A bitcoin kritikusai szerint a kriptopénzt soha nem fogjuk csereeszközként használni, mivel főleg spekulációra használják.

Tom Lee a Fundstrattól ezzel nem ért egyet, szerinte az amerikai dollár nagy része is spekuláción alapul.

Az amerikai dollár szinte 99%-a spekulatív

A Castle Island Venture kockázatitőke-kezelő nemrég intrejút készített Tom Lee-vel, a Fundstrat Global Advisors ügyvezető partnerével és kutatási vezetőjével.

Az On the Bring podcast legújabb részében Lee elmondta, hogy az amerikai dollár csak egy kis hányadát használják áruk és szolgáltatások eladására és vételére, a nagy részét spekuláció céljából veszik igénybe. Így nem méltányos dolog ezzel támadni a bitcoint.

Minden egyes dollár, amit vásárlásra használsz, átlagosan 95-ször volt arra használva, hogy spekuláljanak valamilyen pénzügyi eszközzel.

Lee logikája szerint az amerikai dollár összkészletének csak 1%-át használják fizetésekre.

Továbbá Lee szerint minden egyes valuta elsődleges felhasználása, hogy spekuláljanak vele, és több pénzt keressenek vele más eszközökön.

A Fundstrat vezetője elmagyarázta, hogy még az olyan stabilkoinok, mint a libra sem csak fizetésekre lennének jók. Egyesek ugyan vagyontárolásra, vagy Starbucksos vásárlásokra használják a stabilkoinokat, ám fő céljuk, hogy egyéb pénzügyi eszközökön spekuláljanak velük.

Az olyan hagyományos piacok, mint az ingatlan, a tőzsdék és kötvények is tele vannak spekulációval. Így nincs értelme a bitcoinra mutogatni.

A bitcoin belső értékekkel rendelkezik

Az egy órás interjú során Lee a bitcon belső értékeire is kitért. Szerinte helytelen lenne azt mondani, hogy a kriptopénz nem rendelkezik ilyenekkel.

Augusztusban egy brit pénzügyi hivatal azzal támadta a bitcoint, hogy nem rendelkezik belső értékekkel, és óvatosságra figyelmeztette a befektetőket.

Lee szerint azonban a bitcoin valódi értékkel bír, melynek alapját a bányászok előállítási költsége adja. Az első kriptopénz továbbra is gyerekcipőben jár, a potenciális felhasználók mindössze 0,5%-a használja.

Olvastad már? Miért számít még mindig nagyon jövedelmezőnek a bitcoin-bányászat?

Ha a bitcoin jobban elterjed, azzal értéke is növekedni fog.

Forrás: bitcoinist.com


Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon .

Legyen szép napotok! 🙂