Bizonyára mindenki közületek arra vágyik, hogy az otthon kényelméből kereshessen bitcoint. Otthon ülni a gép előtt, kereskedni a tőzsdén, és egyik profitot generálni a másik után.

Pénzt kapni a semmiért, és azt visszaforgatni a piacba. Ez azonban nem ennyire egyszerű.

A kereskedők számos grafikonnal és mutatóval dolgoznak, hogy minél pontosabban meg tudják becsülni, merre halad tovább az árfolyam.

Bitcoin vásárlás, eladás gyorsan, kényelmesen, egyszerűen, biztonságosan. Válts kriptovalutát, mint például az Ether, Litecoin, Bitcoin Cash. Kattints a részletekért!

Mayer Multiple

A mayer multiple az egyik legnépszerűbb mérőszám, amely úgy jön ki, hogy az aktuális árat elosztjuk a 200 napos mozgóátlaggal.

Átlagos értéke 1,39. Ha megegyezik, vagy nagyobb mint 2,4, mindig vissza fog térni 1,5 alá, ezzel a bitcoin árfolyama könnyen megbecsülhető.

Miért éppen 2,4? A Trace Mayer által megvalósított szimuláció megállapította, hogy a múltban a legjobb eredményt a bitcoin felhalmozása révén sikerült elérni akkor, amikor a Mayer Multiple értéke 2,4 alatt volt.

Tekintettel arra, hogy a szimuláció múltbéli adatokból jött ki, mindössze oktató jellegű, és semmilyen pénzügyi döntés alapja nem lehet.

Spent Output Profit Ratio

A Spent Output Profit Ratio (SOPR) figyelemmel követi a használt kimenetekből származó nyereségeket vagy veszteségeket, és arra lehet használni, hogy megmutassa a helyi csúcsokat és minimumokat.

Egyszerűen fogalmazva, az SOPR az eladási ár osztva a vásárlási árral, értéke pedig 1 körül mozog.

Medve piac esetén értéke nem megy 1 fölé, hiszen a birtokosok mindent megtesznek, hogy profittal értékesítsenek, amely a kínálat növekedését és az árfolyam csökkenését okozza.

Bika piacon épp ellenkezőleg, az 1 feletti értékek dominálnak, mivel mindenki nagy növekedésre számít, és jóval több profitot akar szerezni, a kínálat tehát korlátozott.

Market Value Derived Metrics

Az „MVRV” arány az összpiaci érték mérőszáma, pontosabban a teljes összpiaci érték osztva a valódi vagy realizált kapitalizációval (vagy azon coinok összértékével, amelyek valóban forgalomban vannak). Ha értéke kisebb mint 1, az kapitulációt jelez, ha nagyobb mint 3,7, akkor túlértékelést.

Az „MVRV z-score”-ja a piaci érték és a realizált érték közötti szórás. Vagyis mennyire tér el egymástól a realizált és a piaci érték. Úgy számolják ki, hogy az RV-t (realizált) kivonják az MV-ből (teljes), és elosztják a szórással.

Ez általában parabolikus mozgást végez közvetlenül egy elhúzódó csökkenés előtt. Az „MVDV Ratio” az összpiaci érték osztva a delta cappel vagy a BTC értékével.

Kereskedés közben nem mindig egyszerű profitot generálni. Az indikátor éppen ezért a kezdők és haladók számára is nagyon fontos segítségnek számít.

Egyéb indikátorok

A Median Spent Output Lifespan (MSOL) a közép távú növekedést méri, miden nap, minden egyes felhasznált kimenet esetében.

A hálózai lendület a napi Bitcoin-tranzakciókat méri, miközben kiszűri az árból az ún. „zajt”. A piaci ár és ciklusok fő mérőszáma.

Összegzés

Minden kereskedőnek ki kellene használni azokat a lehetőségeket, amelyeket a piac kínál. Különféle indikátorok vagy grafikonok arra szolgálnak, hogy minél pontosabban állapíthassuk meg a piac alakulását.

A legtöbbjük valamilyen képleten vagy a múltbéli adatokon alapszik.

Megbízhatóságukat azonban mindenképp fenntartásokkal kell kezelni: gyakran esik meg ugyanis, hogy a piac azt csinál, amit csak akar.

Olvastad már? Mi tarthatja 5000 fölött a bitcoin árfolyamát?

Forrás: kryptomagazin.sk

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon.

Legyen szép napotok! 🙂