A Visa kriptopénzekért felelős igazgatója szerint a CBDC-k jelenthetik a fő irányt

-

A Visa kriptoprojektjeiért felelős igazgatója szerint a Központi Bankok Által Kiadott Digitális Valuták, vagyis CBDC-k lehetnek a következő évtized legfontosabb témája.

Cuy Sheffield, a Visa kriptoprojektjeiért felelős igazgatója azt írta a Twitteren, hogy „a különböző kormányok azzal kapcsolatos döntései, hogy milyen irányt vesznek a CBDC-ket illetően, jelentős hatással lehetnek az adatvédelemre, a pénzügyi szuverenitásra, a geopolitikára, a pénzügyi elérhetőségre, emellett a kriptodollárok és a bitcoin elterjedésére is.”

Mint írta:

„Szerintem az elkövetkezendő évtized során a CBDC-k az lehetnek az egyik legfontosabb irányvonal a pénz és fizetések jövője kapcsán. Attól függetlenül, hogy valaki szerint ez jó vagy rossz dolog, a világ ebbe az irányba fog haladni.”

Scheffield már régóta támogatja a CBDC-ket. Májusban azt mondta, hogy a központi bankokat nem érdekli fogyasztókat érintő digitális valuták.

A Visa nem rejti véka alá, hogy érdeklődik a digitális valuták iránt, a cég idén még egy digitális valutával kapcsolatos szabadalmat is benyújtott.

A központi bankok már régóta játszadoznak a gondolattal, hogy saját maguk adjanak ki digitális valutákat.

A Bank of Japan nemrég bejelentette, hogy próbára teszi a digitális jen kivitelezhetőségét és megvizsgálják, hogy univerzális hozzáférést és rugalmasságot tud-e biztosítani azok számára, akik digitális valutákat szeretnének használni.

Japán csupán egy ország a sok körül, amelyik érdeklődik a digitális valuták iránt. Kína hamarosan kiadja a digitális jüant, azonban ennek pontos dátuma egyelőre még nem ismert.

Olvastad már? Az OKEx latin-amerikai fiat gateway szolgáltatást kínál a Latamex révén

Forrás: cointelegraph.com
Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon.
Legyen szép napotok! 🙂

Legfrissebb bejegyzéseink

Mit várhatunk a piactól májusban? Top kriptók, amiket figyelni kell

A május friss fejleményeket hoz a kriptopénzek piacán, több kulcsfontosságú szereplő is jelentős lépésekre készül. A befektetők élénken figyelik a trendeket, ahogy a 2024-es bikafutás...

Az Ethereum „nagy csalódás” – A szakértő kemény ítéletet mond!

Miközben a Bitcoin (BTC), a vezető kriptopénz a 60.000 dolláros küszöb alá süllyed, elemzők szerint a BTC elérhette a csúcsot ebben a ciklusban. Az Ethereum (ETH)...

Májusban hirdetik ki, hogy mekkora kártérítést kell fizetnie a becsődölt Terraform Labs alapítójának

A SEC azt javasolta, hogy Do Kwon és a Terraform Labs körülbelül 5,3 milliárd dollárt fizessen vissza jogtalan nyereség, előzetes kamat és polgári büntetés címén,...

Újabb kódhibát találtak egy defi protokollban, de most negyedmillió dolláros jutalom járt érte

Egy kiberbiztonsági szakértőt 250.000 dolláros jutalmat kapott egy olyan defi sérülékenység felderítéséért, amelynek révén a hackerek a múltban milliókat lophattak el a különböző kriptovaluta protokollokból. Manipulálható...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!