Kína soha nem fog bitcoint használni, az EOS az első számú kriptó

-

A Weiss Crypto Ratings (Weiss Crypto Rangsor) szerint Kína soha nem fogja használni a bitcoint.
Ez nem sokkal azután történt, hogy az ország Információs és Ipari Fejlesztési Központja (CCID) kiadta kriptoértékeléseinek legújabb rangsorát.
A Weiss elmondta:

A globális blokklánc-technológia felmérése

Hszi Csin-ping, Kína elnöke nemrég elmondta, miszerint azt szeretné, ha országa „vezető szerepet kapna a blokklánc fejlődő területén.”
Csin-ping meglátásai után Huang Qifan, a Nemzetközi Gazdasági Tőzsdék Központjának alelnöke azt mondta, hogy a Kínai Jegybank (PBOC) fogja kiadni a világ első szuverén kriptopénzét.
A CCID az ország Ipari és Informatikai Minisztériuma alá tartozó hivatala nemrég tette közzé a globális blokklánc-technológiai felmérési rangsorának 14. kiadását.
A rangsor 2018 májusában jelent meg először. A CCID szerint céljuk, hogy technikai tanácsadást nyújtsanak a kormányszervek, vállalatok, kutatási intézmények és fejlesztők számára.
A legújabb felmérés a 35 vezető kriptopénzt értékelte és rangsorolta a mögöttük álló technológia, alkalmazhatóságuk és innovációjuk alapján.
Az első helyen a jelentés második kiadása óta az EOS áll. A TRON és az Ethereum áll a dobogó második és harmadik fokán, amellyel a TRON egy helyet javított a legutóbbi kiadás óta. Érdekességképpen, a Lisk elfoglalta a 7. helyezést – amely főleg a kreativitása miatt történhetett meg –, a Bitcoin pedig továbbra is a 11. helyen áll.

Forrás: CCID Crypto Rankings

A NEM és a GXChain lekerült a listáról, „egy dinamikus alkalmazkodási mechanizmus miatt, amelyet azért vezettek be, hogy szabályozzák a publikus láncot” – közölte a CCID szóvivője.

Annak ellenére, hogy a globális blokklánc-technológia felmérésnek rangsora népszerű Kínában, a Weiss kriptoértékelése nem foglalkozik vele.

A Weiss kriptoangsorra

A Weiss Crypto Ratings egy Twitter-üzenetben megkérdőjelezte a CCID blokkláncrangsorát. A cég szerint az EOS csak a magas szintű centralizáció miatt állhat az első helyen.


A Weiss szerint „Kína soha nem fog bitcoin használni, mivel egy nyílt, decentralizált, engedélyek nélküli és cenzúramentes kriptopénz, amely tulajdonságok nem felelnek meg a CCID elvárásainak.”


A Weiss hetente közöl egy rangsort a kriptopénzekről. A cég értékelései figyelembe vesznek egy modellt, amely számos adathalmazt elemez – minden kriptopénzt befektetési kockázatairól és lehetséges nyereségeiről, technológiájáról és valós elterjedtségéről.
A Weiss kritériumai alapján a Bitcoin és az Ethereum B- értékeléssel rendelkezik, az EOS értékelése pedig C+. A Tron és a Lisk C- és D+ értékeléseket kapott.
A CCID és a Weiss kriptoértékeléseinek célja, hogy segítsenek a befektetőknek meghozni a jó döntést befektetésükkel kapcsolatban. Azonban az értékelés nem egyenlő befektetési tanácsadással.
Kína tovább próbálkozik a blokklánc felhasználásával, a Weiss azonban szkeptikus ezzel kapcsolatban.
Mint mondták:

„Kína célja a blokklánc felhasználására teljesen elferdíti a technológia eredeti céljait.”

Olvastad már? Novemberben akár 40%-ot is emelkedhet az ether értéke

Forrás: cryptoslate.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon .
Legyen szép napotok! 🙂

Legfrissebb bejegyzéseink

Éledezik az Ethereum (ETH)

Prémium Az Ethereum utóbbi 2 napja kifejezetten pozitívan alakul, 11%-os emelkedésnek lehetünk szemtanúi Ha a Bitcoinnal állítjuk párja az ETH-t, kijelenthető, hogy sokkal jobban szerepel mint társa. Az...

Bitcoin (BTC) On-Chain analitikai elemzés

Miközben az FTX hirtelen összeomlását követően az általános kriptovaluta piac felépülésbe kezdett, a Glassnode egy új jelentésében megvizsgálta, hogy a Bitcoin folyamatos eladásai a...

Mark Mobius: a Bitcoin ára 10.000 dollár alá csökkenhet

Mark Mobius veterán befektető, a Mobius Capital alapítója arra számít, hogy a bitcoin ára 10.000 dollárra esik. Ennek ellenére azt mondta: „A kriptónak megvan a helye...

A Bitcoin 16 500 dollár fölé emelkedett

Prémium A Bitcoin árfolyama a 16 500 dolláros ellenállási szint fölé emelkedett. Tovább emelkedhet, ha a 17 000 dolláros küszöbszint felett zár. Az árfolyama bázist hozott létre...

50% Black Friday
kedvezmény a Kriptoworld-ön

Bármelyik Prémium csomagra felhasználható, 2022.11.30.ig! Prémium felhasználóként exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed. Kuponkód: Black Friday

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!