70 csaló weboldalt foglalt le az amerikai rendőrség

-

A Brooklyn-i Kerületi Ügyészség bejelentette, hogy lefoglalt 70 olyan domaint, amelyeket az orosz kriptoközösség megkárosítására használtak.

Az átverés megtévesztő Facebook hirdetésekkel történt, amelyekben a Tesla vezérigazgatójának, Elon Musknak egy deepfake videója szerepelt.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


70 oldal a tiltólistán

Az Ügyészség csütörtökön közölte, hogy a virtuális pénzekkel foglalkozó részlegük sikeresen megzavarta egy kriptopénz-átverés működését, amely az orosz közösség tagjait célozta meg.

„Az áldozatokat olyan Facebook hirdetések csábították hamis befektetésekre, amelyek jövedelmező befektetési lehetőségekről szóltak. Ezután egy állítólagos befektetési tanácsadó hívta fel őket, aki oroszul beszélt, és arra vette rá őket, hogy kriptopénzes tranzakciókat hajtsanak végre hamis weboldalakon.”

Milliós veszteségek

A nyomozás több, mint 20 brooklyni befektetőt azonosított, akik összesen több, mint 1 millió dollárt vesztettek, valamint további áldozatokat az Egyesült Államok különböző részeiről, akik együttesen további 4 millió dollárt veszítettek.

Ezek a megtévesztő hirdetések gyakran Elon Musk deepfake videóját használták kriptopénzes befektetések népszerűsítésére.

Az áldozatokat, akik a hirdetésekre kattintottak, később oroszul beszélő befektetési tanácsadók keresték meg, akik útmutatást nyújtottak számukra a később hamisnak bizonyult weboldalakon történő számlanyitásra.

Remek befektetés, vagy mégsem?

Azután, hogy az áldozatok átutalták a pénzt, már nem tudtak hozzáférni a számláikhoz vagy további díjakkal terhelték őket.

„Úgy gondolják, hogy a weboldalak Oroszországból származnak, és a csalók oroszul beszéltek, hogy megnyerjék maguknak az áldozatokat és bizalmat építsenek. Mivel Oroszország az Egyesült Államok joghatóságán kívül esik, az ellopott pénz visszaszerzése rendkívül nehéz, ezért a kerületi ügyészség stratégiája az volt, hogy felszámolják az átverést a hamis weboldalak irányításának átvételével.”

Kövesd a Kriptoworld-öt a Google News-on

Olvastad már? Sikerült visszaszerezni a Ronin-incidens során ellopott kriptovagyont

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Breaking: Joe Biden hivatalosan is visszalép a 2024-es elnökválasztási versenytől

Joe Biden elnök vasárnap bejelentette, hogy befejezi újraválasztási kampányát. A döntés hátterében a demokraták körében növekvő aggodalmak állnak, hogy a 81 éves politikus nem tudna második...

3, egy kávéscsészénél olcsóbb érme, amelyek 2024-ben megváltoztatják az életünket ☕

Vendégbejegyzés A kriptopiac nyugalomban van a várva várt bikafutás előtt. Az Altcoinok jelenleg jó belépési ponton vannak, de máris emelkednek, és bármelyik pillanatban robbanásra készen állnak. A...

Nagyon optimista Bitcoin árelőrejelzés a Mechanism Capital részéről

A geopolitikai erők kezdenek megmozdulni a Bitcoin körül, egy elemző szerint bármi lehetséges a digitális valuta árfolyamát illetően. A Bitcoin potenciálisan elérheti az 1 millió dollár...

A Solana egy 900%-os emelkedést tartogathat 1000 dollárig, de CSAK HA…

A július 15-21. hét folyamán a Solana (SOL) visszaszerezte a 150 dollárt, majd magasabbra emelkedett, és a 173 dolláros cikkírásakor 17% -ot tett ki. A...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!