Hamarosan indul a CME opciós bitcoin határidős kereskedése

-

A CME Csoport január 13-án elindítja saját opciós bitcoin határidős kereskedési szolgáltatását. Ezzel a kriptopénzeket övező növekvő érdeklődésre, és az ügyfeleik igényeire válaszol.
Az Egyesült Államok felügyeleti szerveitől már korábban megkapta az engedélyt többféle kriptó-alapú származékos pénzügyi termék piacra bocsátására, így semmi akadálya nincs a szolgáltatás tervezett, januári indításának.
A CME, válaszul az ügyfelei növekvő érdeklődésére a kriptó iránt, a határidős ügyletei mellett mostantól opciós szerződéseket is kínálni fog.
Ezt a szolgáltatást tavaly novemberben hivatalosan is bejelentették.

Mindent az opciókról

A CME a saját weboldalán közli a részleteket az érdeklődők számára, hogy pontosan milyen opciós szolgáltatásokat kínál számukra. Emellett természetesen van egy összefoglalás is, hogy egyáltalán mit kell tudni az opciós kereskedésről.
Az oktatóanyag, amely a „Mindent az opciókról” néven fut, a CME Intézet több, opciókkal foglalkozó oktatóanyagának a gyűjteménye.
A CME azért végzi el maga ezt a fajta oktatást, hogy az azt igénybe vevők könnyen érthető formában kapják meg az összes fontos információt.
A kereskedők minden típusát igyekeznek megszólítani. Emellett szimulált piaci esettanulmányokat is bemutatnak, hogy a belépési pontok, kereskedési stratégiák, és magának az opciós kereskedésnek az alap jellemzői hogyan működnek, milyen hatással vannak a hozamokra.
Az anyag 15 leckéből áll, amely az opciós kereskedés világába vezeti be a trédereket. Más, szintén fontos kurzusok a különböző stratégiákkal, taktikákkal foglalkoznak.
A vállalat emellett természetesen az értékpapír-kereskedők vagy az elemzés iránt érdeklődők számára is nyújt opciós oktatást.

A bitcoin opciós határidős kereskedés előnyei

A hamarosan elérhetővé váló szolgáltatás több előnnyel is jár az azt igénybe vevő kereskedők számára.
A bejelentés szerint az árfolyamot például a CME saját, Bitcoin Reference Rate, szabályozott árképzési eszköze alapján fogják meghatározni. Ez a nagyobb bitcointőzsdék és kereskedési platformok árai alapján fogja meghatározni a napi árakat.
Az Opciók úgy kerülnek kialakításra, hogy az aktívan kereskedett bitcoinalapú határidős szerződésekkel összhangban legyenek.
A kereskedők, akik egy ilyen ügyletet nyitnak, komoly összeget tudnak spórolni a tőkeáttételen, ennek köszönhetően pedig különösen jó a tőkehatékonyság.
Ezzel csökken a harmadik fél, jelen esetben a CME részvétele miatti kockázat mértéke.
Az opciós lehetőségek így növelik a kereskedő kockázat-menedzselési lehetőségeinek, és a választható stratégiáinak számát. Emellett természetesen segítik a befektetési célok elérését.

Milyen is egy ilyen szerződés?

1 bitcoin határidős szerződés 5 BTC-t reprezentál, az ár pedig USA dollárban van meghatározva. A minimum árlépcső 5 indexpont (ez most 25 dollár), és a ciklus legfeljebb hat egymást követő hónap lehet.
Egy blokkba legalább 5 szerződés kell. Az utolsó kereskedési nap pedig minden szerződéses hónap utolsó péntekje.
A lejáró szerződések szintén az utolsó kereskedési napon, londoni idő szerint 16:00-kor zárulnak le. A lejáratról és a többi részletről a felhasználási feltételek között lehet több információt találni.

Olvastad már? Bloomberg: A bitcoin meg fogja nyerni az elfogadottságért zajló versenyt

Forrás: coinspeaker.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon .
Legyen szép napotok! 🙂

Legfrissebb bejegyzéseink

A Morgan Stanley megemeli a Bitcoin ETF-ek tétjét

A Morgan Stanley nemzetközi befektetési bank több alapnak is lehetővé akarja tenni, hogy felfedezzék a Bitcoin ETF-eket. A Morgan Stanley amerikai multinacionális befektetési bank benyújtotta az...

Miért szabott ki Oroszország tilalmat a kriptovalutákra?

2024. szeptember 1-jétől Oroszország szigorú korlátozásokat vezet be a kriptovaluták forgalomba hozatalára. A korlátozás azonban kizárja a joghatósága alatt kibocsátott eszközöket. Anatolij Akszakov lépésének célja, hogy...

Solana (SOL) technikai elemzés 04.29.

Prémium Solana (SOL) A Solana (SOL) árfolyama az elmúlt napban esett, ami további eséstől való félelmet keltett. Ugyanakkor volt esély a trendfordulóra. Ha ez bekövetkezik, akkor a befektetők...

A legjobb mém érmék, amelyek készen állnak a májusi kitörésre

Vendégbejegyzés Miközben a 2024-es bikafutás egyre nagyobb lendületet vesz, a megfizethető mém érmék élénk érdeklődést váltanak ki a befektetőkből, akik a következő nagy nyereséget keresik. Ez a...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!