Isaiah Jackson szerint a bitcoin egy hatékony tiltakozás lehet a pénzügyi intézmények ellen azok számára, akik nem tudnak az utcákon tüntetni.

Isaiah Jackson, a Bitcoin and Black America (Bitcon és Fekete Amerika) szerzője szerint azok az emberek, akik a bitcoin felé fordultak a George Floyd halála miatt kialakult tüntetések következtében, felismerték az „igazi ellenséget”, vagyis egy elavult pénzügyi rendszert, amely kizárja az afroamerikai lakosságot.

Bitcoin vásárlás, eladás gyorsan, kényelmesen, egyszerűen, biztonságosan. Válts kriptovalutát, mint például az Ether, Litecoin, Bitcoin Cash. Kattints a részletekért!

Jackson június 4-én azt mondta, hogy örül azoknak a képeknek, melyeken a tüntetők a kriptopénzt népszerűsítő transzparensekkel népszerűsítik a bitcoint.

Szerinte a pénzügyi rendszer tragédiája, hogy kizárják a fekete lakosságot. „Ha törött a gazdasági rendszer, akkor bármennyire keményen is próbálkozol, olyan területekre kényszerülsz, ahol kemény a rendőri megfigyelés.”

Kialakulnak ezek az összecsapások, a rendőrök feketéket kezdenek ölni, és ez egyfajta dominóhatást kelt. Szóval úgy gondolom, hogy akik ilyen transzparensekkel vonulnak azt mondják: ha ennek vége emlékezzünk rá, hogy mi a valódi ellenség.”

Jackson kiemelte az olyan gazdasági hatásokat, mint a Fed pénznyomtatása és a 40 millió fős munkanélküliség. „Milyen stratégiát alkalmazhat a közösségünk a jövőben?” – kérdezte. „Szerintem a bitcoin lehet a válasz, így örülök ennek a jelenségnek” – adta meg a választ.

A kriptomegoldás

George Floyd halála az egész országot megrázta, a tüntetők reformokat és egyenlő bánásmódot követelnek.

Egyesek szerint a bitcoin lehet a megoldás, Jackson neve és könyve több transzparensen is megjelent Észak Karolinában, New Jerseyben és még Londonban is.

A tüntetőket világszerte támogató Jackson szerint a bitcoin alternatív megoldást jelenthet.

Többször is elmondta olvasói számára, hogy a bitcoin egyfajta „békés tüntetés”, sokkal régebben, mint ahogy azt Changpeng Zhao is leírta egy június 1-ei Twitter-üzenetben.

 „Általában azt mondom, hogy a tüntetés legbékésebb módja a bitcoin folyamatos vásárlása és mivel csak kiviszed a pénzt a rendszerből, egy olyan valutához jutsz, amelyet a jövőben is használni lehet.”

A bitcoin terjedésének akadályai

Jackson szavai ellenére a kriptopénzek még mindig nem terjedtek el az afroamerikai közösségben. A szerző szerint a fekete lakosság „kevesebb, mint 10%-a használt valaha bitcoint, és kevesebb mint 1%-a használja gyakran.”

Emellett párhuzamot vont aközött, hogyan számolt be a média a fekete közösségekről és a bitcoinról.

 „A bitcoin megítélése a médiában már régóta hasonlít a fekete közösség megítélésére, vagyis nagyon sok a hazugság és a megtévesztő információ.”

Olvastad már? Fidelity Investments: tovább terjedhet a bitcoin intézményi körökben

Forrás: cointelegraph.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon.

Legyen szép napotok! 🙂