Indikátor tippek a sikeres bitcoinkereskedéshez

-

Prémium tartalom!

Üdvözlünk a prémium oldalunkon! Az iratkozz fel gomb megnyomása után regisztrálhatsz az e-mail-címeddel, és két prémium csomag közül választhatsz – havi vagy éves előfizetést. Kriptoworld Prémium csoportunk azt a célt tűzte maga elé, hogy segítsen a kriptopénz világának felfedezésében és megértésében. Az összes tag hozzáférést kap a legfrissebb piaci hírekhez, elemzésekhez és a legjobb befektetési lehetőségekhez a piaci trendek alapján. Ezenkívül a tagok hozzáférést kapnak exkluzív, discord szobához, ahol szakértők osztják meg tapasztalataikat és tudásukat a kriptopénzek világában. Csatlakozz most a Kriptoworld Premium csoportunkhoz, hogy előnyöket juthass a kriptopénzek piacán!
Havonta akár egy pizza áráért! 🙂

Bizonyára mindenki közületek arra vágyik, hogy az otthon kényelméből kereshessen bitcoint. Otthon ülni a gép előtt, kereskedni a tőzsdén, és egyik profitot generálni a másik után.

Pénzt kapni a semmiért, és azt visszaforgatni a piacba a bitcoinkereskedéssel. Ez azonban nem ennyire egyszerű.

A kereskedők számos grafikonnal és mutatóval dolgoznak, hogy minél pontosabban meg tudják becsülni, merre halad tovább az árfolyam.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A bitcoinkereskedés hozzávalói:

Mayer Multiple

A mayer multiple az egyik legnépszerűbb mérőszám, amely úgy jön ki, hogy az aktuális árat elosztjuk a 200 napos mozgóátlaggal.

Átlagos értéke 1,39. Ha megegyezik, vagy nagyobb mint 2,4, mindig vissza fog térni 1,5 alá, ezzel a bitcoin árfolyama könnyen megbecsülhető.

Miért éppen 2,4? A Trace Mayer által megvalósított szimuláció megállapította, hogy a múltban a legjobb eredményt a bitcoin felhalmozása révén sikerült elérni akkor, amikor a Mayer Multiple értéke 2,4 alatt volt.

Tekintettel arra, hogy a szimuláció múltbéli adatokból jött ki, mindössze oktató jellegű, és semmilyen pénzügyi döntés alapja nem lehet.

LÉGY TE A KRIPTOWORLD CSÁSZÁRA

Spent Output Profit Ratio

A Spent Output Profit Ratio (SOPR) figyelemmel követi a használt kimenetekből származó nyereségeket vagy veszteségeket, és arra lehet használni, hogy megmutassa a helyi csúcsokat és minimumokat.

Egyszerűen fogalmazva, az SOPR az eladási ár osztva a vásárlási árral, értéke pedig 1 körül mozog.

Medve piac esetén értéke nem megy 1 fölé, hiszen a birtokosok mindent megtesznek, hogy profittal értékesítsenek, amely a kínálat növekedését és az árfolyam csökkenését okozza.

Bika piacon épp ellenkezőleg, az 1 feletti értékek dominálnak, mivel mindenki nagy növekedésre számít, és jóval több profitot akar szerezni, a kínálat tehát korlátozott.

Market Value Derived Metrics

Az „MVRV” arány az összpiaci érték mérőszáma, pontosabban a teljes összpiaci érték osztva a valódi vagy realizált kapitalizációval (vagy azon coinok összértékével, amelyek valóban forgalomban vannak).

Ha értéke kisebb mint 1, az kapitulációt jelez, ha nagyobb mint 3,7, akkor túlértékelést.

Az „MVRV z-score”-ja a piaci érték és a realizált érték közötti szórás. Vagyis mennyire tér el egymástól a realizált és a piaci érték.

Úgy számolják ki, hogy az RV-t (realizált) kivonják az MV-ből (teljes), és elosztják a szórással.

Ez általában parabolikus mozgást végez közvetlenül egy elhúzódó csökkenés előtt. Az „MVDV Ratio” az összpiaci érték osztva a delta cappel vagy a BTC értékével.
Kereskedés közben nem mindig egyszerű profitot generálni.

Az indikátor éppen ezért a kezdők és haladók számára is nagyon fontos segítségnek számít.

Egyéb indikátorok

A Median Spent Output Lifespan (MSOL) a közép távú növekedést méri, miden nap, minden egyes felhasznált kimenet esetében.

A hálózai lendület a napi Bitcoin-tranzakciókat méri, miközben kiszűri az árból az ún. „zajt”.

A piaci ár és ciklusok fő mérőszáma.

Összegzés

Minden kereskedőnek ki kellene használni azokat a lehetőségeket, amelyeket a piac kínál.

Különféle indikátorok vagy grafikonok arra szolgálnak, hogy minél pontosabban állapíthassuk meg a piac alakulását.

A legtöbbjük valamilyen képleten vagy a múltbéli adatokon alapszik.

Megbízhatóságukat azonban mindenképp fenntartásokkal kell kezelni: gyakran esik meg ugyanis, hogy a piac azt csinál, amit csak akar.

Olvastad már? Mi tarthatja 5000 fölött a bitcoin árfolyamát?

Forrás: kryptomagazin.sk

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Solana – Long vagy short? A SOL kereskedők álláspontja

A Solana alapítvány legutóbbi frissítése szerint a Solana devnet sikeresen újraindult és újraindította a normál működést. A fejlesztői környezet április 19-én a hajnali órákban ment tönkre....

72 embert tartóztatnak le a JPEX-botrány kapcsán

A hongkongi rendőrség 29,37 millió dollár értékű, a JPEX-hez kapcsolódó pénzeszközöket fagyasztott be a városállam állítólagos legnagyobb csalásában. A hongkongi hatóságok több mint 70 személyt tartóztattak...

A Bitcoin negyedik feleződése immár befejeződött

Ime, mit jelenthet a most befejezett felezés a bányászok és a befektetők számára. A Bitcoin negyedik feleződése, a kriptopénzek világában négyévente bekövetkező, nagy várakozással kísért esemény...

A szakértők szerint ezek a rejtett kripto drágakővek hamarosan berobbannak

Vendégbejegyzés A kriptopiac bővelkedik lehetőségekben, mivel 2024-ben új szakaszba lép. A szakértők néhány kiválasztott kriptovalutára összpontosítottak, amelyek jelentős növekedésre vannak kilátásban. Ebben a cikkben mélyrehatóan elemezzük ezeket...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!