A Weiss Crypto Ratings (Weiss Crypto Rangsor) szerint Kína soha nem fogja használni a bitcoint.

Ez nem sokkal azután történt, hogy az ország Információs és Ipari Fejlesztési Központja (CCID) kiadta kriptoértékeléseinek legújabb rangsorát.

A Weiss elmondta:

A globális blokklánc-technológia felmérése

Hszi Csin-ping, Kína elnöke nemrég elmondta, miszerint azt szeretné, ha országa „vezető szerepet kapna a blokklánc fejlődő területén.”

Csin-ping meglátásai után Huang Qifan, a Nemzetközi Gazdasági Tőzsdék Központjának alelnöke azt mondta, hogy a Kínai Jegybank (PBOC) fogja kiadni a világ első szuverén kriptopénzét.

A CCID az ország Ipari és Informatikai Minisztériuma alá tartozó hivatala nemrég tette közzé a globális blokklánc-technológiai felmérési rangsorának 14. kiadását.

A rangsor 2018 májusában jelent meg először. A CCID szerint céljuk, hogy technikai tanácsadást nyújtsanak a kormányszervek, vállalatok, kutatási intézmények és fejlesztők számára.

A legújabb felmérés a 35 vezető kriptopénzt értékelte és rangsorolta a mögöttük álló technológia, alkalmazhatóságuk és innovációjuk alapján.

Az első helyen a jelentés második kiadása óta az EOS áll. A TRON és az Ethereum áll a dobogó második és harmadik fokán, amellyel a TRON egy helyet javított a legutóbbi kiadás óta. Érdekességképpen, a Lisk elfoglalta a 7. helyezést – amely főleg a kreativitása miatt történhetett meg –, a Bitcoin pedig továbbra is a 11. helyen áll.

Forrás: CCID Crypto Rankings

A NEM és a GXChain lekerült a listáról, „egy dinamikus alkalmazkodási mechanizmus miatt, amelyet azért vezettek be, hogy szabályozzák a publikus láncot” – közölte a CCID szóvivője.

Annak ellenére, hogy a globális blokklánc-technológia felmérésnek rangsora népszerű Kínában, a Weiss kriptoértékelése nem foglalkozik vele.

A Weiss kriptoangsorra

A Weiss Crypto Ratings egy Twitter-üzenetben megkérdőjelezte a CCID blokkláncrangsorát. A cég szerint az EOS csak a magas szintű centralizáció miatt állhat az első helyen.

A Weiss szerint „Kína soha nem fog bitcoin használni, mivel egy nyílt, decentralizált, engedélyek nélküli és cenzúramentes kriptopénz, amely tulajdonságok nem felelnek meg a CCID elvárásainak.”

A Weiss hetente közöl egy rangsort a kriptopénzekről. A cég értékelései figyelembe vesznek egy modellt, amely számos adathalmazt elemez – minden kriptopénzt befektetési kockázatairól és lehetséges nyereségeiről, technológiájáról és valós elterjedtségéről.

A Weiss kritériumai alapján a Bitcoin és az Ethereum B- értékeléssel rendelkezik, az EOS értékelése pedig C+. A Tron és a Lisk C- és D+ értékeléseket kapott.

A CCID és a Weiss kriptoértékeléseinek célja, hogy segítsenek a befektetőknek meghozni a jó döntést befektetésükkel kapcsolatban. Azonban az értékelés nem egyenlő befektetési tanácsadással.

Kína tovább próbálkozik a blokklánc felhasználásával, a Weiss azonban szkeptikus ezzel kapcsolatban.

Mint mondták:

„Kína célja a blokklánc felhasználására teljesen elferdíti a technológia eredeti céljait.”

Olvastad már? Novemberben akár 40%-ot is emelkedhet az ether értéke

Forrás: cryptoslate.com


Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon .

Legyen szép napotok! 🙂