, hogy megtudja növekedési lehetőségét. Mint mondják, a bitcoin az aranyhoz hasonlítva meglepően magas pontszámot kapott.

Olvastad már? Bitcoinbefektetők Ethereum-alapú „csomagolt bitcoinra” váltják vagyonukat és csak várakoznak

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Az XRP befektetői hangulat a Ripple-SEC ítélet előtt romlik el

A május 3-i emelkedéssel ellentétben a Ripple (XRP) Weighted Sentiment (súlyozott hangulat) visszaesett. A megjelenési időben észrevettük, hogy a mérőszám 1,16-ról 0,64-re esett. Miközben az érték...

A legjobb 5 trendi kripto, amelyet azonnal meg kell vásárolni

Vendégbejegyzés A kriptopénzek iránti megugró érdeklődés dinamikus befektetési környezetet eredményezett. A 2024-es bikafutás folyamatban van, a piaci mozgásokból tőkét kovácsolni kívánó befektetők számára létfontosságú lehet annak...

A Grayscale kifogyott az eladó bitcoinból, fellélegezhet a piac?

A Grayscale Investments GBTC alapja az első pozitív beáramlási napját könyvelte el, miután a Bitcoin ETF-ek bevezetése óta több mint 17,5 milliárd dollárnyi kriptopénzt dobtak...

Bitcoin (BTC) árfolyam elemzés 05.05.

Prémium Bitcoin (BTC) A Bitcoin (BTC) újabb bikarallyra spekuláltak a befektetők, mivel az árfolyam május 3-án felfelé ívelő lendületet vett. A növekedés azonban visszaesett, mivel a kriptók királyának...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!