Az arannyal szemben 30%-ot nőtt a bitcoin

-

Peter Schiff szerint a kiskereskedelmi befektetők egyre inkább a bálnák taktikáinak szorításába kerültek a kriptopénzek piacán.

Egy október 29-i Twitter-bejegyzésben a keménykötésű aranymágnás kijelentette:

„A bitcoinhodlerek nem fognak eladni, mivel hisznek abban, hogy meggazdagodnak, ha a #Bitcoin holdbéli magasságokba röpül. A bitcoinbálnák úgy gazdagodnak meg, hogy a mostani eladással papírpénzre váltják vagyonukat, elkerülve ezzel, hogy a piaci összeomlás kisöpörje őket. A bálnáknak biztosnak kell lenniük abban, hogy a hodlerek hite nem gyengül, és nem fognak eladni – így később ők is bevásárolhatnak.”

Esett az arany

Schiff megjegyzései egy héttel az után érkeznek, hogy a legnagyobb kriptopénz káprázatos árfolyam-emelkedéseken van túl – 2011 óta ugyanis most történt meg a legnagyobb napközbeni emelkedés, amely arányait tekintve 42 százalékot jelent.

Az arannyal szemben a bitcoin 30%-ot nőtt október 26-án – Schiff kommetjeit megelőzően.

A Twitteren válaszolók azzal vágtak vissza, hogy a minta igencsak egyedi a digitális eszközosztályok tekintetében. Voltak, akik szarkasztikusan megjegyezték, hogy Schiff szerint csak az arany immunis az ilyen kereskedési csapdákkal szemben.

Nevezetesen, október 29-én az arany árfolyama egyhetes minimumára esett, a szélesebb piacok reményteljes hangulata ellenére – sokan hittek egy esetleges amerikai-kínai kereskedelmi megállapodásban.

A Federal Reserve kamatvágásai azonban bullish hatással lehetnek a nemesfémre, az alacsony kamat ugyanis csökkenti a holderek alternatív költségeit.

A digitális kor értéktárolója

Schiff mindig is élesen medve hangulatot képviselt a bitcoinnal kapcsolatos előrejelzéseiben.

Az, hogy biztonságos menedékként ismerte el, minden bizonnyal hozzájárult ahhoz, hogy „digitális arany-ként hivatkozott rá, a kriptopénz pedig piaci ciklusai során egyre gyakrabban esett szorosabb korrelációba a fizikai arannyal.

Az ágazat kommentátorai kiemelték a jegybankok irányelveivel kapcsolatban felmerülő problémákat, amelyekre bullish „rakéta-hajtóanyagként” hivatkoznak a bitcoin árfolyamának tekintetében.

Olvastad már? Kína soha nem fog bitcoint használni, az EOS az első számú kriptó

Forrás: cointelegraph.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon .
Legyen szép napotok! 🙂

Legfrissebb bejegyzéseink

Ezen mutatók azt sugallják, hogy itt az ideje, hogy vegyünk Bitcoin az áresés közepette

Az alacsony MVRV arány és a magas OI-súlyozott finanszírozási arány kedvező vásárlási lehetőséget mutat a Bitcoin befektetők számára. A Bitfinex kriptotőzsde elemzői szerint több on-chain metrika...

WordPress pluginok veszélyeire figyelmeztet a SlowMist csapata

A SlowMist, egy ismert blokklánc-biztonsági cég nemrégiben adott ki riasztást a megbízható weboldalak ellen indított újabb támadási hullámról, melyek WordPress kiegészítők sebezhetőségeit használják ki. A támadók...

Bikás mém érmék: Pepe, Raboo és Bonk robbanásszerű emelkedésre készülnek

Vendégbejegyzés Az olyan mém érmék, mint a Pepe, a Raboo és a Bonk nem csak túlélnek, hanem virágoznak is, ami potenciális robbanásszerű emelkedésre utal. Különösen figyelemreméltó a...

Új funkcióval oldaná meg a Solana a hálózati túlterhelést

Az Anza, a Solana mögött álló fejlesztőcsoport a teszthálózaton egy új frissítés, az Agave v1.18.12 bevezetését javasolta. Ez az új verzió egy központi tranzakciós ütemezővel...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!