A johannesburgi hatóságok továbbra sem hajlandók kifizetni a bitcoinváltságdíjat

-

A johannesburgi hatóságok kitartanak álláspontjuk mellett, és nem fizetik ki a 4 bitcoinnyi váltságdíjat annak a támadónak, aki a múlt héten megtámadta a közszolgáltatásokat.
Johannesburg városi tanácsa október 28-án írta a Twitter-oldalán, hogy a támadás érintette a számlázás, az értékbecslés, a földhivatal, valamint az eHealth és a könyvtárak szolgáltatásait.
A támadásra október 24-én került sor, egy 4 bitcoinos váltságdíjjal együtt, amely a cikk írásakor nagyjából 37 000 dollárt ér. A fizetési határidő október 28. volt.

A tanács szerint „támadás érte” a várost

Funzela Ngobeni, aki a Pénzügyi Felelősség a Csoportos Adatokért és Kommunikációs Technológiákért felelős tanácsadó megerősítette, hogy a hatóságok nem adják meg magukat a támadó követeléseinek.
Hozzátette, miszerint a város bízik benne, hogy „minden rendszert vissza tud állítani”, és számos kritikus rendszer esetében már sikerrel is jártak.
A város jelenleg is dolgozik online ügyfélszolgálatának, vízszolgáltatásának és polgári ügyeinek visszaállításán, a város call centruma azonban továbbra is elérhetetlen.

„A város mindig is fellépett a törvénytelenség minden formájával szemben. A kibertámadásra nemcsak úgy tekintünk, mint ami a város rendszereit, hanem a város lakosságát is érte.”

A CNN október 29-ei cikke szerint a támadó közvetlenül az alkalmazottaktól várta a váltságdíjat, így a hatóságok minden rendszert leállítottak, hogy megfékezzenek egy újabb támadást.

Továbbra is mindennaposak a zsarolótámadások

Az Europol kiadott egy új jelentést, amely szerint továbbra is a kriptopénzes zsarolótámadás a kiberbűnözés legelterjedtebb formája.

Olvastad már? A kormányok nem fogják irányítani a bitcoint, a hodlerek pedig nem fogják eladni

Forrás: fxstreet.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon .
Legyen szép napotok! 🙂

Legfrissebb bejegyzéseink

FOMC: mi várható a bejelentés után?

Ha a FOMC ülés a várakozásoknak megfelelően 25 bázispontos kamatemelésről dönt, a kriptoárak még mindig két irányt választhatnak a bejelentésre adott reakcióként. Az amerikai részvényfuturesökkel kedden...

Újabb kriptós szabályozást sürgetnek a politikusok

Elizabeth Warren szenátor arra sürgeti az USA Kongresszusát, hogy mielőbb hozzon új törvényeket a kriptoipar szabályozásához, hogy megakadályozzák a pénzmosást. Warren régóta híres a kriptoközösségben arról,...

Hogyan teszi a blokklánc igazságossá és átláthatóvá az online szerencsejátékot?

A Fairspin egy online kaszinó, ahol minden műveletet közzétesznek a blokkláncon. Ez a technológia eredetileg a kaszinómunka teljes átláthatóságához és a TFS tokenen alapuló egyedi...

Hogyan azonosítsuk a „Megaphone” alakzatot?

Prémium Megaphone A mainstream kereskedési irodalom nagy része tele van vicces nevű mintákra való utalásokkal, mint például a megafon minta. A kezdők számára, akik meg akarják tanulni a...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!