Pert indít a Cardano Foundation ellen egy korábbi üzlettársuk

-

A Cardano Foundation bejelentette, hogy a londoni Z/Yen Group Limited pert indított a cég ellen.

Egy állítólagos egyezség a vita tárgya

A Cardano blokklánccég az ADA tokenek kiadója. A londoni Z/Yen Group Limited, amely korábban a cég üzlettársa volt pert indított a cég ellen.

Bitcoin vásárlás, eladás gyorsan, kényelmesen, egyszerűen, biztonságosan. Válts kriptovalutát, mint például az Ether, Litecoin, Bitcoin Cash. Kattints a részletekért!

A Cardano nem közölte a legfőbb részleteket, de elmondásuk alapján az ügy egy 2017. júliusi egyezségre épül.
A Cardano elmondása szerint felbontotta az egyezséget, de a Z/Yen úgy véli, maradtak elvarratlan szálak. Az ADA kiadója elutasítja a korábbi üzlettárs vádjait.
A svájci alapítvány elmondása szerint nem mondhatnak többet, ugyanis továbbra is zajlik a bírósági eljárás.

A Z/Yen korábban a Cardano kutatási társa volt

2017 végén a Cardano a Z/Yen Group Distributed Futures csoportját választotta társul, hogy együttesen kutassák a blokklánc lehetséges felhasználásait. Az egész célja az volt, hogy tovább bővítsék a Caradno-protokollt és az ADA-t.
A Distributed Futures a blokklánc, a kriptopénzek és a mesterséges intelligencia kutatására összpontosít.

A csapatot Michael Mainelli professzor vezeti, aki a Z/Yen társalapítója és a Cardano kutatási igazgatója lett. Mainelli akkoriban elmondta:

„Azzal, hogy jobban megértjük mire lehet felhasználni az olyan eszközöket, mint az okosfőkönyv, jobban tudunk oktatni olyan kulcsfontosságú embereket, mint a törvényhozók, a befektetők és szabályozók annak érdekében, hogy jó irányban haladjon az iparág.”

A két cég több kutatási projekten is sikeresen együttműködött, de ez a legújabb vita azt mutatja, hogy elváltak útjaik.
A tegnapi nap folyamán 11%-kal csökkent az ADA értéke, nagyjából 0,238 dollárra. Az esés oka valószínűleg a koronavírus körüli felfordulás volt, ez ugyanis az egész piacot negatívan érintette.
Jó hír azonban, hogy a cikk írásakor az elmúlt 24 órában pont fordított, 11%-os növekedést tudhat magának a kriptopénz.

Olvastad már? Alig esett a bitcoin hashrátája, és ez jó jel lehet

Forrás: bitcoinist.com
Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon.
Legyen szép napotok! 🙂

Legfrissebb bejegyzéseink

Vége a mémszezonnak? Mi vár a mémérmékre?

A mémérmék alig egy-két héttel ezelőtt voltak a csúcson, és jelentősen felülmúlták a többi altcoint az úgynevezett „mémszezon" alatt. Ez a trend azonban megfordult, és...

Mikor ér véget a Bitcoin bull run?

A Bitcoin 65.000 dollárra emelkedése reményt adott az instabil kriptopiacoknak. A Bitcoin visszatérését követően egyes altcoinok 10%-20%-kal megugrottak, így a befektetők kíváncsiak, hogy ez vajon...

A nagy piaci szereplők ezen a héten vásárolnak kriptovalutákat

Miközben a 2024-es bikafutás egyre nagyobb lendületet vesz, egyes kulcsszereplők figyelemre méltó lépéseket tesznek a kriptopénzpiacon. Ezek a piacvezetők befektetési döntései gyakran jelzik a trendeket, értékes...

A PEPE-árfolyam veszélyben? Íme, mit tartogat a hét a mémcoin számára

Mindenkinek a kedvenc mémecoinja jelenleg egy kissé szorult helyzetben van. A PEPE, a Solana-alapú mémcoin, amely a múlt héten sokakat milliomossá tett, már körülbelül három...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!