A First Citizens bank felvásárolta a bedőlt Silicon Valley Bankot

-

A Szövetségi Betétbiztosító nyilatkozata alapján az Észak-Karolina államban működő First Citizens Bank az SVB minden eszközét és állományát felvásárolta, minden egyes fiókjával együtt.

Az érintett bankfiókok hétfőn már kis is nyitnak, mint First Citizens fiókok, és a Silicon Valley Bank ügyfelei automatikusan a First Citizens ügyfeleivé válnak, az ő szempontjukból minden visszatér a régi kerékvágásba a névváltás után.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A nyilvánosságra hozott információkból kiderül, hogy a Silicon Valley Bank áruba bocsátott eszközállománya körülbelül 72 milliárd dollárt ér, a First Citizens ezt olcsóbban, 16,5 milliárd dollárral alacsonyabb összegért cserébe szerezte meg.

Ezen felül körülbelül 90 milliárd dollár a bank értékpapír-állománya, néhány más eszközzel együtt, ezek viszont a Betétbiztosító, az FDIC kezelésében maradnak.

A biztosító emellett részvényopciókhoz is jutott a First Citizens részéről, maximálisan 500 millió dolláros összegig.

A First Citizens a harmincadik legnagyobb kereskedelmi banknak számít az Egyesült Államokban, 167 milliárd dolláros eszközállománnyal, és körülbelül 119 milliárd dollárnyi letéttel.

A Silicon Valley Bank március tizedikén dőlt be, miután szárnyra kaptak a pletykák a fizetésképtelenségéről.

Azt ezt követő bankpánik során a pénzintézet csődöt jelentett. Az FDIC lett kijelölve a kárrendezésre, és rajtuk keresztül lett árverésre bocsátva az SVB.

Az aukció során két részletben értékesítették a bankot, az egyik részt képviselte a hagyományos, lakossági banki szolgáltatások üzletága, a másik szekcióban pedig a privátbanki részleget értékesítették, amely a vagyonosabb ügyfeleknek nyújtott szolgáltatásokat, de szervezetileg a lakossági ághoz tartozott.

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

Számos cég jelezte a részvételi szándékát az árverésen, és közülük több érvényes ajánlatot is benyújtott.

A First Citizens már március 18-án azt nyilatkozta a sajtóban, hogy igényt tart a bedőlt bankra, és három nappal később hivatalosan is ebadta az SVB felvásárlására az ajánlatot.

Az azóta eltelt időben a bank nem nyilatkozott, a szóvivőjük szerint nem kívántak alapot adni semmiféle piaci spekulációnak.

A helyi bankok közül egy másik, a Valley National Bancorp szintén beadta az ajánlatát, amely végül nem bizonyult elegendőnek.

A Reuters pedig nemrégiben arról tudósított, hogy várhatóan hamar megérkeznek az első ajánlatok a Silicon Valley Bank privátbanki üzletágáért is, a hírügynökség szerint a Citizens Financial Group már elkészítette a hivatalos ajánlatát is, és ezt hamarosan eljuttatja az érintettekhez.

zeta

Olvastad már? A Zeta Broker kereskedési robot beállítása és használata

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin számára látható akadályok

A Bitcoin világában egyre inkább felmerül egy probléma, amelynek súlyos következményei lehetnek a kriptovaluta jövőjére nézve. A híres Bitcoin elemző, Willy Woo, most figyelmeztet a BTC...

Maker (MKR) technikai elemzés 09.24.

Prémium Maker (MKR) A Maker (MKR) közelmúltbeli 27%-os helyreállítási nyereségét veszély fenyegeti, miután 1300 dolláron megingott. A nyereségek, amelyek az 1000 dollárról 1300 dollárra történő emelkedés után kerültek...

Az eToro készen áll az európai kriptoszolgáltatások biztosítására

Az eToro, a kereskedési és befektetési platform, a CySEC CASP (Crypto Asset Service Provider) jóváhagyását követően megérkezett Ciprusra. Amint 2024 decemberében hatályba lép az EU kriptoeszköz-piacokról...

Az FBI körözte a Wex kriptotőzsde társalapítóját

Az orosz kriptovaluta világ ismét reflektorfényben van, miután Aleksey Bilyuchenko, a Wex kriptotőzsde egyik alapítója, a BTC-e tőzsde örököse, csak néhány év börtönt kapott. A...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!