A bitcoin forgalma nagyon jól teljesít az elsődleges és másodlagos tőzsdéken, mialatt az első számú kriptopénz iránti Google-keresések is hatalmasat növekedtek.

Így elképzelhető, hogy a pániknak köszönhetően az emberek elkezdenek érdeklődni a bitcoin iránt a globális gazdaság összeomlásával.

Bitcoin vásárlás, eladás gyorsan, kényelmesen, egyszerűen, biztonságosan. Válts kriptovalutát, mint például az Ether, Litecoin, Bitcoin Cash. Kattints a részletekért!

A bitcoin valós kereskedelmi forgalma jelentős növekedést tapasztalt a Bitwise 24 órás spot mutatóján. Pénteken 5,7 milliárd dolláron állt, amely az egyik legjobban teljesítő napja volt valaha.

A Bitwise az iparág legpontosabb mutatójának tartja ezt a indikátort, ugyanis szándékosan tisztán tartják „a hamis vagy nulla értékű ügyletektől.”

A mutató a cikk írásakor 2,6 milliárd dolláros forgalmat mutatott, ezzel az egyik legnagyobb hétnapos átlagot hozta a Bitwise szerint. Ez jelentősen megközelítette a tavaly júliusi 2,6 milliárd dolláros forgalmat.

Egyre népszerűbb a peer-to-peer kereskedés

A két legnagyobb peer-to-peer piactér forgalma is jelentősen emelkedett az elmúlt hetek alatt, egyes országokban rekordok is dőltek.

A peer-to-peer platformok adatai nagyon hasznosak lehetnek, ha ki szeretnénk elemezni a bitcoin iránti globális és regionális érdeklődést a nem spekulatív bitcoinvásárlások terén.

Mivel a globális piacok február vége óta szabadesésben vannak, így Európa, India, a Fülöp-szigetek, az Egyesült Arab Emírségek, Svédország és Kenya rekordméretű forgalmat tapasztalt a Paxful oldalán. Emellett az oldal február végi globális forgalma az eddigi legnagyobb volt valaha.

A LocalBitcoins oldalán Japán, Argentína és Egyiptom is rekordméterű forgalmat hozott, valamint globálisan október óta nem használták ennyien az oldalt.

Mindeközben a „Bitcoin” iránti Google keresések 12 hónapos csúcsponton vannak, ez azt jelzi, hogy a hagyományos befektetők egyre jobban érdeklődnek a vezető kriptopénz iránt.

Azonban még mindig nem sikerült meggyőzni mindenkit. Lina Seiche, a kriptoderivátumokkal foglalkozó BTSE tőzsde marketingigazgatója elmondta:

„Szerintem a neheze még hátra van, mind az egészségügyi és a gazdasági válság. A Fed nullára csökkentette a kamatlábat és megkezdte a mennyiségi lazítást, már az sem lepne meg, ha a negatív kamatok jönnének. A koronavírus felfedte, hogy mennyire ingatag a pénzügyi rendszer. Egyszerűen összeomlik a nyomás alatt.”

Mindemellett egy recesszió is a nyakunkon van, amely példátlan mértékű lehet.

A bitcointámogatók és egyes intézményi befektetők már évek óta úgy tartják, hogy a bitcoin lehet a makrogazdasági válságok és hiperinfláció elleni menedék.

De az elemzők továbbra is bizonytalanok abban a kérdésben, hogy a kriptopénz értékének növekedését a hagyományos vagy az intézményi befektetők hozhatják-e el.

Hasonló kérdés alakult ki az arany körül a 70-es évek elején. Azonban ebben az esetben a hagyományos befektetőké lehet a fő szerep.

Seiche hozzátette:

„Mindezeket észben tartva a bitcoin legfőbb előnyei (és egyben hátrányai is), hogy hozzáférhető, megfelelő a likviditása és a hét minden napján és órájában kereskedhető tehát, ha kezdenek pánikolni a befektetők, akkor könnyen el is adják. Azonban ez nem változtat a bitcoin alapvető tulajdonságain és ezeknek köszönhetjük, hogy a bitcoin ott tart ma ahol.”

Olvastad már? Pert indít a Cardano Foundation ellen egy korábbi üzlettársuk

Forrás: cryptoslate.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon.

Legyen szép napotok! 🙂

Tájékoztatás : A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.