18 kriptopénz ATM-et foglaltak le az Egyesült Államokban

-

A hatóságok letartóztattak egy gyanúsítottat, aki 18 kriptopénz ATM-et működtetett, amelyeket egy kisvállalkozói hitelprogram keretein belül vásárolt.

Az elkövető működtette a Coindawg vállalkozást, amely Texas és Oklahoma területén működtette a készülékeket.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Az Igazságügy-minisztérium által megosztott vádak szerint Charles Constant csalással jutott hozzá az állami hitelhez, emellett pénzmosásban is részt vett, valamint kriptopénzeket vásárolt a törvénytelenül megszerzett összegből.

„A hatóságok többek között 18 ATM-et is lefoglaltak Texas és Oklahoma államokban, amelyeket a gyanúsított a csalással szerzett pénzből vásárolt és üzemeltetett. Ezek a Coindawg néven ismert cég kezelésébe kerültek, amelyet Constant alapított.”

Az ügyben eljáró Igazságügy-minisztérium elmondása alapján Constant hamis személyazonosságok segítségével tévesztette meg a hiteligénylés során az állami hivatalnokokat, és így 2020 őszén hét alkalommal igényelt hitelt az SBA-tól, a Small Business Administration-tól.

Ez a hitelprogram a járványügyi intézkedések gazdasági hátrányainak a kiküszöbölésére lett létrehozva, hogy a lezárások miatt bajba került kisvállalkozások tőkéhez juthassanak.

A jogosulatlanul felvett hitelből a vádak alapján Constant 700 ezer dollárért egyszerűen bitcoint vett egy New Yorkban működő kriptotőzsdén.

Az Igazságügy-minisztérium adatai alapján a Coindawg az évek során összesen 3 millió dollárnyi kriptopénz-ügyletet bonyolított le, és 15%-os jutalékot vont le a tranzakciókból.

Constant a bíróságon pénzmosási vádakkal néz szembe, de emellett lopásért is felelnie kell.

Ha elítélik, akár 20 év letöltendő börtönbüntetést is kaphat, mivel az államot károsította meg a tevékenységével.

Ezen felül viszont további 10 évet is kaphat még büntetésként, ha a lopás vádjában is elítéli a bíróság.

zeta

Olvastad már? A legnagyobb kínai bankok érdeklődést mutatnak a kriptoipar iránt

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

Legfrissebb bejegyzéseink

Meglepi-e a Bitcoin a befektetőket 2023 utolsó negyedévében?

A Bitcoin (BTC) árfolyama nem volt olyan volatilis, mint korábban, ami elbátortalanította a befektetőket. A legfrissebb adatok szerint a Bitcoin az elmúlt 900 napban egy...

Ezért indította el a Tottenham a digitális szurkolói tokent

A Chiliz és a Socios a Tottenham Hotspur-rel együttműködve elindította a SPURS Fan Tokent, amely a sport világszintű ökoszisztémáját bővíti. A szurkolói elkötelezettség erősítése felé tett...

A PEPE 4.negyedéve ígéretesen indul, folytatódik-e a növekedés?

Aligha volt unalmas fejezet a Pepe (PEPE) békás témájú termék rövid történetében. A mémcoint szeszélyes árfolyam-ingadozásai, amelyek egy portfóliót megalapozhatnak vagy megtörhetnek, sok kriptopénz megfigyelő érdeklődését...

Jövő héten kezdődik az FTX tőzsde alapítóinak a büntetőpere

Sam Bankman-Fried, a becsődölt FTX tőzsde alapítója és ügyvezetője a jövő héten áll a bíróság elé. A vádak között csalás, összeesküvés, értékpapír-csalás, és pénzmosás is...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!