Harmadszor is bekövetkezhet a történelmi nehézség-igazodás

-

A bitcoin úgy néz ki, mint a 2018-as medve piac alján – egy fundamentum szerint pedig megismételheti azt a mozgást, amire eddig csak kétszer volt példa a történelem során.

A Bitcoin-hálózat nehézségének legutóbbi, június 4-ei igazodása után kulcshasonlóságokat mutat azokhoz az állapotokhoz, mint amikor 3100 dolláron kereskedték a kriptopénzt.

Bitcoin vásárlás, eladás gyorsan, kényelmesen, egyszerűen, biztonságosan. Válts kriptovalutát, mint például az Ether, Litecoin, Bitcoin Cash. Kattints a részletekért!

Harmadszor figyelhető meg ilyen csökkenés

Ezen a héten a bányászási nehézség 9,3%-ot csökkent. Két héttel ezelőtt ez az arány 6% volt.

Ha a következő igazodás is negatív lesz – márpedig a jelenlegi előrejelzések alapján -7%-ra kell számítanunk –, akkor a történelemben most harmadszor fordul majd elő, hogy zsinórban háromszor csökken a bányászás nehézsége.

2018 decemberén túl az egyik ilyen 2011-ben történt meg, amikor egymás után nyolcszor igazodott negatívan az egyébként a bányászás jövedelmezőségét is meghatározó mutató.

Az, hogy az eset újra megtörténik, elég jelentős. A nehézség alapján a bányászok érdeklődése is megbecsülhető, akik ugye a Bitcoin-tranzakciók hitelesítése révén jutalékokért cserébe vesznek részt a hálózat fenntartásában.

Az igazodások szintén kulcsszerepet játszanak abban, hogy a bitcoin „kemény” pénz státuszát fenntartsák.

A változás minden 2016. blokk kibányászása után történik, így szabályozza magát a hálózat a biztonság megsértése nélkül.

A Bitcoin “úgy működik, ahogy megtervezték”

2020-ban a szituáció azért is összetettebb, mivel hetekkel ezelőtt valósult meg a Bitcoin harmadik blokkjutalom-feleződése, amely a felére csökkentette a bányászok bevételét.

Ahogy arról korábban a Cointelegraph is beszámolt, a bányászpoolok kiárusításai odáig fajultak, hogy a bányászok több koint adtak el, mint amennyit egyáltalán kibányásztak.

Az ismert WhalePanda kommentátor szerint azonban a jelenlegi viselkedés is jól mutatja, hogy a Bitcoin a megszokott módon viselkedik.

„3 héttel a Bitcoin feleződése után a mempool újra szinte üres” – tweetelte még a múlt héten.

„Nincs bányászási halálspirál, még csak a hashráta közel felét sem vesztettük el, felépül majd, az új nehézségigazodás pedig kevesebb mint 10% lesz. A Bitcoin úgy működik, ahogyan azt eltervezték.”

Az alacsonyabb nehézségnek elvileg tovább kellene növelnie a hashrátát. Ez egyébként már most is növekszik a feleződés után, általános elmélet pedig, hogy az árfolyamgörbe követni szokta a hashráta növekedését.

3 hónappal a 2018 decemberi árfolyamgödör után a BTC/USD bikafutamba kezdett, és meg sem állt 14.000 dollárig.

Olvastad már? Bloomberg elemzés: idén meglesz a 20000 dolláros árfolyam

Forrás: cointelegraph.com
Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon.
Legyen szép napotok! 🙂

Legfrissebb bejegyzéseink

WordPress pluginok veszélyeire figyelmeztet a SlowMist csapata

A SlowMist, egy ismert blokklánc-biztonsági cég nemrégiben adott ki riasztást a megbízható weboldalak ellen indított újabb támadási hullámról, melyek WordPress kiegészítők sebezhetőségeit használják ki. A támadók...

Bikás mém érmék: Pepe, Raboo és Bonk robbanásszerű emelkedésre készülnek

Vendégbejegyzés Az olyan mém érmék, mint a Pepe, a Raboo és a Bonk nem csak túlélnek, hanem virágoznak is, ami potenciális robbanásszerű emelkedésre utal. Különösen figyelemreméltó a...

Új funkcióval oldaná meg a Solana a hálózati túlterhelést

Az Anza, a Solana mögött álló fejlesztőcsoport a teszthálózaton egy új frissítés, az Agave v1.18.12 bevezetését javasolta. Ez az új verzió egy központi tranzakciós ütemezővel...

Jöhet a bitcoin ETF Ausztráliába is

Ausztrália spot Bitcoin ETF-jei az első három évben akár 3-4 milliárd dolláros tőkebeáramlást generálhatnak, legalábbis Jeff Yew, a Monochrome vezérigazgatója szerint, ha Ausztrália legnagyobb tőzsdéje...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!