Bloomberg elemzés: idén meglesz a 20000 dolláros árfolyam

-

Kemény menet áll a bitcoin mögött, ahogy hetek óta először át tudta törni a tízezer dolláros ellenállást, hogy rögtön utána erős ütést kapjon.

Percek alatt 1500 dollárral csökkent az árfolyam a BitMEX-en, vélhetően az eladási ajánlatok felpörgése miatt.

Bitcoin vásárlás, eladás gyorsan, kényelmesen, egyszerűen, biztonságosan. Válts kriptovalutát, mint például az Ether, Litecoin, Bitcoin Cash. Kattints a részletekért!

Más derivatíva tőzsdéken, ahogy a spot piacokon is, a BTC tartani tudta a 9000 dolláros szintet. A brutális kiárusítás ellenére a Bloomberg elemzői továbbra is duplázódásra számítanak, még az idén.
Ehhez az amúgy üdvözlendő forgatókönyvhöz a mögöttes fundamentumokat is megosztották.

Húszezer még idén

Mike McGlone, a Bloomberg jól ismert vezető elemzője szerint a bitcoin jó úton halad, hogy idén elérje az eddigi rekordárát.
McGlone úgy érvel, az előző hónapok ármozgásai, a felezés előtt és után is, nagyon hasonlóak a 2016-os mozgásokhoz. Ha pedig ez tovább folytatódik, akkor jön a húszezer.

„A bitcoin most szinte pontosan másolja a 2016-os mozgást. Azóta ugyan eltelt négy év, és a ’18-as, 75%-os zuhanás óta is kettő, mégis úgy véljük, ha folytatódik ez a trend, akkor idén újra eléri az eddigi rekordot, a 20000 dollárt.”

Az optimizmus nem véletlen, több piaci faktort is azonosítottak, amelyek ebbe az irányba mutatnak:

  • a bitcoin felülteljesíti a tőzsdepiacot, így több befektetőt csábíthat a kriptoszférába
  • növekszik az intézményi részvétel, ez a CME határidős piacából látszik
  • az aktív bitcoin-címek száma növekszik
  • a felezés várhatóan pozitív hatással lesz a piaci kereslet-kínálat dinamikájára.

Más is hasonlóra számít

Nem McGlone az egyetlen, akinek a szeme előtt a 20k lebeg. Arthur Hayes, a BitMEX ügyvezetője az áprilisi hírlevelükben szintén úgy nyilatkozott, szerintük a BTC még idén új rekordárat ér el.
Ezt pedig a kormányok és központi bankok által erőltetett gigantikus pénzügyi mentőcsomagok fogják megalapozni:

„Mindenki tudja, hogy mi forog kockán, és ez az, amiért a bankárok és a politikusok minden lehetséges eszközt bevetnek a problémák megoldására. De csak ismételni tudom magam, ez inflációt fog okozni. Több pénz fog jutni a csökkenő mennyiségű termékre és szolgáltatásra. Csak két dolog létezik, amelyiket át lehet vinni az új rendszerbe, bármilyen is lesz az, az arany és a bitcoin.”

Dan Morehead, a világ egyik legnagyobb kriptó-fókuszú befektetési alap, a Pantera Capital vezetője szinte pontosan ugyanezeket az aggályokat vetette fel.
Ő az áprilisi hírlevélben írt arról, hogy a központi bankok pénznyomtatása miatt minden termék, amelyből nem lehet ugyanilyen gyorsan újat előállítani, drágulni fog:

„Ahogy a kormányok növelik a papírpénz mennyiségét, több papírdarab fog kelleni ahhoz, hogy megvásárolj valamit, amelynek nem növelhető a készlete. Például részvényt, vagy ingatlant, amelyek így többe fognak kerülni. Úgy vélem ez fog történni. Emellett persze más eszközosztályok ára is inflálódni fog, az aranyé, a bitcoiné, és a többi kriptopénzé is.”

Olvastad már? A hagyományos befektetők kiszóródnak a mintázatok követésével

Forrás: bitcoinist.com
Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon.
Legyen szép napotok! 🙂

Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A veterán befektető megjósolja a PEPE masszív rallyját

A PEPE, a népszerű mém ihlette kriptopénz az elmúlt 24 órában jelentős emelkedést produkált. A PEPE árfolyama 16,95%-kal emelkedett, így a jelenlegi értéke 0,000001112 dollár. Ennek az...

A Raboo 100-szoros növekedését jósolják az indulás után. Az USDT és USDC árai stabilak maradnak

Vendégbejegyzés Az USDT és USDC stablecoinok olyan befektetési alternatívák, amelyek nem szenvednek akkora ingadozást, mint más kriptoeszközök, például a mémcoinok. Míg a stabilitást sok befektető értékelheti, éppen...

Solana (SOL) technikai elemzés 05.21.

Prémium Solana (SOL) A Solana (SOL) ára olyankor mutatott erőt, amikor a Bitcoin és az Ethereum árai egy nagyon szűk tartományon belül konszolidálódtak. A legújabb bikás lökés a...

Ha az amerikaiak elveszik az ottani oroszok vagyonát, az alááshatja a világ pénzrendszerét

Az Egyesült Államok Képviselőháza által nemrégiben jóváhagyott Rebuilding Economic Prosperity and Opportunity (REPO) törvény értelmében az amerikai elnök hatáskört kapna az Amerikában lévő orosz vagyon...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!