A Grammy-díjra is jelölt repper és vállalkozó megosztotta a nagyközönséggel a saját, Akoin névre hallgató kriptopénzprojektjének részleteit.

fehér könyv több nagyobb sajtóorgánum számára is elküldésre került, így részletesen megismerhető a projekt.

Bitcoin vásárlás, eladás gyorsan, kényelmesen, egyszerűen, biztonságosan. Válts kriptovalutát, mint például az Ether, Litecoin, Bitcoin Cash. Kattints a részletekért!

A leírás alapján a kezdeményezés elsősorban „Afrika fejlődő gazdasági és vállalkozói szférájának lett létrehozva”, elsősorban azért, hogy „segítsen kiteljesíteni a világ legnagyobb munkaerőpiacának lehetőségeit”, mégpedig a blokklánc-technológia segítségével.

A dokumentumban szóba kerül az atomic swap kérdése is a sok, jelenleg is létező kriptopénz, a fiat és a digitális pénzek között, emellett idővel szeretne a kontinens legnépszerűbb fizetési megoldásává válni.

„Rengeteg pénznemet használunk Afrikában. Nagyon sok közülük nem túl stabil, és többségükben nem bíznak az emberek. Most ott tartunk, hogy pénz helyett az emberek inkább a különböző kreditpontokat, lebeszélhető telefon-egyenlegeket használnak az alapvető cikkek megvásárlására.”

Viszont ahogy Akon mondta, a telefonkreditekkel való kereskedelem nehézkes a településeken, a közösségeken kívül.

A hálózat így arra is jó lenne, hogy ezek cserélhetők legyenek egymás között, így egyfajta rugalmasságot lehetne elérni az ilyen nem tradicionális pénzeszközök használata esetén.

„Azt akarjuk, hogy ez a megoldás lehetővé tegye a kontinensen kívüli tranzakciókat is. Így ha valaki máshová utazik, az otthon használható alternatív pénze segítségével a világ más részein is tudjon vásárolni.”

Az Akoin a Stellar hálózatán fog elindulni, és a privát tranzakciókhoz a fehér könyv alapján 2,5%-os jutalékot kell majd kifizetni.

Olvastad már? 8 milliós vagyonra lelt egy bitcoinbányász 2010-ből

Forrás: cryptoglobe.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon.

Legyen szép napotok! 🙂