Peter Schiff szerint a kiskereskedelmi befektetők egyre inkább a bálnák taktikáinak szorításába kerültek a kriptopénzek piacán.

Egy október 29-i Twitter-bejegyzésben a keménykötésű aranymágnás kijelentette:

„A bitcoinhodlerek nem fognak eladni, mivel hisznek abban, hogy meggazdagodnak, ha a #Bitcoin holdbéli magasságokba röpül. A bitcoinbálnák úgy gazdagodnak meg, hogy a mostani eladással papírpénzre váltják vagyonukat, elkerülve ezzel, hogy a piaci összeomlás kisöpörje őket. A bálnáknak biztosnak kell lenniük abban, hogy a hodlerek hite nem gyengül, és nem fognak eladni – így később ők is bevásárolhatnak.”

Esett az arany

Schiff megjegyzései egy héttel az után érkeznek, hogy a legnagyobb kriptopénz káprázatos árfolyam-emelkedéseken van túl – 2011 óta ugyanis most történt meg a legnagyobb napközbeni emelkedés, amely arányait tekintve 42 százalékot jelent.

Az arannyal szemben a bitcoin 30%-ot nőtt október 26-án – Schiff kommetjeit megelőzően.

A Twitteren válaszolók azzal vágtak vissza, hogy a minta igencsak egyedi a digitális eszközosztályok tekintetében. Voltak, akik szarkasztikusan megjegyezték, hogy Schiff szerint csak az arany immunis az ilyen kereskedési csapdákkal szemben.

Nevezetesen, október 29-én az arany árfolyama egyhetes minimumára esett, a szélesebb piacok reményteljes hangulata ellenére – sokan hittek egy esetleges amerikai-kínai kereskedelmi megállapodásban.

A Federal Reserve kamatvágásai azonban bullish hatással lehetnek a nemesfémre, az alacsony kamat ugyanis csökkenti a holderek alternatív költségeit.

A digitális kor értéktárolója

Schiff mindig is élesen medve hangulatot képviselt a bitcoinnal kapcsolatos előrejelzéseiben.

Az, hogy biztonságos menedékként ismerte el, minden bizonnyal hozzájárult ahhoz, hogy „digitális arany-ként hivatkozott rá, a kriptopénz pedig piaci ciklusai során egyre gyakrabban esett szorosabb korrelációba a fizikai arannyal.

Az ágazat kommentátorai kiemelték a jegybankok irányelveivel kapcsolatban felmerülő problémákat, amelyekre bullish „rakéta-hajtóanyagként” hivatkoznak a bitcoin árfolyamának tekintetében.

Olvastad már? Kína soha nem fog bitcoint használni, az EOS az első számú kriptó

Forrás: cointelegraph.com


Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon .

Legyen szép napotok! 🙂