Az Opera partnerkapcsolatba lépett a fizetési szolgáltatást nyújtó Wyre startuppal, így a beépített kriptotárcával rendelkező böngészőn belül már vásárolni is tudunk a támogatott kriptókból.

A fejlesztés elsősorban az USA lakosait érinti. Mostantól az Apple Pay, Android rendszeren pedig a bankkártya-integráció segítségével lehet vásárolni.

Bitcoin vásárlás, eladás gyorsan, kényelmesen, egyszerűen, biztonságosan. Válts kriptovalutát, mint például az Ether, Litecoin, Bitcoin Cash. Kattints a részletekért!

Jelenleg a napi vásárlási limit 250 dollár, felhasználónként, ennek egy 30 centes jutaléka, és egy 2,9%-os tranzakciós díja van, osztotta meg az információt Charles Hamel, az Opera kriptós divíziójának a vezetője.

Ez a mennyiség nem túl nagy, de Hamel szerint a célközönségbe az átlagfelhasználók és a dapp-fejlesztők tartoznak.

A befektetők vagy a spekulánsok számára tényleg nem túl vonzó egy napi 250 dolláros kriptopénz-vásárlás:

„A böngészős tárcánk a webes alkalmazások és a dappok kriptofelhasználására fókuszál. Márpedig ezek döntő többsége nem éri el ezt a napi limitet.”

Ez a fejlesztés része az Opera hosszú távú stratégiájának, hogy az első számú Web 3.0 böngészővé váljon. Már komoly előrelépések történtek ezen az úton, támogatva van a TRON rendszere, az asztali verzió ethereum-kompatibilis, és a rosszindulatú kriptobányász-szkriptek ellen is van beépített védelem.

Emellett vannak más olyan funkciók is, amelyeket a többi böngésző csak harmadik féltől származó kiegészítőként tud biztosítani.

Emellett a bitcoinnal való fizetés is integrálva van a tárcába.

Hamel úgy fogalmazott, hogy az azonnali fiat-kriptó váltással még egyszerűbb lesz a különböző dappok használata, és a blokkláncos projektek elérése.

A vásárlás ráadásul mindössze 30 másodpercet vesz igénybe, a Wyre ugyanis saját készletet tart minden kriptoeszközből, amelyet meg lehet venni nála.

Az Opera ezeket a funkciókat először a hazai pályán – a böngésző norvég fejlesztésű –, a skandináv országokban tette elérhetővé, viszont ahogy elmondták, még több kriptós szolgáltatás érkezik, még több országba, hamarosan.

Olvastad már? Elemzők szerint több okunk lehet hinni a bitcoinban

Forrás: coindesk.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon.

Legyen szép napotok! 🙂