Izzik a talaj a Bakkt korábbi vezérigazgatója alatt

-

Kelly Loeffler szenátor, az Intercontinental Exchange kriptopénzekre összpontosító Bakkt patformjának korábbi vezérigazgatója alatt izzik a talaj amiért több millió dollárnyi részvényt adott el a koronavírus okozta piaci összeomlás előtt.
A The Daily Beast cikke szerint Loeffler nyilatkozatai szerint az első eladás január 24-én történt, ugyanazon a napon, amikor a Szenátus Egészségügyi Bizottsága egy zártkörű ülést tartott a koronavírusról.

Bitcoin vásárlás, eladás gyorsan, kényelmesen, egyszerűen, biztonságosan. Válts kriptovalutát, mint például az Ether, Litecoin, Bitcoin Cash. Kattints a részletekért!

Az ülésen A CDC igazgatója és az Egyesült Államok Egészségügyi Intézetének vezetője is részt vett.
Az első tranzakció a Resideo Technologies részvények eladása volt 50 001 és 100 000 dollár közötti értékben.
A cég részvényeinek ára ezután kevesebb mint a felére esett, mialatt a Dow Jones ipari átlag értéke is elveztette értéke egyharmadát.
Loeffler összesen 29 tranzakciót hajtott végre február közepén, ebből csak kettő volt vásárlás. A Daily Best szerint az egyik vásárlás 100 000 és 250 000 dollár közötti értékű volt a Citrixbe, amely egy távmunkával foglalkozó techcég.
Loeffler összesen 1,27 és 3,1 millió dollár közötti eladást hajtott végre. A szenátor eredetileg úgy nyilatkozott, hogy a férje, Jeffrey Sprecher nevében történtek az eladások, aki az Intercontinental Exchange alapítója és vezérigazgatója, valamint a New York Stock Exchange egyik igazgatótancsi tagja.

A nyilatkozatot múlt héten, március 12-én módosították

A Bakkt korábbi vezérigazgatóját azzal is vádolják, hogy alábecsülte a koronavírus egészségügyi és pénzügyi kockázatait azután, hogy eladta részvényeit.
Loeffler egy Twitter-üzenetben azt állította, hogy a „demokraták veszélyes módon félrevezették az amerikai embereket arról, hogy mennyire állnak készen a koronavírusra” és „Donald Trump elnök és kabinetje kitűnő munkát végeznek, hogy biztonságban tartsák az amerikai embereket.”
Loeffler azt felelte a vádakra, hogy ő is csak három héttel a február 16-ai eladások után vett tudomást a tranzakciókról, ugyanis „több harmadik félként értelmezett tanácsadó” vitte véghez őket, a tudta nélkül.


A Bakkt korábbi vezérigazgatója januárban lett Georgia állam szenátora, de több összeférhetetlenségi eljárás is zajlik ellene, ugyanis az ő bizottsága felel azért a CFTC-ért, amely szabályozza a férje vezette Intercontinental Exchange-et.

Olvastad már? 2021-ben nyithat Jack Dorsey Square bankja

Forrás: cryptoglobe.com
Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon.
Legyen szép napotok! 🙂

Legfrissebb bejegyzéseink

Miért emelkedik ma a Shiba Inu (SHIB) árfolyama?

A Shiba Inu a hét folyamán jelentős fejlődéssel visszaszerezte a 0,00002501 dolláros szintet. Az elmúlt 24 órában a Shiba Inu piaci értéke elérte a 0,00002501...

Felejtsük el a munkánkat: Ez az öt altcoin 2025-re egy jachtot fog érni Neked

Vendégbejegyzés A folyamatosan változó monetáris világban öt alternatív altcoin kivételes ígéretet mutat arra, hogy 2025-re jelentős pénzügyi nyereségre tehet szert. A 2024-es bikafutás teljes lendületében ezek a...

A Ripple vezérigazgatója továbbra is támogatja az Ethereumot

Mivel a SEC vizsgálja, hogy bizonyos ETH tranzakciók értékpapírnak minősülnek-e, a Ripple vezérigazgatója, Brad Garlinghouse egy Michael Arringtonnak adott interjúban támogatta az Ethereumot, hogy nem...

A Bitcoin bálnák egy nap alatt 2,8 milliárd dollár értékű BTC-t zsákmányoltak be

A Bitcoin 60.000 dollár alá történő visszahúzódása „buy the dip" lehetőségnek bizonyult a bálnák számára. A Bitcoin közelmúltbeli piaci korrekciója, amely a világ legnagyobb kriptopénzét az...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!