A világ legjobb sakkozója is kiáll a bitcoin mellett

-

Garry Kasparov, a világ egyik leghíresebb sakkozója szerint a bitcoin komoly segítség lehet az emberi jogokért történő harcban.
Az orosz sakkbajnok szerint a bitcoin, a blokklánc-technológia, és általánosságban a kriptopénzek jelenthetik azt a fajta privát szféra-védelmet, amely most hiányzik a pénzpiacokról.

A Forbes számára adott interjújában Kasparov úgy nyilatkozott, számos előnyét látja a kriptóknak.
Ezzel tudják visszaszerezni az egyének a pénzügyeik feletti kontrollt, amelyet most többnyire államok, cégek, és egyéb szervezetek irányítanak.

„Az a jó a bitcoinban, hogy pontosan tudod, hogy mennyi van belőle. A mágikus 21 millió. Ha megnézed a másik módszert, mondjuk, amelyet a FED is követ, arra jutsz, hogy a megtakarításod bármikor elértéktelenedhet, hiszen akár holnap a piacra önthetnek csilliárdnyi dollárt.”

Kasparov a Human Rights Foundation elnöke, amely alapítvány kifejezetten a szabadságjogaikban, emberi jogaikban fenyegetettek számára nyújt segítséget, ehhez pedig a technológiát és a digitális innovációkat is felhasználják.
A nézete szerint a magánszféra és az emberi jogok védelme érdekében a bitcoin és az ahhoz hasonló kriptopénzek „kézenfekvő választásnak” tekinthetők.

„Szerintem az, hogy a bitcoin, a kriptopénzek, és a blokklánc ennyire növeli a népszerűségét, elkerülhetetlen. Ez egyszerűen egy reakció arra, hogy az államok és a különböző szervezetek sokszor jogsértő módon avatkoznak bele az emberek privát szférájába.”

 

A blokklánc és a sakk

Júniusban az Algorand, egy PoS platform alapítója, Silivio Micali játszott le egy meccset a szintén nagymesteri fokozattal rendelkező Sergey Karjakin-nal, ezt pedig rögzítették is a blokkláncon.
Ahogy Kasparov, úgy Karjakin is kifejezte az érdeklődését a kriptopénzek és a mögöttes technológiai innovációk irányába.

Olvastad már? Hamarosan az az amerikai bankoknál is lehet bitcoint és egyéb kriptopénzeket tárolni

Forrás: cointelegraph.com
Kiemelet kép: Grand Chess Tour

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!



 

Legfrissebb bejegyzéseink

Book Of Meme (BOME) árfolyam elemzés 05.08.

Prémium Book Of Meme (BOME) A kriptopiac vezetője, a Bitcoin árfolyama továbbra is a 62.500 dolláros határ közelében lebeg, aminek következtében a hét eleje óta a top...

Ethena (ENA) árfolyam elemzés 05.08.

Prémium Ethena (ENA) A kriptoipar továbbra is vegyes árfolyammozgást mutat a piaci áringadozás növekedése közepette. Ráadásul az altcoinok vezére, az Ethereum árfolyama továbbra is küzd, hogy az árfolyamot...

A világ egyik leghíresebb nagybefektetője szerint a dollárnak nincs alternatívája

A Berkshire Hathaway, a világ egyik legnagyobb befektetési cégének az elnöke és vezérigazgatója vasárnap a cég éves közgyűlésén számos témáról osztotta meg a gondolatait. Ezek...

Offline is használható lenne az indiai CBDC

A BIS Innovation Summit 2024- rendezvényen Shaktikanta Das, az Indiai központi Bank, az RBI elnöke kiemelte a kiskereskedelmi tranzakciók növekedésének a fontosságát, és India digitális...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!