A Julius Baer svájci magánbank egyik felső vezetője szerint a kriptopénzek még mindig csak kialakulófélben vannak.

Christian Gattiker-Ericson, a bank stratégiai vezetője október 29-én adott interjút az Arabian Businessnek.

Kijelentette:

„Továbbra is a darwini kiválasztódás folyamatában vagyunk, amelyben különféle üzleti modelleket próbálgatunk és tesztelgetünk, de továbbra sincs biztos befutó.”

Digitális arany

A vezető ezen felül beszélt az új eszközosztályokról, jelezve, hogy számos kriptopénz „továbbra is küzd azzal a ténnyel, hogy korlátozott vagy felszínes ellátási módokkal rendelkeznek, amelyek inkább arannyá, mintsem valutákká teszik őket.”

A decentralizált étosszal – amely a bitcoinhoz hasonló digitális valuták feltalálásához vezettek – szemben Gattiker-Ericcson kijelentette, hogy az innovatív technológiának a valutákhoz, a központi bankokhoz és kormányokhoz kötött bizalmat kellene továbbítaniuk. Véleménye szerint ezt kellene átültetni a decentralizált világba.

A vezető ezen felül úgy jellemezte a blokklánc-technológiát, mint egy teljesen új világot. Elárulta, hogy a Julius Baer már megvizsgálta annak lehetőségeit, és tudatosította, hogy „megvan a potenciálja arra, hogy megváltoztassa a játékszabályokat.”

Változó utak

A hírportál megjegyezte, hogy Bernhard Hodler, a svéd banki vállalat volt vezérigazgatója egy múlt évi interjúban a szerencsejátékhoz hasonlította a digitális valutákat.

Akkor kijelentették, a bank nem javasolja ügyfeleinek, hogy spekulatív területen mozogjanak. Ennek ellenére úgy néz ki, most más irányba fordultak.

Nemrég jelentették be terveiket azzal kapcsolatban, hogy digitáliseszköz-szolgáltatásokat kínálnának ügyfeleiknek a svájci Seba Crypto kriptobankkal való együttműködésük révén.

Olvastad már? Miért számít még mindig nagyon jövedelmezőnek a bitcoin-bányászat?

Forrás: cryptodaily.co.uk


Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon .

Legyen szép estétek! 🙂