Ha már eleged van a rossz hírekből, akkor még most zárd be ezt a lapot. A bitcoinbányászás megtérülése 0,07 dollár/terrahash értékre csökkent. Ez még soha nem volt ilyen alacsony.

Hatalmasat bukott a bányászás megtérülése

2020. március 17-én, két hónappal a feleződés előtt a bitcoinbányászás megtérülése abszolút mélypontjára ért.

Bitcoin vásárlás, eladás gyorsan, kényelmesen, egyszerűen, biztonságosan. Válts kriptovalutát, mint például az Ether, Litecoin, Bitcoin Cash. Kattints a részletekért!

A hashráta egy ideje folyamatosan új csúcsokra tört, de a mai nap folyamán ez is jelentősen csökkent. A hónap elején még a csúcson volt, és a bitcoin is úgy tűnt, hogy konszolidálódik. Most azonban már a bányászok is aggódnak a kialakult helyzet miatt.

A hashráta bőven 100 000 000 TH/s alá csökkent, amely azt mutatja, hogy sok bányász kiszállt.

Szakértők szerint a bitcoin rendkívül jó hosszú távú kilátásokkal rendelkezik. Azonban a bitcoinbányászok másképp láthatják ezt, akik a feleződés után a jelenlegi jutalmak felét kapják majd a blokkok felfedezéséért. Ilyen árfolyamok mellett sokan lehúzhatják a redőnyt.

Valószínűsíthető, hogy a kisebb bányászok ismét kiszorulhatnak a piacról.

A bányászok fedezik egyáltalán kiadásokat?

Ez természetesen nagyban függ attól, hogy mennyit fizetnek az áramért, és hogy milyen gépekkel dolgoznak. Ha továbbra is a világ legnépszerűbb bányászgépét, az ASIC S9-et használják, akkor a válasz egyértelműen nem.

A legújabb jelentések szerint az ASIC S9 a világ legrosszabb megtérülését hozza a piacokon. Ahhoz, hogy profitot hozzon a gép a bitcoin árfolyamának meg kell haladnia a 7643 dollárt.

Azok a bányászok, akik a Bitmain S17 gépeit választották jobb helyzetben vannak. Ezek továbbra is profitot hoznak amíg a bitcoin értéke 3598 dollár fölött van. Ha ez alá kerülünk akkor a bányászok csak veszteség mellett tudnak termelni. Ez persze nagyban függ attól is, mennyit fizetnek az áramért, vagyis melyik országban élnek.

Egyéb vezető bányászgépek az Innosilicon T3 + 67 és az Avalon 1166. Ezek megtérülési pontja 3971 és 4299 dollár között található. Azonban ezek az értékek a feleződéssel újraszámlálásra szorulnak majd.

Mi lesz, ha tovább esik az árfolyam?

Hát akkor bajban leszünk. Willy Woo elemző és az Adaptive Capital üzlettársa szerint akár 1000 dollárig is csökkenhet az árfolyam.

Ezen a ponton már a legerősebb bányászokat is próbára tesszük.

Arra is figyelmeztetett, hogy ha ez bekövetkezne, akkor a hálózat támadás áldozata lehet:

„Ha csak pár bányász marad és lecsökken a hashráta, akkor egy állam nagyon olcsón megtámadhatja. Egy bizonyos ponton már nem védekezhetünk egy jelentős támadóval szemben.”

Bízzunk benne, hogy kitart az árfolyam. Vagy legalább abban, hogy az államok jobban aggódnak majd saját gazdaságuk miatt, minthogy a bitcoin megdöntését tervezzék.

Azonban most, hogy Kínában kezd helyreállni a normális élet, aggódhatnak-e a bitcoinozók?

A Bitcoinst legújabb Twitter-felmérése alapján nem. Az olvasók közel 60%-a úgy hiszi, hogy még idén növekedésnek indulhat az árfolyam a feleződés miatt.

Ezt azt jelenti, hogy nehéz idők várnak a bányászokra, de nagyon megtérülhet azoknak, akik végig kitartanak.

Mindemellett CZ, a Binance vezérigazgatója szerint a bitcoin értéke sose lesz nulla:

„Amíg csak egyetlen centet is ér, ez nem fog bekövetkezni.”

Amikor legutóbb néztük, még valóban nagyon sok centtől voltunk attól, hogy ez bekövetkezzen.

Olvastad már? Kriptopénz vásárlás az Opera böngészőn keresztül

Forrás: bitcoinist.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon.

Legyen szép napotok! 🙂