A TikTok hatására megduplázódott a Dogecoin értéke

-

A Dogecoin (DOGE) óriási sikert aratott az utóbbi napokban.
A CryptoSlate adatai azt mutatják, hogy a vasárnapi 0,0024 dolláros ártól kezdve 100 százalékos áremelkedés jellemezte a kriptovalutát. Az altkoin értéke a cikk írásakor 0,0048 dollár, de július 7-én még a 0,0056 dolláros szintet is elérte.

Ebben a helyzetben azonban nem a Dogecoin árának teljesítménye a lenyűgöző, hanem az, hogy mi váltotta ki ezt a sikert: a TikTok.
A világ egyik leghíresebb közösségi média alkalmazásának felhasználói egy új kihívást indítottak el a platformon – az úgynevezett „Dogecoin TikTok Challenge-et”.
A kihívás feltétele az, hogy a TikTokon mindenki DOGE-t vásároljon, ezáltal száz, esetleg többezer százalékkal is növelve a kriptovaluta árfolyamát.
A kihívás hashtagjét immár százezrek tekintették meg. A TikTok őrületbe bekapcsolódott Youtuber Jake Paul, a Bloomberg, a Barstool Sportsot képviselő Dave Portnoy, Keemstar, a Gizmodo és több nagy közönséggel rendelkező személyiség is, mindannyian annak érdekében, hogy a Dogecoinról nyilatkozzanak.
A kriptovilág 2017 vagy 2018 óta nem tapasztalt ilyen mainstream népszerűséget.
Nem meglepő tehát, hogy egyéb kriptoprojektek is megpróbálják kihasználni az alkalmazás népszerűségét. A trendhez legújabban a Tron (TRX) csatlakozott.

Justin Sun és Tron nevezetű platformja csatlakozni akar a TikTok kriptoőrületéhez

Nincs kétség afelől, hogy Justin Sun kínai vállalkozó és az általa alapított Tron népszerűek a közösségi oldalakon – a cégnek több oldala is van, amelyek mind tele vannak tartalommal.
Eddig a hagyományos platformokat használták: Twitter, Instagram, Weibo (Sun kínai közönsége számára), Youtube és hasonlók.


Sun július 7-i bejelentése szerint azonban a projekt most „több TIK TOK tartalomra” összpontosít. Azt is hozzátette, azt gondolja, hogy a TRON videók „hamar el fognak terjedni”.

Vajon megismétlődhet a Dogecoin sikere?

Noha a TRX a megfelelő TikTok trendekkel és kampányokkal biztosíthatja a mainstream népszerűség folyamatos beáramlását, a közösségi média platformnak a Dogecoin árváltozásaira gyakorolt hatása valószínűleg egyszeri alkalom.
Egy kriptokereskedő július 6-án arról nyilatkozott, vajon hogyan lehetséges, hogy a Dogecoin ilyen sikereket ilyen gyorsan ér el:

 „Úgy vettem észre, sokan úgy gondolják, hogy a DOGE hatalmas forgalomban lévő készlettel rendelkezik, és így nehéz felpumpálni árfolyamát. Ez azonban nem igaz, ugyanis a DOGE-készlet nagy része passzív és rejtett, a tőzsdéken alacsony a vásárlási megrendelések száma, és a tényleges piaci összértéke jelentősen alacsonyabb.”

Fontos információnak számít az is, hogy a Dogecoin a Robinhood 18 kriptovalutájának egyike. A Robinhood az egyetlen olyan kriptoplatform, amelyhez számos TikTok felhasználó könnyedén hozzáférhet.
A DOGE jelleme ráadásul könnyen ösztönzi az appon belüli furcsa kihívásokat, de egyéb közösségi média platformon is megjelent már.
Más kriptoprojektek azonban nem járnak ilyen sikerrel ezen a téren, mivel gyakran túl komolynak titulálják őket.

Olvastad már? Három nagy cég összeállt egy közös DeFi projekthez

Forrás: cryptoslate.com
Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon.
Legyen szép napotok! 🙂

Legfrissebb bejegyzéseink

Miért emelkedik ma a Shiba Inu (SHIB) árfolyama?

A Shiba Inu a hét folyamán jelentős fejlődéssel visszaszerezte a 0,00002501 dolláros szintet. Az elmúlt 24 órában a Shiba Inu piaci értéke elérte a 0,00002501...

Felejtsük el a munkánkat: Ez az öt altcoin 2025-re egy jachtot fog érni Neked

Vendégbejegyzés A folyamatosan változó monetáris világban öt alternatív altcoin kivételes ígéretet mutat arra, hogy 2025-re jelentős pénzügyi nyereségre tehet szert. A 2024-es bikafutás teljes lendületében ezek a...

A Ripple vezérigazgatója továbbra is támogatja az Ethereumot

Mivel a SEC vizsgálja, hogy bizonyos ETH tranzakciók értékpapírnak minősülnek-e, a Ripple vezérigazgatója, Brad Garlinghouse egy Michael Arringtonnak adott interjúban támogatta az Ethereumot, hogy nem...

A Bitcoin bálnák egy nap alatt 2,8 milliárd dollár értékű BTC-t zsákmányoltak be

A Bitcoin 60.000 dollár alá történő visszahúzódása „buy the dip" lehetőségnek bizonyult a bálnák számára. A Bitcoin közelmúltbeli piaci korrekciója, amely a világ legnagyobb kriptopénzét az...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!