Harmadszor is bekövetkezhet a történelmi nehézség-igazodás

-

A bitcoin úgy néz ki, mint a 2018-as medve piac alján – egy fundamentum szerint pedig megismételheti azt a mozgást, amire eddig csak kétszer volt példa a történelem során.

A Bitcoin-hálózat nehézségének legutóbbi, június 4-ei igazodása után kulcshasonlóságokat mutat azokhoz az állapotokhoz, mint amikor 3100 dolláron kereskedték a kriptopénzt.

Bitcoin vásárlás, eladás gyorsan, kényelmesen, egyszerűen, biztonságosan. Válts kriptovalutát, mint például az Ether, Litecoin, Bitcoin Cash. Kattints a részletekért!

Harmadszor figyelhető meg ilyen csökkenés

Ezen a héten a bányászási nehézség 9,3%-ot csökkent. Két héttel ezelőtt ez az arány 6% volt.

Ha a következő igazodás is negatív lesz – márpedig a jelenlegi előrejelzések alapján -7%-ra kell számítanunk –, akkor a történelemben most harmadszor fordul majd elő, hogy zsinórban háromszor csökken a bányászás nehézsége.

2018 decemberén túl az egyik ilyen 2011-ben történt meg, amikor egymás után nyolcszor igazodott negatívan az egyébként a bányászás jövedelmezőségét is meghatározó mutató.

Az, hogy az eset újra megtörténik, elég jelentős. A nehézség alapján a bányászok érdeklődése is megbecsülhető, akik ugye a Bitcoin-tranzakciók hitelesítése révén jutalékokért cserébe vesznek részt a hálózat fenntartásában.

Az igazodások szintén kulcsszerepet játszanak abban, hogy a bitcoin „kemény” pénz státuszát fenntartsák.

A változás minden 2016. blokk kibányászása után történik, így szabályozza magát a hálózat a biztonság megsértése nélkül.

A Bitcoin “úgy működik, ahogy megtervezték”

2020-ban a szituáció azért is összetettebb, mivel hetekkel ezelőtt valósult meg a Bitcoin harmadik blokkjutalom-feleződése, amely a felére csökkentette a bányászok bevételét.

Ahogy arról korábban a Cointelegraph is beszámolt, a bányászpoolok kiárusításai odáig fajultak, hogy a bányászok több koint adtak el, mint amennyit egyáltalán kibányásztak.

Az ismert WhalePanda kommentátor szerint azonban a jelenlegi viselkedés is jól mutatja, hogy a Bitcoin a megszokott módon viselkedik.

„3 héttel a Bitcoin feleződése után a mempool újra szinte üres” – tweetelte még a múlt héten.

„Nincs bányászási halálspirál, még csak a hashráta közel felét sem vesztettük el, felépül majd, az új nehézségigazodás pedig kevesebb mint 10% lesz. A Bitcoin úgy működik, ahogyan azt eltervezték.”

Az alacsonyabb nehézségnek elvileg tovább kellene növelnie a hashrátát. Ez egyébként már most is növekszik a feleződés után, általános elmélet pedig, hogy az árfolyamgörbe követni szokta a hashráta növekedését.

3 hónappal a 2018 decemberi árfolyamgödör után a BTC/USD bikafutamba kezdett, és meg sem állt 14.000 dollárig.

Olvastad már? Bloomberg elemzés: idén meglesz a 20000 dolláros árfolyam

Forrás: cointelegraph.com
Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon.
Legyen szép napotok! 🙂

Legfrissebb bejegyzéseink

Mi az a Howey-teszt, és miért fontos a kriptopénzek esetén?

Ha követed az Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdefelügyelete, a SEC intézkedéseit, valószínűleg hallottál már a Howey-tesztről, amelyekkel meg lehet határozni, hogy egy befektetési termék, egy...

Bitcoint használt pénzmosásra, hat év börtönt kapott érte

A Bloomberg jelentése szerint Jian Wen, egy korábbi gyorséttermi dolgozó, hat év és nyolc hónap börtönbüntetést kapott, miután bűnösnek találták, hogy jelentős mennyiségű bitcoint próbált...

A kripto gaming cégek nagyot fejlődtek, a következő nagy esélyes a 5thScape projektje

A 5thScape készülő kriptojátékainak köszönhetően napról napra népszerűbb a metaverzum GameFi terében. A GameFi szektor minden kétséget kizáróan feltámadt, és a kriptók újraéledését követve tiszteletét teszi...

A Bitcoin white paper visszatér a Bitcoin.org weboldalra

Jogi korlátozások miatt az Egyesült Királyságban élő felhasználók továbbra is csak korlátozottan férhetnek hozzá a Bitcoin white paper-hez a Bitcoin.org weboldalon. A Bitcoin white paper újra...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!