Piacmanipulációval vádolják a Binance vezetőjét

-

Az Egyesült Államok Határidős Árupiaci Bizottsága, a CFTC beperelte a Binance tőzsdét, és annak vezetőjét, CZ-t, a vádak szerint manipulálják a piacot, és megkárosítják a saját felhasználóikat.

CZ a tőzsde saját blogján posztolt egy választ, amelyben visszautasította a vádakat, és kijelentette, hogy minden téren törvényesen működnek.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A CFTC beadványa szerint a Binance legalább 300 úgynevezett házon belüli fiókot üzemeltet, amelyekkel a saját tőzsdéjükön kereskednek, ezt a tényt viszont nem közölték a felhasználókkal, nincs bent a platform Felhasználási Feltételeiben.

Emellett a CFTC azt állítja, hogy a tőzsde kiemelten titkos információként kezeli ezt a tényt, és vissza is utasították a hivatalokat, mikor a kereskedési aktivitásuk kapcsán vizsgálatot szerettek volna indítani.

„A Binance semmiféle kereskedési adatot nem osztott meg a nagyjából háromszáz saját, házon belüli fiókjáról, valamint a Merit Peak illetve Sigma Chain néven futó fiókokról, és nincs információ, hogy ezekkel kapcsolatban milyen pénzmosás-elleni, vagy manipuláció elleni gyakorlatot folytatnak, milyen aktivitást monitoroznak.”

A tőzsde vezetője, CZ nyilvánosan is elmondta, hogy a tőzsde számos szituációban végez kereskedési tevékenységet, de ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy a jutalékként kapott kriptopénzekből fiat valutára váltanak, hogy a cég működési költségeit fedezzék, és megosztotta azt is, hogy ő hány regisztrációval rendelkezik.

„Nekem személy szerint két Binance fiókom van, egyik a Binance Card használatához, és egy másik a személyes kripto-portfóliómhoz. A saját pénzemmel vállalok felelősséget a cégért, és én is a tőzsdén tartom a vagyonom. Ebből a kriptóból váltok át időről időre, hogy a saját költségeimet fedezzem, vagy éppen feltöltsem a kártyámat.”

A belsős információkkal való visszaélés vádját is határozottan visszautasította, elmondta, hogy a tőzsde alkalmazottainak tilos a kereskedés a platformon, és a határidős szolgáltatásokat sem vehetik igénybe.

„Én személyesen felügyelem, hogy ezeket a szabályokat nagyon szigorúan betartják a Binance dolgozói. Én sem vettem részt sosem a Launchpad, az Earn, a Margin vagy a Futures szolgáltatásokban sem. Én tudom magamról, hogy a legjobban ahhoz értek, hogy egy platformot építsek, amely aztán megfelelően tudja szolgálni a felhasználókat.”

CZ szerint a CFTC beadványa egyszerre váratlan, és csalódást keltő, mivel a tőzsde már két éve szorosan együttműködik a szabályozókkal, hogy megfeleljenek a törvényeknek.

A CFTC ráadásul azt is állítja, hogy a tőzsde több vezetőségi tagja aktívan megszegte az USA törvényeit, és biztosították, hogy az Államokban élő felhasználók meg tudják kerülni a szabályozásokat, hogy elkerülhessék a Binance saját ellenőrzési követelményeit.

CZ ezekre a vádakra is reagált, és elmondta, hogy a tőzsde egyáltalán nem hanyagolja el a törvényi megfelelést.

Tovább informálódnál? Segítségre vágysz?
Erre jött létre a Binance Klub Magyar Közössége! 

Binance Klub Csatlakozás: https://www.facebook.com/groups/405486237416873
Binance Kedvezményes Meghívó: https://accounts.binance.me/en/register?ref=MYLIHW1T
(A meghívónk 10% örök kedvezményt ad minden új csatlakozónak)

A Binance rendelkezik jelenleg a legjobban kidolgozott azonosítási gyakorlattal és technológiával, hogy megfelelhessenek a jogszabályi elvárásoknak, és a cégen belül jelenleg is több, mint 750 alkalmazott dolgozik az ezzel foglalkozó részlegen.

Így tudják biztosítani, hogy mind a személyazonosítási, mind a pénzmosás elleni szabályok minden esetben be vannak tartatva, és teljesen törvényesen működtetik az üzleti folyamataikat.

„A mai nappal bezárólag a tőzsde már 55 ezer alkalommal kezelt különböző hatósági felkéréseket, és működött közre lefoglalásokban, számla befagyasztásokban az USA esetén. Ezek összértéke 2022-ben 125 millió dollárt tett ki, idén pedig már most 160 millió dollárnál tartunk. A Binance 16 különböző engedéllyel rendelkezik, amelyek lehetővé teszik a digitális eszközökkel kapcsolatos szolgáltatás-nyújtást, senki másnak nincs ennyi törvényes jogosultsága.”

zeta

Olvastad már? 18 kriptopénz ATM-et foglaltak le az Egyesült Államokban

Forrás: cointelegraph.com

Kiemelt kép: Web Summit

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Ezért indította el a Tottenham a digitális szurkolói tokent

A Chiliz és a Socios a Tottenham Hotspur-rel együttműködve elindította a SPURS Fan Tokent, amely a sport világszintű ökoszisztémáját bővíti. A szurkolói elkötelezettség erősítése felé tett...

A PEPE 4.negyedéve ígéretesen indul, folytatódik-e a növekedés?

Aligha volt unalmas fejezet a Pepe (PEPE) békás témájú termék rövid történetében. A mémcoint szeszélyes árfolyam-ingadozásai, amelyek egy portfóliót megalapozhatnak vagy megtörhetnek, sok kriptopénz megfigyelő érdeklődését...

Jövő héten kezdődik az FTX tőzsde alapítóinak a büntetőpere

Sam Bankman-Fried, a becsődölt FTX tőzsde alapítója és ügyvezetője a jövő héten áll a bíróság elé. A vádak között csalás, összeesküvés, értékpapír-csalás, és pénzmosás is...

Miért érdemes odafigyelni az Arbitrumra?

Az Arbitrum nagyjából egy hete indította el a saját fejlesztési programját, egyfajta ösztöndíjat, és már most látszik a hálózati változásokból, hogy a kezdeményezés megfelelő útra...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!