A legnagyobb kínai bankok érdeklődést mutatnak a kriptoipar iránt

-

Hongkongban a kriptotőzsdékre vonatkozó, júniusban kezdődő, várva várt engedélyezési rendszer előtt alapított kriptopénzekkel foglalkozó cégek a jelentések szerint váratlan szövetségesekre találtak a kínai állami tulajdonú bankokban.

A Shanghai Pudong Development Bank, a Bank of Communications Co. és a Bank of China Ltd. banki szolgáltatásokat kínálnak a hongkongi kripto cégeknek, vagy már érdeklődtek a kripto cégeknél, az ügyet közelről ismerő források szerint.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Emellett egy kínai bank értékesítési képviselője meglátogatta az egyik kripto cég központi irodáját, hogy a szolgáltatásaikat népszerűsítse annak ellenére, hogy Kínában jelenleg is tilos a kriptopénz kereskedelem.

Julia Pang, a hongkongi székhelyű OSL kriptokereskedési platform banki kapcsolatokért felelős vezetője bátorította a hagyományos kínai bankok növekvő érdeklődését a szabályozott kriptoiparral való kapcsolatfelvétel iránt.

„Ez nagyon pozitív jel mind az iparág, mind a tágabb ökoszisztéma számára” – mondta egy interjúban.

Arra a kérdésre, hogy az OSL-t megkereste-e valamelyik állami tulajdonú kínai bank, a vállalat szóvivője nem kívánt nyilatkozni az ügyben.

A hongkongi kormány nemrégiben saját törvényjavaslatot terjesztett elő a kriptopénzek szabályozására, és az Értékpapír és Futures Bizottság a tervek szerint idén júniusban vezeti be saját szabályrendszerét.

Ez azt mutatja, hogy a hagyományos pénzügyi intézményeken belül érik a kriptovaluták felismerése.

Egy február 20.-i jelentésből kiderült, hogy a kínai kapcsolattartó iroda képviselői számos kriptovalutával kapcsolatos eseményen vettek részt Hongkongban.

Ezek az események további bizonyítékot szolgáltatnak a kriptovaluták növekvő népszerűségére a régióban.

zeta

Olvastad már? Robert Kiyosaki szerint a Fed kamatemelései bedöntik a piacokat

Kiemelt kép:

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Soha nem látott XRP árnövekedést jöhet?

Cameron Fous neves kriptoblogger és kereskedő nemrég merész jóslatot tett az XRP jövőjével kapcsolatban. Fous a Twitteren osztotta meg meglátásait, és azt állította, hogy az XRP...

Bitcoin: A shortolokat nem hatotta meg a piaci zűrzavar

Az amerikai szabályozó hatóságok intézkedései által kiváltott folyamatos piaci zűrzavar jelentősen befolyásolta a Bitcoin (BTC) és más altcoinok teljesítményét, a FUD pedig a mindennapok rendjévé...

A DeFi tokenek birtokosainak óvatosnak kell lenniük

A legfrissebb adatok szerint aggodalomra ad okot, hogy a népszerű DeFi tokenek, mint az Uniswap (UNI), Curve (CRV) és SushiSwap (SUSHI) nem mutatnak jelentős árnövekedést. Vajon...

Bitcoin technikai elemzés 06.09.

Prémium Bitcoin A pénteki kereskedés során a Bitcoin 26.500 dollár körül ingadozott, miután a 26 200 dolláros szint körül támaszt szerzett. A négyórás grafikonon a Bitcoin jelenleg a...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!