A bitcoin hashrátája alig csökkent, míg a bitcoin értéke 24 óra alatt 3600 dollárig süllyedt. Ezt azt jelentheti, hogy a nagy bányászcégek nem kapituláltak az esés hatására, amely alátámasztja vezető iparági szereplők elméleteit is.

Mi az elmélet? És miért jó jel a bitcoin hashrátájának jelenlegi állapota?

Az olyan ismert befektetők, mint Ari Paul a BlockTower Capital fő befektetési tisztje úgy döntött, hogy nem ad el a 4000 dolláros szinten.

Tovább bővült Magyarország legnagyobb bitcoin ATM hálózata. Keresd a CoinCash új ATM-eit a Konzolvilág üzleteiben is. A részletekért kattints!

A több milliárd dollárnyi long szerződés hirtelen likvidálásával a legnagyobb kriptotőzsdéken villámgyors esést produkált a bitcoin egészen 3600 dollárig, ezzel még több tőkeáttételes szerződést felbontva.

Ez azt mutatja, hogy a kriptopiacok jelentősebb szereplői nem kapituláltak a gyors összeomlás ellenére.

Az olyan nagy bitcointulajdonos kitartása, mint a Winklevoss-ikrek és Michael Novogratz a Galaxy Capital LP vezérigazgatója azt sugallja, hogy azok a bálnák, akik nem adtak el a 3600 dolláros szinten, rövid távon sem fognak kapitulálni.

A nagyobb bányászközpontok állítólag 12 hónapra előre bekészültek a bányászási költségek fedezésére a 2020-as feleződés miatt.

Ez megakadályozhatja a nagy bányászok eladási hullámait az elkövetkezendő hónapokban, amely jelentős eladási nyomástól mentesíti a piacokat.

A hashráta stabilitása is azt mutatja, hogy a bányászok továbbra is bíznak a bitcoin hosszú távú sikerében.

Helyreállhat év végére a bitcoin?

A kriptopiacok eladásának nagy részét valószínűleg a tőzsdék hatalmas eladásai okozták, amelyet a koronavírus körüli pánik okozott.

Ez azt jelenti, hogybha az elkövetkezendő hónapokban helyreáll az amerikai és európai részvénypiac és lassul a koronavírus terjedésre, akkor ezzel a kriptopiacok iránti érdeklődés is újra fellángolhat.

Az amerikai kormány önbizalma a vírus féken tartására jelentősen csökkent kora március óta, de a kínai, dél-koreai és szingapúri példa azt mutatja, hogy a vírus megállítható.

Balaji Srinivasan, a Stanford korábbi professzora és elismert klinikai és mikrobiológiai kutató elmondta:

„Kína, Korea, Szingapúr és Taiwan megmutatta, hogy egyszerűbb lehet az új esetek megfékezése, mint gondoltuk. Így a célunk nem az lesz, hogy kiegyenlítsük a görbét, hanem az, hogy teljesen eltöröljük. Az új esetek számát a nullára kell csökkenteni, mialatt próbáljuk fejleszteni a diagnosztikai és gyógyítási lehetőségeinket.

Az elkövetkezendő hónapok során valószínűleg tovább folytatódik a bitcoin és az amerikai részvénypiac közötti kösszefonódás.

Az, hogy 2020 végére helyreáll-e a bitcoin árfolyama nagyban függ attól, hogy sikerül-e megfékezni a koronavírust Európában és az Egyesült Államokban.

Olvastad már? 13 év börtönt kapott, amiért bitcoinnal támogatta az ISIS-t

Forrás: cryptoslate.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon.

Legyen szép estétek! 🙂