Miért csökkent ma a bitcoin árfolyama?

-

A bitcoin árfolyama az elmúlt 24 órában körülbelül 3,25%-kal csökkent. A BTC/USD páros jobban teljesít, mint a szélesebb kriptopiac, amelynek értékelése ugyanebben az időszakban 3,75%-ot esett.

A Bitcoin mai árfolyamcsökkenését a legfontosabb katalizátorok között a vártnál jobb amerikai foglalkoztatási adatok és a leggazdagabb bálnák birtokában lévő BTC-készlet kismértékű csökkenése szerepel.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


bitcoin árfolyama
A BTC és az USD piaci kapitalizációjának változása egy nap alatt (TradingView/CoinTelegraph).

A kötvényhozamok emelkedése rontja a kereskedők Bitcoin iránti étvágyát

A Bitcoin árfolyamának mai csökkenése elsősorban a májusi erős amerikai foglalkoztatási jelentés nyomán következett be.

A nem mezőgazdasági foglalkoztatottak száma 272 000 fővel nőtt az elmúlt hónapban, meghaladva a Bloomberg közgazdászai által készített felmérés mind a 77 becslését.

A kincstárjegyek hozamai a közleményt követően megugrottak, a kétéves és a tízéves hozamok egyaránt mintegy 12 bázisponttal emelkedtek.

Az amerikai 10 éves kincstárjegy hozama a 2 éves kincstárjegy hozamával szemben, az amerikai dollárindex és az S&P 500 napi teljesítménygrafikonja (TradingView/CoinTelegraph).

A részvények csökkentek, az irányadó S&P 500 index 0,3%-kal. Eközben a dollár erősödött.

Az emelkedő hozamok gyakran magasabb hitelfelvételi költségeket jeleznek, és csökkent kockázatvállalási hajlandósághoz vezethetnek.

Ennek eredményeként a befektetők hajlamosak a kockázatosabb eszközök, például a részvények és a kriptovaluták elől a biztonságosabb befektetések javára elmozdulni.

A leggazdagabb Bitcoin bálnák kivonulnak?

Ma a Bitcoin árfolyamcsökkenése egybeesik a leggazdagabb tulajdonosok által birtokolt BTC-készlet enyhe csökkenésével.

Bitcoin kínálat eloszlása a bálnák között. (Santiment/CoinTelegraph).

A legalább 100.000 BTC (fekete) értékű „bálnák” által birtokolt Bitcoin-készlet az elmúlt 48 órában 0,2%-kal csökkent.

Más szóval, ezek a befektetők vagy átcsoportosítják állományukat kisebb címekre, vagy teljesen kivonulnak.

Ennek ellenére az elmúlt hónapokban felhalmozódtak az alacsonyabb Bitcoin-kínálatú csoportok, mint például a 10 000–100 000 BTC és az 1 000–10 000 BTC-sek.

A Bitcoin árfolyama képtelen áttörni a 70K dollárt

Technikai szempontból a Bitcoin mai csökkenése azután kezdődött, hogy tesztelte a 70 000 dollár körüli átmeneti ellenállási szintet.

A kriptopénz március közepe óta nem tudott határozottan az említett szint felett zárni.

BTCUSD napi grafikon (TradingView/CoinTelegraph).

Ez az ellenállási szint azonban úgy tűnik, hogy a Bitcoin uralkodó inverz fej-váll mintázatának nyakvonala.

Ez a klasszikus bullish forduló beállítás akkor oldódik fel, amikor az árfolyam a nyakvonal fölé tör, és annyival emelkedik, amennyi a minta legalacsonyabb pontja és a nyakvonal közötti maximális távolság.

BTC/USD napi árfolyamgrafikon ft. IH&S kitörési beállítás (TradingView/CoinTelegraph).

A Bitcoin elsődleges felfelé irányuló célértéke júliusban 90 000 dollár felett van, ha az IH&S mintázat a tervezett módon alakul.

Ezzel szemben a nyakvonaltól való visszahúzódás azt kockáztatja, hogy a BTC árfolyama az 50 napos exponenciális mozgóátlag (50 napos EMA; a piros hullám) felé tart, ami 66.740 dollár körül van.

Olvastad már? Új rekordra szökött a határidős Bitcoin-ügyletek mennyisége

Forrás

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Breaking: Joe Biden hivatalosan is visszalép a 2024-es elnökválasztási versenytől

Joe Biden elnök vasárnap bejelentette, hogy befejezi újraválasztási kampányát. A döntés hátterében a demokraták körében növekvő aggodalmak állnak, hogy a 81 éves politikus nem tudna második...

3, egy kávéscsészénél olcsóbb érme, amelyek 2024-ben megváltoztatják az életünket ☕

Vendégbejegyzés A kriptopiac nyugalomban van a várva várt bikafutás előtt. Az Altcoinok jelenleg jó belépési ponton vannak, de máris emelkednek, és bármelyik pillanatban robbanásra készen állnak. A...

Nagyon optimista Bitcoin árelőrejelzés a Mechanism Capital részéről

A geopolitikai erők kezdenek megmozdulni a Bitcoin körül, egy elemző szerint bármi lehetséges a digitális valuta árfolyamát illetően. A Bitcoin potenciálisan elérheti az 1 millió dollár...

A Solana egy 900%-os emelkedést tartogathat 1000 dollárig, de CSAK HA…

A július 15-21. hét folyamán a Solana (SOL) visszaszerezte a 150 dollárt, majd magasabbra emelkedett, és a 173 dolláros cikkírásakor 17% -ot tett ki. A...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!