5 nagy bankra csaptak le a francia hatóságok

-

A francia és német hatóságok több párizsi bankban is razziát tartottak egy olyan adócsalás és pénzmosás gyanúja miatt indított nyomozás keretében, amely Franciaországnak és Németországnak több mint 100 milliárd euró (108 milliárd dollár) értékű kárt okozhatott.

A Párizsban és környékén végrehajtott házkutatások négy francia és egy nemzetközi bankot érintettek.

Mindezt megerősítette a francia pénzügyi ügyészség (PNF) szóvivője is – jelentette a Deutsche Welle március 28-án.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Csalás elleni nyomozások

A párizsi pénzügyi ügyészség (PFNP) képviselői közölték, hogy jelenleg öt bank ellen folyik nyomozás lehetséges súlyos adócsalás és/vagy pénzmosás miatt: a Société Générale, a BNP Paribas, annak leányvállalata, az Exane, a Natixis és az HSBC.

A vizsgálatok továbbá egy különleges gyakorlathoz kapcsolódnak, amely egyes bankok által alkalmazott ellentmondásos technika, amely lehetővé teszi a tehetős ügyfelek számára, hogy elkerüljék osztalékuk adóztatását.

Lényeges tudni, hogy az említett öt bankkal szembeni vizsgálatok 2021 decemberében kezdődtek.

A PNF közleményt adott ki a Deutsche Welle-nek, amelyben hangsúlyozták a műveletek terjedelmét:

„Több hónapja készülünk ezekre a műveletekre, amelyeket 16 nyomozó bíró és több mint 150 nyomozó ügynök végez”.

A jelentés továbbá azt is kiemelte, hogy a nyugat-németországi Köln városának hat ügyésze vett részt a razziák lebonyolításában, amelyek az adóelkerülési gyakorlatokkal kapcsolatosak, amelyekre a Correctiv német oknyomozó hírportál 2018-as „CumEx-akták” című vizsgálata nyomán derült fény.

A „CumEx” kifejezés a latin „with” és „without” jelentésű szavakból származik, ezzel utalva az ilyen praktikákkal kapcsolatos eltűnő osztalékokra.

A bankszektor még mindig küzd

A globális bankszektor még mindig a több nagybank gyors összeomlásától és a majdnem összeomlástól szenved, amelyeket csak vészhelyzeti fúziókkal sikerült megmenteni.

José Manuel Campa, az Európai Bankfelügyeleti Hatóság (EBA) elnöke arra figyelmeztetett, hogy ez az ágazat továbbra is rendkívül érzékeny a további működési zavarokra.

Peter Schiff, az Euro Pacific Asset Management vezérigazgatója a 2008-as pénzügyi válsághoz hasonlította a jelenlegi banki problémákat, és arra számít, hogy rosszabb lesz, mint a nagy recesszió.

Válaszul a befektetők a Bitcoin (BTC) felé áramlanak, ami a piaci kapitalizációját olyan óriások mögé emelte, mint a Visa és a JPMorgan Chase .

Olvastad már? A First Citizens bank felvásárolta a bedőlt Silicon Valley Bankot

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin számára látható akadályok

A Bitcoin világában egyre inkább felmerül egy probléma, amelynek súlyos következményei lehetnek a kriptovaluta jövőjére nézve. A híres Bitcoin elemző, Willy Woo, most figyelmeztet a BTC...

Maker (MKR) technikai elemzés 09.24.

Prémium Maker (MKR) A Maker (MKR) közelmúltbeli 27%-os helyreállítási nyereségét veszély fenyegeti, miután 1300 dolláron megingott. A nyereségek, amelyek az 1000 dollárról 1300 dollárra történő emelkedés után kerültek...

Az eToro készen áll az európai kriptoszolgáltatások biztosítására

Az eToro, a kereskedési és befektetési platform, a CySEC CASP (Crypto Asset Service Provider) jóváhagyását követően megérkezett Ciprusra. Amint 2024 decemberében hatályba lép az EU kriptoeszköz-piacokról...

Az FBI körözte a Wex kriptotőzsde társalapítóját

Az orosz kriptovaluta világ ismét reflektorfényben van, miután Aleksey Bilyuchenko, a Wex kriptotőzsde egyik alapítója, a BTC-e tőzsde örököse, csak néhány év börtönt kapott. A...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!