Az MIT neves professzora is csatlakozik a Facebook Coin fejlesztéséhez

-

Christian Catalini, a Massachusetsi Műszaki Egyetem (MIT) professzora a CoinDesk információi szerint szabadságot vett ki, hogy a Facebook Coin fejlesztésében vehessen részt.

Olvastad már? Egy újabb weboldal ígéri azt, hogy 10 napon belül leleplezi Satoshi Nakamotót

A CoinDesknek mindezt két anonim, a professzorhoz közel álló forrás árulta el, akik megerősítették, hogy most valóban a Facebooknak dolgozik.

Catalini a digitális tokenek gazdaságának legjelentősebb kutatói közé tartozik. Nemrég tett közzé egy Joshua Gans torontói professzorral írt közös munkát a nyilvános érmekibocsátásokról (ICO), valamint a tokenek értékéről.
Múlt héten mi is beszámoltunk arról, miszerint a Facebook befektetőket keres saját kriptopénze finanszírozásához. Ennek segítségével egymilliárd dollárt szeretne összegyűjteni.
A lehetséges kockázatvállalók között állítólag szerepel a milliárdos Tim Draper is, aki híres a kriptopénzek iránt tanúsított „szeretetéről”.
A Facebook kriptopénzével kapcsolatos pletykák először 2018 végén jelentek meg, amikor a Bloomberg arra hivatkozott, hogy a Facebook az indiai WhatsAppban szeretné felhasználni a szolgáltatást, ahol ez az alkalmazás igencsak nagy népszerűségnek örvend.
2019 februárjában a New York Times beszámolt arról, miszerint a kriptopénz ezen felül az összes Facebook-alkalmazásban (Messenger, WhatsApp, Instagram) felhasználható lesz, illetve hogy „mindenhol sikerrel jár majd, ahol a bitcoin megbukott.”
Catalini először 2014-ben tűnt fel a kriptopénzek világában, amikor az MIT bitcoinprojektjén belül 500 ezer dollár összegyűjtéséhez járult hozzá.
Ezeket aztán bitcoinra váltották, amelyet az MIT hallgatói között osztottak szét. Mindenki 100 dollárnyi BTC-t kapott.
Hozzá kell tennünk, hogy mind a Facebook, mind pedig Catalini nem reagáltak a Cointelegraph ezen üggyel kapcsolatos megkeresésére.
A Facebook Coin a tervek szerint egy stabilcoin lesz, ami azt jelenti, hogy az ára az amerikai dollárhoz lesz rögzítve.
Zhou Wei, a Binance egyik vezető képviselője és pénzügyi vezetője szerint Mark Zuckerbergnek köszönhetően egy erősen központosított pénznem keletkezik majd, amely csak nagyon kis mértékben fog a kriptopénzekre hasonlítani.
Forrás: kryptonovinky.sk

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyd ki a többi hírt, és iratkozz fel hírlevelünkre. Ne felejtsd el nyomon követni oldalunkat a Facebookon az Instagramon és a Telegramon. Legyen szép napod!
Szeretnéd támogatni a munkámat, akkor itt tedd meg:
BTC: 34vcA11dH3AbVWkEbQraCvM2vNFkT6JFJM
LTC: MGfcUc7YSHLbYuoEEaoFvhZBLRW1KuSnRE
ETH: 0xe6E0D778d323786c1151163d2A3472989Fe7aA53
KÖSZÖNÖM!

Legfrissebb bejegyzéseink

Miért emelkedik ma a Shiba Inu (SHIB) árfolyama?

A Shiba Inu a hét folyamán jelentős fejlődéssel visszaszerezte a 0,00002501 dolláros szintet. Az elmúlt 24 órában a Shiba Inu piaci értéke elérte a 0,00002501...

Felejtsük el a munkánkat: Ez az öt altcoin 2025-re egy jachtot fog érni Neked

Vendégbejegyzés A folyamatosan változó monetáris világban öt alternatív altcoin kivételes ígéretet mutat arra, hogy 2025-re jelentős pénzügyi nyereségre tehet szert. A 2024-es bikafutás teljes lendületében ezek a...

A Ripple vezérigazgatója továbbra is támogatja az Ethereumot

Mivel a SEC vizsgálja, hogy bizonyos ETH tranzakciók értékpapírnak minősülnek-e, a Ripple vezérigazgatója, Brad Garlinghouse egy Michael Arringtonnak adott interjúban támogatta az Ethereumot, hogy nem...

A Bitcoin bálnák egy nap alatt 2,8 milliárd dollár értékű BTC-t zsákmányoltak be

A Bitcoin 60.000 dollár alá történő visszahúzódása „buy the dip" lehetőségnek bizonyult a bálnák számára. A Bitcoin közelmúltbeli piaci korrekciója, amely a világ legnagyobb kriptopénzét az...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!