Peter McCormack, a „What Bitcoin Did” podcast házigazdája egyre több támogatást kap a kriptoközösségtől a Craig Wright elleni becsületsértési perben.

McCormack nagyon sok támogatást kapott közösségi oldalakon: olyan kriptoszférában jelentős személyektől is, mint James Lopp bitcoinfejlesztő, Michael Arrington, a TechCruch alapítója vagy Josh Rager kritpoelemző.

Az iparág jelentős személyei is Petert támogatják

Peter McCormack, a kriptoágazat meghatározó személye és a „What Bitcoin Did” podcast házigazdája lett az iparág Craig Wright elleni harcának arca. Ez utóbbi, magát Satoshi Nakamotónak beállító nagyon sok port kavaró személyiség, a Bitcoin SV nagy támogatója.

Most McCormack is kapott egyet Wright számos becsületsértési peréből, egyelőre azonban nem tudja, hogy mit kezdjen az üggyel. Mindenesetre ha bíróság elé kerül, az akár 750 000 fontjába is kerülhet.

McCormack nagyon sok támogatást kapott a kriptoközösségtől: több száz ember ajánlotta fel, hogy segít fedezni  a költségeit.

A felajánlott segítség nem csak pénz volt: több tucat ügyvéd, kriptográfus és fejlesztő is segítséget nyújtana McCormacknak. Az egyikük Jameson Lopp, veterán bitcoinfejlesztő, a Casa technológiai fejlesztője.

Lopp – aki korábban már szerepelt McCormack podcastjában – felajánlotta, hogy elrepül az Egyesült Királyságba és tanúvallomást tesz egy bíró előtt.

Elmondta, miszerint sokat jelentett számára, hogy McCormack pár éve elrepült az USA-ba, interjút készíteni vele, most pedig szívesen visszafizetné a szívességet.

Lopp részletes kutatása Wrightról sokat segíthet McCormack ügyében.

Lopp nagyon jelentős személy a kriptoágazatban, Twitter oldalán pedig már régóta hangos kritikusa Craig Wrightnak. A Wright életét egyik legrészletesebben elemző How many Wrongs Make a Wright? című cikk szerzője.

A cikk májusban került megjelenésre. Több hónapnyi kutatás és vizsgálódás eredményét összesíti számos egyéb kutató és jogi csapat által. A bejegyzés nem csak Wright bitcoinnal kapcsolatos állításaival foglalkozik, hanem hősünk hátterével is.

Sokan úgy gondolják, hogy a cikk nagyon komolyan vehető bizonyíték Wright szélhámosságairól, így Lopp nagyon fontos lehet esetünkben.

Kutatása bizonyíthatja McCormack ügyében, hogy Wright megrögzött hazudozó, aki nagyon sok egyéb ámítása mellett biztosan nem Satoshi Nakamoto.

Olvastad már? Hogyan vásárolnak bitcoint a milliárdosok

McCormack támogatását illetőn nagyon sok jelentős személyiség követte Loppot. Michael Arrington, a TechCrunch és a CrunchBase alapítója McCormacknek azt mondta, hogy az egész kriptoközösséget védi, ha kiáll Wright ellen. Josh McGruff, a Dogecoin korábbi vezérigazgatója is őt támogatja az ügyben.

Forrás: cryptoslate.com


Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon .

Legyen szép napotok! 🙂