Fidelity Investments: tovább terjedhet a bitcoin intézményi körökben

-

Ha hiszed, ha nem, a bitcoin 2017-es emelkedése 500 dollárról 20 000 dollárig mindössze 18 hónap alatt a hagyományos befektetők által jöhetett létre, vagyis olyan emberek által, mint te vagy én.
Akkoriban a bitcoin azért volt népszerű, mivel az átlagbefektető azt hitte meggazdagodhat belőle. Egy 5000 dolláros altkoinbefektetés elegendő lehetett egy lakáshitel önrészéhez vagy egy autó megvásárlásához.

Bitcoin vásárlás, eladás gyorsan, kényelmesen, egyszerűen, biztonságosan. Válts kriptovalutát, mint például az Ether, Litecoin, Bitcoin Cash. Kattints a részletekért!

Azonban a lufi gyorsan leeresztett, 80%-ot estek az árfolyamok 2018 során, miután a befektetők rájöttek, hogy a projektek, melyekbe több millió dollárt fektettek nem rendelkeztek valódi értékkel.
Mindez mostanra újra változóban van: a kriptopénzeket végre intézményi befektetők is kezdik alkalmazni, így egyre nyilvánvalóbbá válik, hogy milyen értékesek ezek az eszközök.

A Fidelity fokozott kriptofelhasználást figyelt meg az intézményi befektetők körében

A Fidelity Investments digitális eszközökkel foglalkozó alvállalata, a Fidelity Digital Assets nemrég elvégzett kutatása szerint az intézményi befeketetők egyre inkább szállnak be a kriptopénzek világába.
A kutatást – melyet egyelőre nem adtak közre nyilvánosan – közösen végezték a Greenwich Associates adatcéggel. Azt az eredményt kapták, hogy „a digitális eszközök iránt egyre nagyobb érdeklődés az intézmények felől.”


Ez hasonló eredmény, mint ami egy 13 hónappal ezelőtti kutatásból jött ki. Eszerint az intézményi befektetők 47%-a gondolja úgy, hogy „a digitális eszközök helyet kaphatnak befektetési portfoliójukban.” Ezt a kijelentést ugyan nem részletezték, de leggyakrabban a bitcoint emlegették.
Egyes befektetők szerint a kriptoeszközök nagyon innovatív technológiák, és mint nem korreláló befektetés helyet kaphatnak portfóliójukban.

Egyre jobban terjed a bitcoin

Paul Tudor Jones, az 5 milliárd dollár vagyonnal rendelkező vagyonkezelő májusban elmondta, hogy a gazdaságélénkítő csomagok bizonyítják a bitcoin értékét.
Szerinte a bitcoin a „leggyorsabb ló a versenyben”, a hihetetlen mértékű pénznyomtatás közepette. Jones szerint a valuták digitalizációja a koronavírus miatt hamarosan véget vethet a készpénznek, és nagy löketet adhat a bitcoinnak.
És Jones nincs egyedül.
A CME határidős bitcoinpiaca folyamatos növekedést tapasztalt negyedévről-negyedévre. A CME adatai azt mutatják, hogy 2020 első negyedévében átlagosan naponta 4902 nyitott szerződés volt a határidős piacokon, nagyjából 25 000 bitcoin értékben.
Erre magyarázatot adhat, hogy az olyan befektetők beszállásával, mint Jones, csökkent annak veszélye, hogy a bitcoinbefektetés „kockázatot jelentene valaki karrierje számára”, így egyre több intézményi és hagyományos befektető szállhat be a piacokra.

Nem érdeklik a figyelmeztetések

Azzon intézményi befektetők, akik beszállnak a bitcoinba, szembemennek a befektetési világ neves cégeinek és személyeinek figyelmeztetéséivel.
A múlt héten a nemzetközi pénzügyi szolgáltatásokkal foglalkozó Goldman Sachs hívta fel ügyfelei figyelmét „az inflációval, arannyal és bitcoinnal kapcsolatos politikájukat illetően.”
Egyesek arra számítottak, hogy a cég dicsérni fogja a bitcoint, de a Goldman Sachs két igazgatója és a Harvard Egyetem egy professzora az ellenkezőjét tették.
A kiszivárgott diák alapján a bank azt állítja, hogy a bitcoin nem termel készpénzforgalmat, és nem szolgálhat biztosítékként az infláció ellen, így „az instabil korrelációk miatt nincsenek diverzifikációs előnyei.”
Emellett azt is megemlítették, hogy a kriptopénz bűnözést terjeszt – az előadók megemlítették a PlusToken csalást és a darkwebes piactereket is.

„Nem ajánljuk az aranyat, mint stratégia vagy taktika az ügyfelek portfóliójában. Nem ajánljuk a bitcoint, mint stratégia vagy taktika az ügyfelek portfóliójában.” – ez az előadók véleménye a bitcoinról

Warren Buffett, Omaha prófétája is hasonlóan gondolkodik.
A milliárdos befektető többször is felszólalt a kriptopénzek ellen, általában a részvényeseknek szóló konferenciákon.
Legutóbb azt mondta (miután közös jótékonysági ebéden vett rész Justin Sunnal), hogy „a kriptopénzeknek nincs értékük”, mivel az egyetlen felhasználásuk, hogy valaki magasabb áron megvegye azokat.

„Nem jók semmire csak arra, hogy eladd másnak, de ezzel csak áttereled másnak a problémát.”

Buffett legújabb kommentárja egy évvel azután érkezett, hogy kijelentette, a bitcoin mint iparág csak sarlatánok számára van és annyit ér a bitcoin, mint egy gomb az öltönyén.

Olvastad már? Kriptoprojekt próbálja meg kihasználni az amerikai zavargásokat

Forrás: cryptoslate.com
Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon.
Legyen szép napotok! 🙂

Legfrissebb bejegyzéseink

Mi az a Howey-teszt, és miért fontos a kriptopénzek esetén?

Ha követed az Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdefelügyelete, a SEC intézkedéseit, valószínűleg hallottál már a Howey-tesztről, amelyekkel meg lehet határozni, hogy egy befektetési termék, egy...

Bitcoint használt pénzmosásra, hat év börtönt kapott érte

A Bloomberg jelentése szerint Jian Wen, egy korábbi gyorséttermi dolgozó, hat év és nyolc hónap börtönbüntetést kapott, miután bűnösnek találták, hogy jelentős mennyiségű bitcoint próbált...

A kripto gaming cégek nagyot fejlődtek, a következő nagy esélyes a 5thScape projektje

A 5thScape készülő kriptojátékainak köszönhetően napról napra népszerűbb a metaverzum GameFi terében. A GameFi szektor minden kétséget kizáróan feltámadt, és a kriptók újraéledését követve tiszteletét teszi...

A Bitcoin white paper visszatér a Bitcoin.org weboldalra

Jogi korlátozások miatt az Egyesült Királyságban élő felhasználók továbbra is csak korlátozottan férhetnek hozzá a Bitcoin white paper-hez a Bitcoin.org weboldalon. A Bitcoin white paper újra...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!