A Morgan Creek Digital társalapítója szerint az aranyvásárlás után bitcoint is vehet a Berkshire Hathaway

-

A Morgan Creek Digital társalapítója úgy hiszi, Buffett önamágtól nem fog bitcoint vásárolni, de befektetési cége fiatalabb dolgozói másképp dönthetnek.
Jason Williams, a Morgan Creek Digital kockázati tőke társalapítója és üzlettársa azt jósolja, hogy Warren Buffett, a legendás befektető és mágnás bitcoint fog vásárolni.

Williams egy augusztus 15-ei tweetben azt írta, hogy Buffett legújabb befektetései arra utalnak, hogy végül bitcoint fog vásárolni.


Williams ezzel arra utalt, hogy Buffett cége, a Berkshire Hathaway megváltoztatta portfólióját.
Korábban mi is írtunk arról, hogy a cég eladta banki és légitársasági részvényeit és Barrick Gold-részvényeket vásárolt, amely egy kanadai bányászcég, melynek értéke együtt szokott mozogni az arany értékével.
A Berkshire Hathaway eladta Goldman Sachs-, JPMorgan Chase-, Wells Fargo- és PNC-részvényeit. A cikk szerint Buffett úgy számol, hogy a koronavírus gazdasági következményei miatt sokan csődöt jelenthetnek, amely negatívan hathat a bankokra és részvényárfolyamukra.
 
Buffett 2018-ban meglehetősen negatívan beszélt a kriptopénzekről, a bitcoinról pedig egyenesen azt mondta, hogy „patkányméreg a négyzeten”.
Williams szerint Buffett korábbi kijelentései miatt lehet, hogy személyesen nem fog bitcoint vásárolni, de a Berkshire Hathaway valószínűleg bevásárol:
„A fiatal menedzserek és elemzők szorgalmazzák az arany  és bitcoin vásárlást, Buffett pedig nem is fog tudni róla.”
Max Keiser, korai bitcoinbefektető és a Heisenberg Capital alapítója szerint Buffett aranybefektetése 50.000 dollárig növelheti a bitcoin árfolyamát.

„A globális, 100 billió dollárt érő eszközkezelői biznisz kevesebb mint 1%-át teszik ki az aranybefektetések. Buffett most az arany felé kacsingat. Számítsunk egy legalább 5%-os aranyátcsoportosításra. Ez 5.000 dolláros aranyárat jelentene. Számítsunk egy 1%-os, globális BTC-átcsoportosításra (1 billió dollár). Ez 50.000 dolláros bitcoinárat jelentene.”

Olvastad már? Az amerikai posta blokklánc-technológiát alkalmazhat Trump fenyegetései miatt

Forrás: cointelegraph.com
Kiemelt kép: Job career

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Újabb kódhibát találtak egy defi protokollban, de most negyedmillió dolláros jutalom járt érte

Egy kiberbiztonsági szakértőt 250.000 dolláros jutalmat kapott egy olyan defi sérülékenység felderítéséért, amelynek révén a hackerek a múltban milliókat lophattak el a különböző kriptovaluta protokollokból. Manipulálható...

Polkadot (DOT) technikai elemzés 05.02.

Prémium Polkadot (DOT) A legjobban teljesítők között a Polkadot ígéretes fellendülési lehetőséget mutat, mivel leküzdi a kínálati hullámot. A Polkadot (DOT) árfolyama a bikás fordulat lehetőségével lassan lendületet...

Lengyelországban terjeszkedik a Dél-afrikai VALR tőzsde

A VALR, Dél-Afrika legnagyobb kriptotőzsdéje hamarosan Lengyelországban is kínálni fogja kriptovaluta szolgáltatásait, és aktívan keresi a lehetőségeket más joghatóságokban is szerte a világon. A Reutersnek adott...

Vége a Bitcoin 7 hónapos „eufóriájának”?

A Bitcoin (BTC) Net Unrealized Profit & Loss (NUPL) mérőszáma azt mutatja, hogy a coin piaca továbbra is az eufória fázisában van, a befektetők körében...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!