Nassim Taleb: szinte az összes bitcoinos egy idióta

-

A Fekete hattyú című könyv szerzője, az ismert egyetemi professzor, Nassim Taleb úgy véli, a Bitcoin nagyon jó ötlet, de a legtöbb befektető egyáltalán nem ért hozzá.
Taleb egy twitter beszélgetésben magyarázta el a követőinek, hogy a befektetők többsége nincs tisztában a bitcoin és a többi kriptopénz apró, de fontos jellegzetességeivel.

Egészen pontosan úgy fogalmazta meg, „a bitcoin remek ötlet, de a bitcoinerek többsége idióta”.
Taleb az önmagát bitcoin-maximalistának tartó Giacomo Zucco felhívására válaszul szállt be a twitter-beszélgetésbe.
Zucco megkérdőjelezte, hogy a bürokraták és a politikusok – akik nem viszik vásárra a saját bőrüket – központosított tervezése megfelelő lenne a kockázatkezelésre.
A korábban magát tőzsdei kereskedőként is kipróbáló professzor úgy fogalmazza, ő olyan libertariánus, aki nagyobb fokú állami beavatkozást szeretne.

Hogyan vélekednek a bitcoinról?

Annak ellenére, hogy egyre több országban kacérkodnak a központilag kibocsátott digitális pénz gondolatával, a kriptoközösség jelentős része még mindig úgy véli, a bitcoin segítségével ki lehet lépni a hagyományos pénzügyi rendszerből.
Olyan korai bitcoin támogatók, mint amilyen Roger Ver is, egyenesen a libertariánus gazdaság támogatóinak is nevezik magukat.
A sajtóban is megjelent a hír tavasszal, hogy a hagyományosan libertariánus nézőpontot képviselő Competetive Enterprise Institution nyíltan kritizálta a SEC-et, az Államok tőzsdefelügyeletét, amiért szabályozni akarják a kriptopénzeket.

Olvastad már? Nem szereted a kriptocímek bonyolultságát? Készül a megoldás

Forrás: cointelegraph.com
Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon.
Legyen szép napotok! 🙂

Legfrissebb bejegyzéseink

A Crypto.com Eminemet alkalmazza az NBA rájátszás reklámfilmjéhez

A Crypto.com tőzsde visszatért a mainstream sportreklámokhoz és hírességek támogatását is toborozza. A Crypto.com a híres rapperrel, Eminemmel készített egy új reklámfilmet, amelyet a hétvégi NBA...

A következő generációs kriptók 1000%-os nyereségre készülnek: Amit tudnod kell

A kriptopiacon a 2024-es bikafutás érkeztével egyre forróbb a hangulat. Az új kriptovaluták felemelkedőben vannak, és potenciális lehetőséget kínálnak arra, hogy az egekbe szökjenek az...

Ázsiában nagyon népszerű a blokkláncos játékipar

Az ázsiai régió áll az élén a Web3 játékok terjedésében, és blokkláncos játékok számában. Ez a szektor jelenleg az összesített blokklánc-aktivitás 35%-át teszi ki, olyan...

A szakértő kiválasztott 5 altcoint, ami talán a legnagyobb nyereséget hozhat a jövő héten

Vendégbejegyzés A rohamosan változó piacon a kiemelkedő kriptovaluták pontos meghatározása gyümölcsöző eredményekhez vezethet. A 2024-es bikafutás kibontakozásával a jövő hét legjobban teljesítő devizapiaci szereplőinek feltárása kritikus fontosságú...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!