Kripto a köbön – hétzáró hírsaláta

-

Egész héten a kriptovilág legfontosabb híreiről tájékoztatunk titeket, különálló cikkekben. Most ebben a bejegyzésében mégis az elmúlt pár nap legfontosabb eseményeit foglaljuk össze számotokra egyetlen cikkben

Bitcoin

Hogy mekkora haladás volt a bitcoin számára, amikor 2017 novemberében, történelmében először túllépte a 8000 dolláros szintet? Talán meglepő, de hatalmas.
Az elmúlt 18 hónap több szempontból is olyan eseményekkel járt, amelyek reménnyel szolgálnak arra, hogy most még a legutóbbinál is nagyobb futamra kell számítani.
A bitcoin azonban sajnos még mindig igencsak spekulatív vagyonnak minősül. Ezt igazolja a Chainalysis legutóbbi elemzésének összegzése is, amely szerint mindössze az összes bitcointranzakció mindössze 2 százaléka minősül „gazdasági”-nak.
A Bitwise Asset Management, amely épp az SEC határozatára vár bitcoin-ETF-ével kapcsolatban, további dokumentumokat juttatott el a szabályozószervhez, amelyben leírja, hogy a kriptopénzek piaca jóval kisebb, mint az valójában tűnik.
A Bitwise, saját tanulmányára alapozva úgy véli, hogy a szabályozatlan piacon működő váltók nagy része hamis adatokat közöl a bitcoin és más kriptopénzek kereskedelmével kapcsolatban. Ezzel azt a látszatot keltik, hogy a piac sokkal nagyobb, mint a valóságban. A Bitwise pozitívnak véli ezt a megállapítást olyan értelemben, hogy a bitcoin valódi árára mindössze csak a vezető szabályozott tőzsdék vannak hatással.
Múlt éven, amikor a bitcoin ára 3200 dollárra esett, sokan beszéltek arról, hogy a nagy játékosok épp a bitcoin felhalmozásán ügyködnek. Mindezen tényeket a Diar által végzett tanulmány is megerősítette. Az 1000 és 10 000 közötti bitcoint tartalmazó tárcák száma ugyanis jelentősen megnövekedett.
A héten történt, hogy a kínai ipari és információtechnológiai minisztérium (CCID) kiadta 12. értékelését a rejtpénznemekről. A bitcoin ismét nem teljesített a legjobban. A piac legértékesebb kriptopénzeként még csak az első 10 rejtvaluta közé sem jutott be. Hagyományosan ismét az EOS nyert.

Árjóslatok

Ezen a héten sem kerültek ki minket a sokat ígérő prognózisok:
Michael Novogratz, a Galaxy Digital alapító-vezérigazgatója úgy véli, hogy a bitcoin a következő időszakban néhány hónapig 7 és 10 ezer dollár között mozog majd.
Érdekes előrejelzéssel szolgált még Chu Jehan is, a Kenetic Capital befektetőtársaság társalapítója is. Ő úgy gondolja, hogy a bitcoin ára még ebben az évben túllépi a 30 ezer dollárt. Minderre 3 okot is felmutatott.Chu Jehan véleményével többé-kevésbé Anthony Pompliano is egyetért, aki kijelentette, hogy a a bikafutam elkezdődött, most pedig egy 2-3 éves növekvő piac vár ránk.
Cheung Andy, az OKEX műveletvezetője azt várja, hogy a bitcoin ebben az évben új rekordokat állít majd föl. Max Keiser, a Wall Street híres veteránja 28 ezer dollára helyezte a tétet.

Másérmék (Altcoin)

Érdekes bejelentést tett a héten az IOTA Alapítvány. Az IOTA mögött álló szervezet úgy döntött, áttérnek az új Coordicide-rendszerre. Ez elsősorban azt jelenti, hogy az IOTA eltörli jelenlegi tranzakciókezelőjét, és egy jóval decentralizáltabb platformmal helyettesíti azt.
Ezen a héten sem csendesültek el a Facebook kriptopénze – az elvileg jövőre megjelenő GlobalCoin – körüli pletykák. A Diar elemzőtársaság tanulmánya szerint viszont demográfiai kihívásokkal kell szembenéznie, amelyek nehezíthetik elfogadottságát.
Továbbra is érdekes téma az, hogy mennyire decentralizált egy-egy rejtvaluta. A Quora kriptopénzekre szakosodott szerkesztője négy fő kategóriába sorolta be a fontos kriptopénzeket decentralizáltságuk mértéke szerint.
Ha követitek a kriptopénzek árait, bizonyára nem kerülte el a figyelmeteket a Bitcoin SV vagyis – az ausztrál konzervatív vállalkozó és önjelölt Satoshi Nakamoto – Craig Wright által annyira támogatott kriptopénz árnövekedése. A növekedés sajnos részben egy kamu hírnek köszönhető, amely a kínai interneten terjedt.

Szintén érdekelhet titeket

 

  • A Telegram – amely múlt éven a Telegram Open Network (TON) blokklánca számára több mint egymilliárd dollárt gyűjtött össze ICO-ján keresztül – bejelentette, hogy saját programozói nyelvet fejlesztett ki.
  • Egy ismeretlen befektető szeretné felvásárolni a bitcoin teljes forgalomban lévő készletének egynegyedét.Calvin Ayre, a Bitcoin SV híres támogatója kijelentette, hogy a rejtpénznem idővel felfalja a többi kriptovalutát és egyedüliként marad meg.
  • A Binance kriptováltó elindította a marginkereskedés béta verzióját.
  • A Coinbase váltó a marginkereskedés elérhetővé tételén gondolkodik. Ezen funkció az amerikaiaknak egyelőre nem áll rendelkezésére.

Ezek történtek tehát az elmúlt 7 napban, mi pedig köszönjük, hogy velünk tartottatok! Ahogyan észrevettétek, most mi is sokat dolgoztunk azért, hogy minőségi, tartalmas hírekkel legyetek ellátva. Tartsatok velünk a héten is! 🙂

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyd ki a többi hírt, és iratkozz fel hírlevelünkre. Ne felejtsd el nyomon követni oldalunkat a Facebookon az Instagramon és a Telegramon. Legyen szép estétek!

Legfrissebb bejegyzéseink

Az ETFSwap (ETFS) a Solana (SOL), a Shiba Inu (SHIB) és a Dogwifhat (WIF) tovább erősödnek

Vendégbejegyzés Megkezdődik a verseny, hiszen négy neves kriptopénz, nevezetesen az ETFSwap (ETFS), a Solana (SOL), a Shiba Inu (SHIB) és a Dogwifhat (WIF) harcol az iparág...

4 érme, amit ne hagyj ki 2024 májusában

Vendégbejegyzés A kriptovaluták sebesen fejlődő világában az altcoinok a digitális valuta-ökoszisztéma kiemelkedő szereplőinek számítanak. A kripto portfóliójukat diverzifikálni kívánó befektetők igen gyakran fordulnak az altcoinokhoz, hiszen...

A Morgan Stanley megemeli a Bitcoin ETF-ek tétjét

A Morgan Stanley nemzetközi befektetési bank több alapnak is lehetővé akarja tenni, hogy felfedezzék a Bitcoin ETF-eket. A Morgan Stanley amerikai multinacionális befektetési bank benyújtotta az...

Miért szabott ki Oroszország tilalmat a kriptovalutákra?

2024. szeptember 1-jétől Oroszország szigorú korlátozásokat vezet be a kriptovaluták forgalomba hozatalára. A korlátozás azonban kizárja a joghatósága alatt kibocsátott eszközöket. Anatolij Akszakov lépésének célja, hogy...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!