A Bittrex és a Poloniex manipuláció miatt kerül a vádlottak padjára

-

A 2017-es bikafutam során a Bittrex és a Poloniex tőzsdék a vád szerint fedezetlen USDT-t bocsátottak ki, így a felperesek úgy vélik, ezzel manipulálhatták a piacot.
A perirat, amelyet először tavaly októberben adtak be, az iparágban régi játékosnak számító Bitfinex-et, és a testvérvállalatát, a Tethert vádolja dollárfedezet nélküli USDT kibocsátással, amely szerepet játszhatott a kriptók 2017 végi, ’18 eleji meneteléséhez és a rekordárfolyamokhoz.

Bitcoin vásárlás, eladás gyorsan, kényelmesen, egyszerűen, biztonságosan. Válts kriptovalutát, mint például az Ether, Litecoin, Bitcoin Cash. Kattints a részletekért!

A pert olyan befektetők indították, akik úgy vélik, mesterségesen elinflált árfolyamokon vásárolták a kriptopénzeiket. A felperesek emellett a jogi ügy költségeinek megítélését is kérik a bíróságtól.

Bittrex és Poloniex

A vádirat azt állítja, a Tether több milliárdnyi USDT-t bocsátott ki önhatalmúlag, dollár-fedezet nélkül, egyszerűen hozzáírva a saját egyenlegükhöz.
Ezt azután kriptopénzek vásárlására fordították, amelyek miatt létrejött „a történelem legnagyobb buborékját létrehozó áremelkedés, és az ártatlan kriptovásárlók több milliárd dollárnyi veszteséget szenvedtek el”.
Hasonló módszert feltételeznek a Bittrex és a Poloniex tőzsdék, a két altokra specializálódott váltó esetében is, amellett, hogy összehangoltan hoztak létre vételi ajánlatokat.
Mivel pedig ez több különálló tőzsdén is megtörtént, azt az illúziót keltették, hogy frissen beáramló tőke növeli a piac likviditását.

„A Bittrex és a Poloniex, két másik tőzsde önkéntes részvételével a Bitfinex és a Tether hamis, fedezetlen tokeneket bocsátott ki. Ezeket aztán stratégiai időzítéssel, nagymértékű kriptovásárlásra fordították, amint azok esni kezdtek volna.”

A beadvány kiemeli, hogy a két tőzsde nagyon közeli kapcsolatot ápol a Tetherrel, és elfogadták az állítását, amely szerint minden USDT mögött valódi dollár áll.
Az ezután következő USDT listázások abban is segítettek, hogy a nagy tőzsdék rangsorában hamar javítsanak a helyezésükön.”

Továbbra is folyik a kereskedés

Amellett, hogy a Tether állítólagos manipulációja nagy nyilvánosságot kapott a piaci szereplők között, az egyik felperes, Pinchas Goldshtein továbbra is aktívan kereskedik.
A vádirat alapján Goldshtein komoly veszteséget könyvelt el 629 BTC határidős szerződésén 2018 január 16. és 2020 június 3. között.
Ez viszont azt mutatja, hogy a perbe fogás napján is aktívan kereskedett.

Olvastad már? A Coinbase általában leáll, ha 500 dollárnál nagyobbat mozdul a bitcoin

Forrás: cointelegraph.com
Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon.
Legyen szép napotok! 🙂

Legfrissebb bejegyzéseink

A kripto gaming cégek nagyot fejlődtek, a következő nagy esélyes a 5thScape projektje

A 5thScape készülő kriptojátékainak köszönhetően napról napra népszerűbb a metaverzum GameFi terében. A GameFi szektor minden kétséget kizáróan feltámadt, és a kriptók újraéledését követve tiszteletét teszi...

A Bitcoin white paper visszatér a Bitcoin.org weboldalra

Jogi korlátozások miatt az Egyesült Királyságban élő felhasználók továbbra is csak korlátozottan férhetnek hozzá a Bitcoin white paper-hez a Bitcoin.org weboldalon. A Bitcoin white paper újra...

A BlastUP előértékesítése elérte a 7 millió dollárt, utolsó napok a $BLP megvásárlására

Vendégbejegyzés A BlastUP, a Blast elsőszámú launchpadja, az első IDO-k sikeres elindításával megerősítette robusztus hasznosságát. Miközben az előértékesítése a befejezéshez közeledik, továbbra is jelentős figyelmet kap...

Bitcoin (BTC) technikai elemzés 05.25.

Prémium Bitcoin (BTC) A Bitcoin (BTC) árfolyama új történelmi csúcsot készül elérni, miután korábban a 70.000 dolláros határon túlra szökött, és a piaci szereplők azon tűnődnek, hogy...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!