Elképzelhető, hogy a bányászok állnak a bitcoin oldalazása mögött, ugyanis a koinok eladásával fedezniük kell költségeiket.

A feleződés negatív hatással lehet a bitcoinra

Elképzelhező, hogy a feleződés negatív hatással lehet a bitcoin árfolyamára, ugyanis elemzők szerint a legutóbbi összeomlás mögött a „bányászok kapitulációja” állhat.

Tovább bővült Magyarország legnagyobb bitcoin ATM hálózata. Keresd a CoinCash új ATM-eit a Konzolvilág üzleteiben is. A részletekért kattints!

Ezt a hash teljesítményre alapozzák, amely méri a bányászok tevékenységét. Most úgy tűnik, hogy további eladások várhatóak.

Több dolgot is jelenthet, hogy a bányászok elhagyják a hálózatot. Az egyik ilyen, hogy olyan szintekre eshet a bitcoin árfolyama, amelyeken már nem érné meg bányászni.

Egy másik magyarázat szerint a bányászok azért kapcsolják ki gépeiket, hogy csökkentsék a bányászás nehézségét.

Nagyjából két hónap van hátra a feleződésik és a bányászok egyre jobban küszködnek a blokkokét. A bitcoin hálózatát egyelőre nem fenyegeti, hogy egy úgy nevezett „halálspirálba” kerülhet, mivel a nehézség csak lefelé igazodna.

Egy másik biztató tényező, hogy elsősorban továbbra is 4-5 hatalmas bányászközösség tartja fenn a bitcoin hálózatát és egyik sem mutatja kapituláció jeleit.

A bitcoin árfolyama 5200 dollár körül állt be, így egyesek további csökkenéstől tartanak. A bitcoin jelenlegi megítélése az „extrém félelem” stádiumban van, a 2019-es összeomlás óta először. Azonban a bányászok kedvezhetnek is az árfolyamnak.

Továbbra is magas a hashráta

A bitcoin hashrátája beállt 110 trillió hash/másodperc körül. Ez továbbra is közel van a korábbi csúcsokhoz, azonban alacsonyabb nehézséghez vezethet.

A feleződéssel azonban jelentősen csökkenhet a hashráta, ugyanis számos olyan bányásznak le kell majd állnia, akiknek már nem éri meg bányászni.

A bitcoin előállítási költsége nagyjából megduplázódik, így a bányászoknak optimalizálniuk kell vállalkozásaikat, vagy ott kell hagyniuk a hálózatot.

Az egészben az lehet a jó hír, hogy a „bányászok kapitulációja” korábban is magyarázatot adott a bitcoin összeomlásaira, amikor még sokkal magasabb szinten volt.

A bányászok emellett menetrend szerint gyártják a blokkokat és szinte alig vannak feldolgozásra váró tranzakciók.

A hatalmas eladásokat megelőzően magasan állt a láncon történő tranzakciók mennyisége, de az összeomlás után ezek száma is jelentősen csökkent. Azonban a hálózat telítődése is pánikra adhat okot, ez ugyanis az árfolyam hirtelen változásakor szokott létrejönni.

A feleződés előtt továbbra is kiszámíthatatlan maradt a bitcoin, merészebbnél merészebb jóslatok születnek akár új csúcsoktól terjedően, egy újabb összeomlásig.

A bányászokat továbbra is érdemes lesz figyelni, ugyanis megbízhatóan jelzik a hálózat egészségét.

Olvastad már? A piacok összeomlásának 3 pozitív fejleménye

Forrás: bitcoinist.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon.

Legyen szép napotok! 🙂