A Pekingi Döntőbizottság szerint Kína nem tiltotta be teljesen a bitcoint

-

A kínai kormány nem tiltotta be a bitcoinnal kapcsolatos tevékenységeket, mivel a kriptopénz virtuális árucikknek számít.

Kína a világ egyik legszigorúbb ország a kriptokereskedés tekintetében, de egy helyi nonprofit döntőbizottság szerint az ország nem tiltotta be teljesen a bitcoint.

A Pekingi Döntőbizottság (Beijing Arbitration Commission-BAC) július 30-án kiadott cikke szerint Kína bitcoinnal szembeni tiltása árnyaltabb, mint azt sokan gondolnák.

A bitcoin nem egyenlő a pénzzel Kínában

A cikkben a BAC tisztázta Kína álláspontját a kriptopénzekkel kapcsolatban és kiemelte azokat a tevékenységeket, melyeket tilt a kormány.
A BAC szerint Kína tiltja a tokeneladásokat és a kereskedelemi platformok tevékenységeit, mely során törvényes fizetőeszközzé váltanának virtuális valutákat és tokeneket.
Azonban a biztosság elmondta, hogy a törvény, amely betiltja a kriptopénzeket mint valuta, egyben elismeri őket, mint virtuális árucikk.
Továbbá a jelenlegi törvények nem elég konkrétak ahhoz, hogy a bitcoint virtuális tulajdonként lehessen szabályozni.

„A polgárjogi törvények nem terjednek ki a virtuális tulajdonok jelentéseire, csak arról írnak, hogy a törvénynek valamilyen formában elő kell írnia a virtuális tulajdonok védelmét. Mivel az ország jelenleg nem rendelkezik külön bitcointörvényekkel, így azt nem lehet virtuális tulajdonként értelmezni.”

 

„Röviden, az állam nem tiltja meg a bitcoinnal kapcsolatos tevékenységeket árucikk formájában, csupán, mint fizetőeszköz.”

Emellett, mivel a bitcoin nem egyenlő a pénzzel Kínában, és nem is használják legális fizetőeszköz vagy fiat valuta alternatívájaként, így nem lehet illegális tranzakciókhoz kötni.

„Csak azok a tiltott tranzakciók, ahol valutaként használják a bitcoint. Ha a bitcoint nem ilyen célra használják, azt nem tilthatja meg az állam. Ha például a Sencseni Döntőbizottság azt a döntést hozza egy ügyben, hogy a két félnek bitcoinban kell megegyeznie, akkor a bitcoint lehet általános tulajdonként használni, így a tranzakció nem szegi meg az ország törvényeit.

 

Kettős a bitcoin megítélése, de a blokklánc teljes gőzzel mehet

Kína a világ egyik legszigorúbb országa a kriptoszabályozás terén, miután 2017-ben betiltotta a helyi kriptotőzsdéket. A Binance – amely jelenleg a világ legnagyobb tőzsdéje, eredetileg Kínában indult, azonban a szabályozások miatt el kellett hagynia az országot.
Miközben Kína egyre szigorúbb a bitcoinnal szemben, a kriptopénzeket nem tiltotta be. 2019 novemberében a kínai hatóságok bejelentették, hogy a bitcoinbányászás nem kerül betiltásra az országban.
A kínai kormány ismert arról, hogy kiállnak a blokklánc mellett, de a bitcoin mellett már nem, miután Hszi Csin-ping, Kína elnöke 2019 végén elmondta, hogy előtérbe kell helyezni a blokkláncfejlesztéseket.
Az agresszív blokkláncfejlesztések, mint a Kínai Blokklánc Szolgáltatói Hálózat mellett a Kínai Központi Bank keményen dolgozik saját digitális valutáján.
2020 áprilisában Kína már sikeresen kipróbálta a projektet Szencsen, Csengtu, Szucsou, és Xiong’an városában.

Olvastad már? Letartóztatták a PlusToken csalás 27 fő végrehajtóját

Forrás: cointelegraph.com
Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon.
Legyen szép napotok! 🙂

Legfrissebb bejegyzéseink

Májusban hirdetik ki, hogy mekkora kártérítést kell fizetnie a becsődölt Terraform Labs alapítójának

A SEC azt javasolta, hogy Do Kwon és a Terraform Labs körülbelül 5,3 milliárd dollárt fizessen vissza jogtalan nyereség, előzetes kamat és polgári büntetés címén,...

Újabb kódhibát találtak egy defi protokollban, de most negyedmillió dolláros jutalom járt érte

Egy kiberbiztonsági szakértőt 250.000 dolláros jutalmat kapott egy olyan defi sérülékenység felderítéséért, amelynek révén a hackerek a múltban milliókat lophattak el a különböző kriptovaluta protokollokból. Manipulálható...

Polkadot (DOT) technikai elemzés 05.02.

Prémium Polkadot (DOT) A legjobban teljesítők között a Polkadot ígéretes fellendülési lehetőséget mutat, mivel leküzdi a kínálati hullámot. A Polkadot (DOT) árfolyama a bikás fordulat lehetőségével lassan lendületet...

Lengyelországban terjeszkedik a Dél-afrikai VALR tőzsde

A VALR, Dél-Afrika legnagyobb kriptotőzsdéje hamarosan Lengyelországban is kínálni fogja kriptovaluta szolgáltatásait, és aktívan keresi a lehetőségeket más joghatóságokban is szerte a világon. A Reutersnek adott...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!