Sikerült visszaszerezni a Ronin-incidens során ellopott kriptovagyont

-

A Sky Mavis bejelentette, hogy a norvég hatóságok visszaszerezték és visszaszolgáltatták a Ronin-incidens során ellopott 5,7 millió dollárnyi digitális vagyont.

A Web3 játékfejlesztője közölte, hogy további 40 millió dollárnyi digitális vagyont jelenleg befagyasztottak.

A vállalat azonban nem tudja megjósolni, hogy mikor lesz képes visszaszerezni és visszaadni ezeket az összegeket.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A Ronin-incidens kivizsgálásában az FBI is részt vesz

A Sky Mavis web3 játékfejlesztő június 7-én jelentette be, hogy a norvég hatóságok „befagyasztották és visszaszolgáltatták a Ronin-incidensből ellopott 5,7 millió dollárnyi vagyont”.

A fejlesztő azt is elárulta, hogy a bűnüldöző szervek hasonlóan befagyasztottak 40 millió dollár értékű digitális eszközöket, de figyelmeztetett, hogy a visszaszerzés időbe telhet.

A Sky Mavis a közösségi médiában közzétett posztjában azt mondta, hogy a gazdasági és környezeti bűncselekmények kivizsgálásával és üldözésével foglalkozó norvég nemzeti hatóság (Økokrim) segített visszaszerezni az ellopott pénzeszközöket.

Ronin-incidens
Forrás: X

A posztban az amerikai Szövetségi Nyomozó Irodának (FBI) is hálásak voltak a vagyon felkutatásában játszott szerepéért.

Ahogy a Kriptoworld korábban jelentette, a kiberbűnözők sikeresen megtámadták a Sky Mavis blokkláncos, non-fungible token (NFT) játékát, az Axie Infinity-t, miután a Ronin-hálózatokat megtámadták.

A kiberbűnözők a jelentések szerint mintegy 620 millió dollár értékű kriptoeszközzel távoztak.

A visszaszerzett pénzeszközök 15%-át a felmerült költségek fedezésére fordítják

A Sky Mavis azonban akkoriban kijelentette, hogy a támadást követően azonnal együttműködik a bűnüldöző szervekkel és másokkal, hogy biztosítsa az ellopott eszközök visszaszolgáltatását.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Június 7-i közleményében a vállalat azt állította, hogy a bűnüldöző szervekkel és a blokklánc-szakértői csapatokkal való együttműködésük nagyban hozzájárult az ellopott pénzeszközök visszaszerzéséhez.

„Ezeknek az eszközöknek a visszaszerzése szoros koordinációt és elkötelezett erőfeszítést igényel a bűnüldöző szervek, ügyvédek, könyvelők és a Chainalysishez hasonló blokklánc-szakértői csapatok között. A visszaszerzett eszközök 15%-át a visszaszerzési erőfeszítésekben részt vevők költségeinek és kiadásainak fedezésére fordítjuk” – mondta a Sky Mavis.

A Web3 játékfejlesztő kijelentette, hogy a fennmaradó összeget az Axie Infinity kincstárába helyezi.

A 40 millió dollár értékű befagyasztott vagyontárgyakkal kapcsolatban a Sky Mavis arról számolt be, hogy jelenleg nem tudja megjósolni, mikor lesz képes visszaszerezni és visszaadni ezeket a vagyontárgyakat.

Kövesd a Kriptoworld-öt a Google News-on

Olvastad már? Miért csökkent ma a bitcoin árfolyama?

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A legfőbb okok amiért az XRP ár jelentős emelkedést tapasztalhat

A kriptopiac megosztott a Ripple vs. SEC ügyben, és vegyes a véleményük a július 31-ig történő lehetséges megegyezésről vagy megoldásról. A spekulációkat tovább fűszerezve Zach Rector...

Bitcoinért kínál európai uniós állampolgárságot egy kriptoalap

Egy új alap elérhetővé tette a Bitcoin-tulajdonosok számára azt a lehetőséget, hogy a portugál aranyvízum-programon keresztül európai uniós polgárrá váljanak. Alessandro Palombo, az Unbound Fund társalapítója...

Gazdagodjon meg a választások napjáig: Az 5 legjobb altcoin, amibe érdemes most befektetni

Vendégbejegyzés A kriptopiac továbbra is nyugodt, és egy potenciális bikafutás küszöbén áll. Az altok továbbra is vonzó belépési ponton vannak, fokozatosan emelkednek és készen állnak egy...

Kamala Harris véget vethet a Ripple vs. SEC pereskedésnek?

Azok számára, akik abban reménykednek, hogy a Ripple vs. SEC per hamarosan lezárul, James Murphy ügyvéd, más néven MetaLawMan, megadja a választ. Az ő spekulációi azt...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!