A Ripple befejezte 50 millió dolláros MoneyGram-befektetését

-

A MoneyGram International Inc. pénzügyi szolgáltatócég hétfőn bejelentette, hogy a vállalati blokkláncmegoldásokkal foglalkozó Ripple Labs befejezte 20 millió dolláros befektetését a MoneyGram értékpapírjaiba, amellyel teljesítették a korábban bejelentett 50 millió dolláros beruházást.
A Ripple 4,1 dolláros részvényárfolyamot fizetett, amely jelentősen magasabb, mint a MoneyGram jelenlegi piaci értéke.

A bejelentés szerint a befektetés biztosítja a MoneyGram tevékenységeit, amely elsődlegesen a forgalom, valamint az igénylapú folyósítás növelésére irányul.
A MoneyGram így felhasználja majd a Ripple xRapid termékét, hogy lehetővé tegye, hogy egy utalás más valutában induljon, mint amilyenben célba ér.
A Ripple XRP tokenjeivel az xRapid hatékonyabbá teszi ezeket a tranzakciókat, a fiat vagy a digitális valutákkal szemben.
Alex Holmes, a MoneyGram vezérigazgatója elmondta:

„A Ripple-lel kötött üzleti megállapodás átalakíthatja a hagyományos pénzküldés és a digitális eszközök iparágát, a világon elsőként másodpercek alatt rendezünk különböző valuták közötti fizetéseket. Az első sikerek tovább ösztönöznek minket az igényalapú folyósítás terjesztésére. A Ripple-höz hasonló cégekkel alkotott megállapodások támogatják az innovációkat, és lehetővé teszik, hogy jobb felhasználói élménybe fektessünk. Már izgatottan várom az újabb lehetőségek és termékek felfedezését.”

Az igényalapú folyósításon keresztül a MoneyGram devizaforgalmának 10%-át mexikói peso adja.
A Ripple-lel kötött szerződés 2019 júniusi bejelentése óta további négy nemzetközi utalás vált elérhetővé, köztük Európa, Ausztrália és a Fülöp-szigetek lakossága is hozzáférhet a szolgáltatáshoz.

Brad Garlinghouse, Ripple-vezérigazgató elmondta:

„A múlt hónapban bejelentettük, hogy a MoneyGram elkezdte használni az igényalapú folyósítást a fülöp-szigeteki tranzakciókra, és már izgatottan várjuk a MoneyGram további terjedését Európában és Ausztráliában. A digitális eszközök és a blokklánc technológiája hatalmas hatással lehet a nemzetközi tranzakciókra, ezt a MoneyGram és a Ripple is jól bizonyítja. A korábban bejelentett megállapodás rengeteg előnnyel jár, és ösztönzőleg hat a gyors növekedésre is.

Digitális eszközökkel rendezik majd a nemzetközi tranzakciókat

A Ripple nagyjából 30 millió dollárt fektetett korábban a MoneyGrambe, emellett megkötött egy üzleti megállapodást is, melynek keretében a MoneyGram digitális eszközökkel rendezi a nemzetközi tranzakciókat.
A befektetést követően a Ripple birtokolja a MoneyGram elérhető részvényeinek 9,95%-át, valamint a teljes részvénykészlet nagyjából 15%-át.
Ez érdekes lépés a Ripple részéről, különösen, hogy Garlinghouse egy Bloomberg-interjúban elmondta, miszerint szerinte túl sok kriptopénz létezik.
Azt jósolta, hogy a kriptopénzek nagyjából 1%-a fog fennmaradni. Ezek a projektek „hatalmas változásokat hoznak”, és jelentős növekedést tapasztalnak majd az elkövetkezendő évtizedek során.
Egy valami biztos. A befektetés jól jött a MoneyGramnek, ugyanis már csökkenteniük kellett kiadásaikat. A múlt héten a cég bejelentette, hogy akár 90 munkahelyet is megszüntethet március végére, hogy „sokkal rugalmasabbá és hatékonyabbá tegyék a cég működését.”

Olvastad már? Van néhány hiányossága PlanB SF-modelljének

Annak ellenére, hogy hétfőn 2,28%-os csökkenéssel zártak a MoneyGram-részvények, a tegnapi és a mai nap folyamán enyhe emelkedésben vannak. A ma hajnali piacnyitás óta 4 százalékot emelkedett az árfolyam, így jelenleg 3,12 dolláron áll.
Forrás: coinspeaker.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon .
Legyen szép napotok! 🙂

Legfrissebb bejegyzéseink

Májusban hirdetik ki, hogy mekkora kártérítést kell fizetnie a becsődölt Terraform Labs alapítójának

A SEC azt javasolta, hogy Do Kwon és a Terraform Labs körülbelül 5,3 milliárd dollárt fizessen vissza jogtalan nyereség, előzetes kamat és polgári büntetés címén,...

Újabb kódhibát találtak egy defi protokollban, de most negyedmillió dolláros jutalom járt érte

Egy kiberbiztonsági szakértőt 250.000 dolláros jutalmat kapott egy olyan defi sérülékenység felderítéséért, amelynek révén a hackerek a múltban milliókat lophattak el a különböző kriptovaluta protokollokból. Manipulálható...

Polkadot (DOT) technikai elemzés 05.02.

Prémium Polkadot (DOT) A legjobban teljesítők között a Polkadot ígéretes fellendülési lehetőséget mutat, mivel leküzdi a kínálati hullámot. A Polkadot (DOT) árfolyama a bikás fordulat lehetőségével lassan lendületet...

Lengyelországban terjeszkedik a Dél-afrikai VALR tőzsde

A VALR, Dél-Afrika legnagyobb kriptotőzsdéje hamarosan Lengyelországban is kínálni fogja kriptovaluta szolgáltatásait, és aktívan keresi a lehetőségeket más joghatóságokban is szerte a világon. A Reutersnek adott...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!