2021-ben nyithat Jack Dorsey Square bankja

-

Jack Dorsey, a Twitter vezérigazgatója és a bitcoin ismert támogatója bejelentette, hogy az FDIC elfogadta a Square Financial Services Inc. kérelmét.
Ez azt jelenti, hogy az amerikai pénzügyi szolgáltató és mobilfizetési cég, amellyel bitcoint is lehet vásárolni, hamarosan hiteleket is kínálhat a kereskedők számára.

Bitcoin vásárlás, eladás gyorsan, kényelmesen, egyszerűen, biztonságosan. Válts kriptovalutát, mint például az Ether, Litecoin, Bitcoin Cash. Kattints a részletekért!

10 év alatt az ágazat első bankja

Jelentős fejlemény, hogy a Szövetségi Betétbiztosító Vállalat (FDIC) elfogadta Dorsey bankjának jelentkezését, ugyanis 10 éve ez az első bank az ágazatban, melyet elfogadtak.
Jelena McWilliams, az FDIC elnöke elmondta:

„Az FDIC felel a betéti biztosítások fedezéséért, köztük az ágazat bankjaiért is, a Federal Deposit Insurance törvénycsomag szerint. Már több mint tíz év telt el, mióta az FDIC elfogadta egy kriptoágazati bank vagy hitelező cég jelentkezését hitelek kiadására.”

Kereskedelmi hiteleket kínálhat a Square

A bejelentés szerint Dorsey bankja a Square meglévő fizetési rendszerén kínálhat hiteleket kereskedők részére.
Székhelye Utah államban, Salt Lake Cityben lesz, jelenleg is itt várják a pénzügyi intézmény elfogadását Utah állam részéről.
Ha ezt megkapják, akkor 2021-ben megnyithatják kapuikat. Az FDIC elfogadása nem volt könnyű falat, nagyon szigorúan veszik a jelentkezéséket. A jelentkezőknek hét különböző tényezőnek is meg kell felelnie.
A tényezők közt szerepel „a jelentkező intézmény általános karaktere és rátermettsége az intézmény vezetésére”, valamint az intézmény tőkefelépítése és jövőbeli növekedésének kilátásai.
Emellett nem olcsó egy ilyen jelentkezés. A hivatalok elfogadási díjaként szerint Dorseynak legalább 56 005 350 dollárnyi tőkét kell befizetnie alapnak.
Dorsey korábban többször is azt jósolta, hogy a bitcoin globális valuta lesz, és egy évtizeden belül leválthatja a dollárt is.
Egy ilyen hívővel az élen a bitcoinnak is nagyon kedvezhet, hogy a Square belépett a bankszektorba.

Olvastad már? Indikátor tippek a sikeres bitcoinkereskedéshez

Forrás: bitcoinist.com
Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon.
Legyen szép napotok! 🙂

Legfrissebb bejegyzéseink

Mikor várható a Bitcoin bikapiaci csúcspontja

A Rekt Capital egy nemrégiben készült elemzésében tárgyalta a Bitcoin „veszélyzónájának" koncepcióját, amely jellemzően a feleződési esemény előtt következik be. Ez az időszak gyakran történelmi...

A top kriptók, hogy nyugdíjba vonulj és vegyél egy vadonatúj Porsche-t 2025-ben

Vendégbejegyzés A mostani bikafutás szárnyal, és a hozzáértő befektetők olyan jövőbeli nyereségeket szemmel tartanak, amelyek 2025-re átalakíthatják pénzügyi helyzetüket. Ez a rálátás a kriptovaluták erőteljes keverékét...

A Standard Chartered Bank szerint a felezés után 150.000 dollárra emelkedhet a bitcoin ára

Geoff Kendrick, a Standard Chartered Bank elemzője és a digitális eszközök kutatásának vezetője úgy véli, hogy a bitcoin valószínűleg emelkedő trendbe kerül a felezés után. Egy...

Kriptobarát tőzsdebiztost neveztek ki Nigériában

A nigériai elnök kinevezte az új Tőzsdei Értékpapír- és Tőzsdei Bizottság (SEC) elnökét, hogy jó hatást gyakoroljon a tőkepiac szabályozására, a befektetői bizalom megerősítésére és...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!